تل‌آویو: نمی‌توانیم به اوکراین کمک نظامی کنیم-راهبرد معاصر
بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند اردوغان: از ثبات سوریه و حاکمیت آن بر سرزمین‌های خود حمایت می‌کنیم اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند

تل‌آویو: نمی‌توانیم به اوکراین کمک نظامی کنیم

رئیس رژیم صهیونیستی مدعی شد اسرائیل با ارائه کمک‌های بشردوستانه در کنار اوکراین بوده، اما در سایر حوزه‌ها حمایت آن به دلایل امنیتی محدود است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۵ - ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 26
کد خبر: ۱۵۶۲۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی مدعی شد اسرائیل با ارائه کمک‌های بشردوستانه در کنار اوکراین بوده، اما در سایر حوزه‌ها حمایت آن به دلایل امنیتی محدود است.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، وی در جریان سفرش به واشنگتن در گفت‌وگو با اندیشکده شورای آتلانتیک مدعی شد: «این موضوعی است که اغلب در عموم مورد بحث قرار گرفته است. اول این که اسرائیل در تمام مجامع بین‌المللی با جامعه بین‌المللی و ایالات متحده هسمو است. دوم این که البته ما به صراحت گفتیم که با تجاوز به تمامیت ارضی اوکراین مخالف هستیم. اما مسئله مهمتر البته این است که اسرائیل در مجموعه‌ای از مسائل عمدتاً مسائل بشردوستانه به شکلی قابل توجه کمک می‌کند».

او در ادامه افزود: «ما همچنین سامانه‌های غیرنظامی برای تشخیص زودهنگام حملات موشکی پیشنهاد دادیم، چیزی که اسرائیل تجریه زیادی در آن دارد. اما چیزهایی وجود دارد که نمی‌توانیم به دلایلی منافع امنیتی خود که از بیشترین اهمیت برخوردار است، تامین کنیم».

وی در ادامه با این ادعا که جهت‌یابی که برای قضاوت این رژیم استفاده می‌شود برخی اوقات دچار تحریف است، افزود: اسرائیل با توجه به ملاحظات استراتژیک و امنیتی خود آنچه را که می‌تواند انجام می‌دهد.

دیمترو کولبا وزیر خارجه اوکراین ۱۸ اکتبر گفت که کشورش پیامی رسمی به تل‌آویو برای درخواست تامین فوری سامانه‌های دفاع هوایی خواهد فرستاد.

به نوشته تاس، تاکنون اسرائیل هیچ نوع کمک نظامی به اوکراین نکرده و به ارائه کمک‌های بشردوستانه و پزشکی به اوکراینی‌های زخمی شده در نتیجه درگیری‌ها بسنده کرده است. بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی با همتای اوکراینی در روز بعد از این درخواست تایید کرد که تل‌آویو آماده ارائه تسلیحات به کی‌یف نیست. وی گفت این رژیم با محدودیت‌های عملیاتی مواجه است.

پیش‌تر، «ناچمن شای» وزیر امور دیاسپورا رژیم صهیونیستی (صهیونیست‌های ساکن خارج از فلسطین اشغالی) خواستار کمک نظامی این رژیم به کی‌یف برای مقابله با روسیه شد. در واکنش، «دیمیتری مدودف» رئیس‌جمهور سابق و معاون شورای امنیت ملی روسیه به رژیم صهیونیستی درباره ارسال تسلیحات به اوکراین هشدار داد و گفت تحویل سامانه‌های تسلیحاتی پیشرفته به کی‌یف به معنای نابودی روابط دوجانبه است.

جنگ اوکراین در ماه‌های گذشته به افزایش تنش میان روسیه و رژیم صهیونیستی منجر شده است. یائیر لاپید چندی پیش در اظهاراتی که از تشدید تنش‌ها در روابط تل‌آویو و مسکو حکایت داشت حملات موشکی روسیه به اوکراین را به شدت محکوم کرده بود. این بیانیه با پاسخ سفارت روسیه در فلسطین اشغالی روبرو شد که در بیانیه‌ای تأکید کرد تل‌آویو طی هشت سال گذشته در برابر حملات مداوم اوکراین علیه ساکنان دونباس سکوت اختیار کرده است.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین هم اخیراً از مخالفت رژیم موقت صهیونیستی با ارسال سامانه‌های پدافند موشکی به کشورش ابراز ناخرسندی کرد. زلنسکی طی مصاحبه‌ای گفت از اینکه تل‌آویو سامانه‌های پدافند موشکی به اوکراین نفروخت تا در برابر حملات موشکی روسیه مقابله کند، «بهت‌زده» است. او گفت: «نمی‌دانم چه اتفاقی برای اسرائیل افتاده است. حقیقتاً و به‌راستی بهت‌زده هستم، زیرا درک نمی‌کنم که چرا آن‌ها به ما پدافند هوایی نمی‌دهند».

رئیس‌جمهور اوکراین در فاصله کوتاهی بعد از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند) هم از رژیم صهیونیستی درخواست کرده بود تا سامانه‌های پدافندی «گنبد آهنین» به کشورش بدهد.

بعد از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین که به گفته مسکو هدف از آن نازی‌زدایی و خلع سلاح کی‌یف است، رژیم صهیونیستی موضع طرفدار اوکراین اتخاذ و روسیه را به تجاوز متهم کرد و خواستار توقف درگیری‌ها در اوکراین شد. همزمان، مقامات صهیونیست به منظور جلوگیری از تشدید تنش با مسکو در خصوص ارسال سلاح برای کی‌یف محتاطانه عمل کرده‌اند. مسکو، تل‌آویو را به دلیل عملیات‌های مشکوک مزدوران اسرائیلی در اوکراین مورد انتقاد قرار داده است. مسکو علاوه بر این، فعالیت آژانس یهود در روسیه را متوقف کرده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده