به گزارش راهبرد معاصر موسسه مطالعات استراتژی و امنیت رژیم صهیونیستی در گزارش جدید خود با اشاره به اقدام ترکیه و رژیم صهیونیستی در تعیین سفیر در تل آویو و آنکارا و همچنین سفر قریب الوقوع رجب طیب اردوغان به اراضی اشغالی اعلام کرد این سفر گامی در جهت عادی سازی روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی و توسعه روابط دو جانبه است.
به گزارش احوال نیوز، این موسسه ضمن اشاره به درز روند عادی سازی روابط میان آنکارا و تل آویو و سفر قریب الوقوع اردوغان به اراضی اشغالی-که هنوز تاریخ آن مشخص نشده است- اعلام کرده سفر رئیس جمهور ترکیه با برنامه ریزی و احتیاط کامل صورت میگیرد.
طبق گزارش این موسسه، آنکارا و تل آویو به منظور عادی سازی روابط با چالشهایی مواجه هستند؛ بحران مالی ناشی از سیاست پولی رئیس جمهور ترکیه و کاهش قابل توجه تعداد گردشگران به دلیل شیوع ویروس کرونا، به آنکارا فرصتی برای بهبود موقعیت خود به عنوان یک پل انرژی به اروپا و همچنین بهرهمندی از مزایای اقتصادی از خط لوله گازی که میادین گازی رژیم صهیونیستی را به شبکه خط لوله خود متصل میکند، میدهد.
از دیگر چالشهایی که دو طرف با آن مواجه هستند تحولات فلسطین و روابط آن با رژیم صهیونیستی، روابط آنکارا و واشنگتن، احتمال پیوستن ترکیه به توافق آبراهام و طرح تل آویو برای صادرات گاز به اروپا هستند. با این حال، این موسسه بر این باور است که تبادل سفیر بین دو طرف این چالشها را تسهیل میکند. همچنین، ترکیه در راستای پروژه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، یک فروند کشتی جنگی خود را وارد بندر حیفا کرد.
این موسسه در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: ترکیه دومین ارتش بزرگ ناتو پس از آمریکا و یکی از سه کشور بزرگ خاورمیانه (به همراه مصر و ایران) است. ترکیه از نظر استراتژیک بین اروپا و آسیا قرار دارد. توانایی صنعتی ترکیه چشمگیر است. با این حال، تنش آنکارا و واشنگتن بر سر خرید سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه تا حدودی مشکل ساز شده است. ترکیه در سایه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در صدد جلب نظر دوباره آمریکا نیز است. آمریکا حتی به رغم اقدامات ترکیه در برقراری توافق غلات بین مسکو و کی یف که به مذاق واشنگتن خوش آمده است، همچنان به خاطر قرارداد اس-۴۰۰ از ترکیه خشمگین است.
در انتهای این گزارش آمده است تل آویو به امضای توافق آبراهام با آنکارا امیدوار است و این موضوع را از لحن ملایم آنکارا پس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه و اخراج تعدادی از چهرههای جنبشهای فلسطینی از ترکیه دریافته است. همچنین سفر ماه مارس اسحاق هتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه کانال عادی سازی روابط آغاز و آن را باز نگه داشته است./باشگاه خبرنگاران