عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای شیخ نعیم قاسم: مجروحان پیجری پیشگامان بصیرت هستند/ سقوط اسرائیل حتمی است دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن

نگرانی غربی‌ها از تعلیق اجرای صادرات غلات اوکراین توسط روسیه

برخی مقامات کشورهای اروپایی و آمریکا در واکنش‌هایی حاکی از نگرانی نسبت به تعلیق اجرای توافق صادرات غلات اوکراین توسط روسیه، خواستار بازگشت مسکو به آن شدند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۱ - ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 30
کد خبر: ۱۵۶۶۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، تصمیم روسیه به تعلیق اجرای توافقات استانبول مبنی بر صادرات غلات از بنادر اوکراین، با واکنش‌های هراسان و همراه با نگرانی برخی مقامات کشورهای اروپایی و آمریکا همراه شد.

کمیسیون اروپا، بدون هیچ اشاره‌ای به حملات پهپادی اوکراین به کشتی‌های روسی در بندر سواستوپول و به‌جای درخواست برای اجرا شدن بخش دوم توافقات استانبول، به‌صورت مبهم خواستار اجتناب از هر اقدامی شد که توافق غلات را تضعیف می‌کند.

«جیمز کلوِرلی» وزیر خارجه انگلیس بامداد یکشنبه از روسیه خواست که حداقل در ارسال غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین به کشورهای فقیر و مردمی که گرفتار سوءتغذیه و بحران گرسنگی در برخی نقاط جهان هستند، کمک کند.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نیز در واکنش به این مسئله اظهار داشت توقف اجرای توافق صادرات غلات اوکراین توسط روسیه، «ظالمانه و بیدادگرانه» است.

بعد از بایدن، «آدرییِن واتسون» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید مدعی شد: «روسیه تلاش می‌کند از جنگی که خود آغاز کرده، به‌عنوان بهانه‌ای برای تبدیل کردن غذا به سلاح استفاده کند که تأثیر مستقیمی بر ملت‌های نیازمند و بهای جهانی مواد غذایی گذاشته است».

اتحادیه اروپا نیز طی بیانیه‌ای گفت:‌ «این توافق یک اقدام بشردوستانه حیاتی است و همه طرف‌ها باید از هرگونه اقدام یکجانبه که آن را به خطر بیاندازد، اجتناب ورزند».

عصر شنبه، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مشارکت این کشور در توافقنامه صادرات غلات با اوکراین پس از هدف قرار گرفته شدن سواستوپول با پهپاد به حالت تعلیق در آمده است.

پیش از آن، مقام‌های شهر بندری «سواستوپول» واقع در کرانه دریای سیاه و جنوب غربی «کریمه» گفته بودند که پس از حمله پهپادی صبح امروز به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه، کشتی‌گاه این شهر به طور موقت مسدود شد و کشتی‌ها و قایق‌ها قادر به عبور از طریق این خلیج نبودند.

روز گذشته نیز «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه خبر داده بود که مقامات این کشور مرتباً به دبیرخانه سازمان ملل درباره عدم تحقق بخش دوم «توافق غلات» اعتراض می‌کنند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار