واکنش رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به شایعه استعفای رئیس‌جمهور پزشکیان در دیدار اعضای شورای رهبری حماس: کشور‌های اسلامی می‌توانند غزه را دوباره آباد و زندگی را به مردم این منطقه باز گردانند پاشیدن خاک به سمت وزیر آموزش و پرورش بر سر مزار دانش آموزان نخبه کرمانی + فیلم  وزیر کشور خطاب به مردم: سفرهایتان را لغو کنید / کاهش ۲ یا سه درجه‌ای دمای منازل و صرفه جویی می‌تواند در پایداری انرژی کمک کند پزشکیان در پیام تسلیت به خانواده‌های داغدار دانش‌آموزان کرمانی: عاملان و مقصران معرفی شوند حواشی ناتمام ایران خودرو؛ مجلس ورود کرد واکنش امام جمعه قم به دست دادن مرضیه برومند و رضا بابک خطیب جمعه تهران: مذاکره با آمریکا تجربه شد؛ پیشنهاددهندگان تحقیر شدند دستور پزشکیان برای بازبینی پرونده جانبازان برای کاهش هزینه فرمانده معظم کل قوا: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه و عاقلانه نیست/ نباید با آمریکا مذاکره کرد امیر سرتیپ واحدی: نیروی هوایی ارتش آماده دفاع از ایران است / می‌ایستیم و تا آخرین قطره خون خود را فدا خواهیم کرد دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با رهبری سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی: اخبار منتشره درباره رفع فیلتر برخی سکو‌های خارجی در ایام ۲۲ بهمن، صحت ندارد دهقان، وزیر اسبق دفاع: عامل ترور رهبران مقاومت قطعا نفوذ بوده/ ابعاد تازه از انفجار پیجر‌ها در لبنان وزیر کشور: اتباع غیرمجاز فرصت‌های شغلی بسیاری را از ما گرفته‌اند/ گریزی جز طرد این اتباع نیست

جزئیات طرح نمایندگان درباره توسعه برنامه هسته‌ای

«دولت می‌تواند از طریق سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جهت ایجاد پیشرفتهای هسته‌ای برای کشتی‌ها و زیردریایی‌ها اقدام و عملیات حداقل یک فروند کشتی با پیشران هسته‌ای را تا سال ۱۴۲۰ اجرائی نماید.»
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 16
کد خبر: ۱۵۴۶۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی با عنوان توسعه بهره‌برداری صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای را تهیه و تدوین کرده‌اند. این طرح در تاریخ 9 شهریور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و قرار است در کمیسیون‌های انرژی و امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بررسی شود.

 

متن کامل طرح توسعه بهره‌برداری صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای به‌شرح زیر است:

‌ماده 1 ـ دولت می‌تواند از طریق سازمان انرژی اتمی جهت ایجاد ده‌هزار مگاوات ظرفیت برق هسته‌ای اقدام و ظرفیت مذکور را تا سال 1420 عملیاتی نماید.

 

ماده 2 ـ به‌منظور تأمین اعتبار طرحهای توسعه‌ای برق هسته‌ای در بند پ ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور احداث نیروگاههای هسته‌ای اضافه می‌گردد.

 

ماده 3 ـ سازمان انرژی اتمی مجاز است تا سقف پنجاه درصد از برق تولیدی در نیروگاههای هسته‌ای را از طریق وزارت نیرو صادر و درآمد حاصل را را صرف توسعه برق هسته‌ای نماید.

 

ماده 4 ـ در راستای خودکفایی در تولید رادیوایزوتوپ‌های مورد نیاز کشور دولت می‌تواند جهت ساخت حداقل دو راکتور تحقیقاتی با قابلیت تولید رادیوایزوتوپ‌های مورد استفاده در پزشکی، صنعت و کشاورزی اقدام کند و راکتورهای تحقیقاتی مذکور را تا پایان سال 1410 به بهره‌برداری برساند.

 

ماده 5 ـ سازمان انرژی اتمی مکلف است مطابق با ملاحظات آمایش سرزمین تا سال 1410 مجوز تأسیس حداقل 15 مرکز تابش گاما جهت پرتودهی به محصولات کشاورزی، تجهیزات پزشکی و سایر کاربردهای موردنیاز کشور توسط بخش خصوصی را صادر و مواد پرتوهای موردنیاز را تأمین نماید.

 

ماده 6 ـ سازمان انرژی اتمی مجاز است در راستای استفاده حداکثری از حرارت تولیدی نیروگاههای هسته‌ای موجود و آینده به‌منظور شیرین‌سازی آب دریا و تولید آب مصرفی مناطق با کمبود آب شرب اقدام نماید به‌طوری که تا سال 1420 حداقل 40 درصد از نیروگاه‌های هسته‌ای مجهز به تأسیسات شیرین‌سازی آب دریا باشند.

 

ماده 7 ـ دولت می‌تواند از طریق سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جهت ایجاد پیشرفتهای هسته‌ای برای کشتی‌ها و زیردریایی‌ها اقدام و عملیات حداقل یک فروند کشتی با پیشران هسته‌ای را تا سال 1420 اجرائی نماید.

 

ماده 8 ـ سازمان انرژی اتمی مکلف است جهت تأمین پایدار سوخت راکتورهای هسته‌ای کشور از طریق منابع داخلی و خارجی با رویکرد تضمین امنیت سوخت هسته‌ای برنامه‌ریزی و اقدام کند.

 

ماده 9 ـ در راستای رفع نیازهای آینده کشور به انرژی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی مجاز است در چهارچوب معاهدات بین‌المللی مصوب، تحقیق و توسعه در زمینه ساخت راکتورهای کوچک ماژولار، راکتورهای با طیف نوترون سریع، بازفرآوری سوخت مصرف‌شده و گداخت هسته‌ای را آغاز کند، به‌طوری که امکان بهره‌برداری از این فناوری‌ها در سطح آزمایشگاهی تا پایان سال 1410 فراهم شود.

 

ماده 10 ـ دولت مجاز است ظرف یک سال لایحه اساسنامه نظام ایمنی هسته‌ای کشور را جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید.

 

ماده 11 ـ اجرای هرگونه توافق و قرارداد بین‌المللی که مانع اجرای این قانون شود بدون تصویب مجلس شورای اسلامی ممنوع است.

 

ماده 12 ـ آیین‌نامه اجرائی این قانون ظرف شش ماه به‌پیشنهاد سازمان انرژی اتمی تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار