واکنش‌های بین‌المللی به تعلیق توافق غلات اوکراین-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

واکنش‌های بین‌المللی به تعلیق توافق غلات اوکراین

در پی تعلیق توافق غلات از سوی روسیه پس از انفجار‌های شهر بندری «سواستوپل» استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد این سازمان از گزارش‌هایی مبنی بر تعلیق مشارکت مسکو در توافقنامه غلات باخبر شده و در حال ارتباط با مقامات روسیه است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۹ - ۰۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 29
کد خبر: ۱۵۶۶۱۵

به گزارش راهبرد معاصر براساس گزارش الجزیره سخنگوی سازمان ملل در ادامه گفت: ضروری است که همه از هرگونه اقدامی که ممکن است توافقنامه غلات را تهدید کند خودداری کنند. توافق غلات تأثیر مثبت آشکاری بر دسترسی میلیون ها نفر در جهان به غذا دارد.

از سوی دیگر وزارت خارجه اوکراین مدعی شد از مدت‌ها پیش به غرب اطلاع داده است که روسیه قصد دارد از این توافق خارج شود. این درحالی است که اوکراین متهم به تحریک روسیه برای خروج از این توافق درپی حمله شهر بندری سواستوپل است.

منابع مطلع نیز به نقل از یک مقام بلند پایه ترکیه‌ای اعلام کردند مسکو به طور واضح به آنکارا اطلاع نداده بود که قصد دارد از توافق غلات خارج شود. شایان ذکر است توافق غلات با میانجی‌گری ترکیه میان روسیه و اوکراین به امضا رسیده بود.

در همین حال وزیر زراعت روسیه تاکید کرد این کشور توانایی این را دارد تا غلاتی را که از اوکراین می آید به بازارهای جهانی جبران کند. او همچنین از آمادگی روسیه برای ارائه ۵۰۰ هزار تن غلات به کشورهای فقیر، خبر داد.

این در حالی است که یوری اوشاکوف، مشاور رئیس جمهو روسیه پیشتر گفته بود بخش دوم قرارداد صادرات غلات روسیه مطلقا اجرا نشده است.

توافقنامه استانبول درباره صادرات غلات روسیه که روز ۲۲ ماه ژوئیه امضا شد، دارای دو بخش است؛ بخش نخست، ساز و کار صادرات غلات از بنادر دریای سیاه که تحت تسلط اوکراین قرار دارد و بخش دوم، مانع زدایی در مسیر صادرات مواد غذایی روسیه به بازار‌های جهانی./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده