کمالوندی: فعلا غنی‌سازی ۵ درصد را اجرا می‌کنیم-راهبرد معاصر
حکم جدید حسین هدایتی صادر شد | محکومیت ۱۲۰۰ میلیارد تومانی فرمانده نیروی زمینی سپاه: پرندۀ فوق سبک حامل شهید مازندرانی براثر «گیر کردن» و «اصابت پره به کابل برق» سقوط کرد پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی معاون سیاسی سپاه: مردم ایران در مسیر درست تاریخ ایستاده اند | جوانان تحت تاثیر جنگ روانی دشمنان قرار نگیرند فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناو هواپیمابر، ۱۶ ناوشکن و ناوچه آمریکا را در منطقه رصد می‌کنیم | محموله نفتی توقیفی را پس گرفتیم استانداران جدید بوشهر و استان مرکزی معرفی شدند پزشکیان خطاب به سران رژیم اسرائیل: تجاوز به حریم و امنیت خود را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم | اگر آتش‌بس را بپذیرند ممکن است در نوع و شدت پاسخ ما اثر داشته باشد حسین طائب: آمریکا به دنبال جنگ مدیریت شده است | از آنجایی که فکر نمی‌کنید تصویر آمریکا و اسرائیل عوض خواهد شد سرکرده تروریست‌های حادثه تفتان به هلاکت رسید + عکس نامه همسر شهید جهاندیده خطاب به رهبر انقلاب + ویدئو جانشین فرمانده‌کل سپاه: عملیات وعده صادق ۳ حتمی است شایعات درباره سردار قاآنی برای چه بود؟ | توضیحات جدید سخنگوی سپاه سردار مرتضوی‌: تروریست‌های تفتان را ۱۵ ساعته به هلاکت رساندیم

کمالوندی: فعلا غنی‌سازی ۵ درصد را اجرا می‌کنیم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت که تا چند ساعت دیگر کارهای فنی به اتمام می‌رسد و فرایند غنی سازی بالای ۳.۶۷ می‌رود. کمالوندی: فعلا غنی‌سازی ۵ درصد را اجرا می‌کنیم
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۱۶ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 07
کد خبر: ۱۵۵۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، همزمان با پایان یافتن مهلت 60 روزه ایران به کشورهای اروپایی ، تصمیمات جدید کشورمان درباره کاهش تعهدات برجامی امروز (یکشنبه 16 تیر ماه) در نشست خبری سخنگوی دولت با حضور عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه و کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام می‌شود.

 

در این نشست سخنگوی سازمان انرژی اتمی نیز گفت: امروز روز شصتم است و مهلت پایان یافته و بر اساس دستوری که از رئیس جمهور داشتیم گام امروز را باید امروز برمی‌داشتیم و برداشته شده است. در گام دوم زمان مطرح نیست و دفعتا می‌باشد.

 

فرایند غنی سازی بالای 3.67 می‌رود
کمالوندی در ادامه گفت: تا چند ساعت دیگر کارهای فنی به اتمام می‌رسد و فرایند غنی سازی بالای 3.67 می‌رود. برای نیروگاه‌ها غنی‌سازی 5 درصد، برای بحث‌های پزشکی هسته‌ای غنی‌سازی 20 درصدی و برای پیشران هسته‌ای نیز غنی‌سازی 60 درصدی نیاز است. برآیند ما این است که فردا که آژانس گزارش گیری می‌کند سطح غنی سازی ما بالاتر از 3.67 خواهد بود. اگر امروز درباره آن تصمیمی گرفته، تامین سوخت برای نیروگاه‌ها است که مورد نیاز کشور است. شیب غنی سازی هم بر اساس دستوری که می‌گیریم می‌تواند رو به بالا باشد. شیب ذخایر هم می‌تواند رو به بالا باشد. ما فعلا نیازی به سوخت راکتور تهران نداریم و اگر داشته باشیم آن را تامین می‌کنیم. ما سه نیاز داریم که نیروگاهی، راکتور تحقیقاتی و سوم پیشران‌ها هستند. ما سوخت لازم برای راکتور تحقیقاتی الان داریم.

 

وی درباره نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران نیز گفت: موضوع شورای حکام از الان قابل پیش بینی است و در ارتباط با مسائل برجام است که یکی افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده و دیگری افزایش سطح غنی سازی است که موضوعی پادمانی و حتی پروتکلی است. نتیجه از نظر ما از قبل مشخص است.

 

راکتور اراک

کمالوندی درباره بحث راکتور اراک نیز گفت: درباره راکتور اراک، آنچه که اتفاق افتاده این است، لوله‌هایی که در مخزن اصلی است، در آن سیمان ریخته شد. آن موقع با این ملاحظه که امکان احیای آن است این مسیر را رفتیم. تولید ایزوتوپ و رادیو دارو در این راکتور چندین برابر راکتور قبلی است. اینکه از ما سوال شود که کدام راکتور را ترجیح می‌دهید، جواب ما این است که راکتور مدرن شده را ترجیح می‌دهیم. الان با توجه به وضعیتی که راکتور دارد، هر آن می‌توانیم بر اساس تصمیم مقامات به سمت هر کدام از آنها برویم. چینی‌ها در زمینه راکتور اراک بسیار تحت فشار آمریکا هستند. ما بر اساس نحوه عملکرد طرف مقابل عمل خواهیم کرد. درباره کارگروه چین و انگلیس ضمن بدبینی ما به انگلیس، نیز می‌توان گفت کار فنی به خوبی پیش می‌رود.

 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره چگونگی افزایش سطح غنی‌سازی نیز گفت: ما افزایش سانتریفیوژ برای افزایش سطح غنی سازی نداریم. درباره گام سوم، ما در سازمان انرژی اتمی اجرا کننده هستیم. لیست طولانی در اردیبهشت سال قبل و حتی قبل از آن، درباره گزینه‌های پیش رو ارائه کرده‌ایم. آمادگی کامل و کافی داریم که به میزان و هر سطحی از غنی سازی را انجام دهیم. ما درباره سوخت راکتور تحقیقاتی تهران، نگرانی نداریم و چندین سال سوخت برای این راکتور در اختیار داریم. چند صد هزار نفر در خارج هم اکنون از رادیو داروی صادراتی ما استفاده می‌کنند.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار