عراقچی: گروسی به فشار‌های غیرموجه برخی کشور‌ها وقعی ننهد ادعای رسانه ایتالیایی: استقلال با پیشنهاد ۴ میلیون یورویی به‌دنبال استراماچونی است حزب‌الله: در زمان و مکان مناسب پاسخ اسرائیل را می‌دهیم سانحه تصادف برای نایب قهرمان کشتی المپیک جزییات دستگیری سرشبکه قاچاق سوخت در هرمزگان نتیجه برندگان قرعه‌کشی ایران خودرو اعلام شد جزئیات کشف بزرگ‌ترین زمین‌خواری ایران به مساحت هزار هکتار اطلاعیه باشگاه استقلال در خصوص اظهارات اخیر موسیمانه رئیس جمهور مصر: در ظلم کوچاندن ملت فلسطین مشارکت نخواهیم کرد مجمع تشخیص با پرداخت کامل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولت موافقت کرد استارلینک برای آیفون فعال شد مبلغ عیدی کارمندان دولت ۱۴۰۴ مشخص شد معاون وزیر کشور: ۲ میلیون مهاجر غیرقانونی افغانستانی در ایران زندگی می‌کنند تیراندازی یکی از اراذل و اوباش سابقه دار هنگام تردد با خودرو شخصی و زخمی شدن یک شهروند کفاشیان و عزیزی‌خادم در انتخابات فدراسیون فوتبال ردصلاحیت شدند

کمبود ویتامین «۱۲ب» از عوارض رژیم گیاه‌خواری

دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی گفت: برخی گیاه‌خواران فقط منابع غذایی گیاهی را مد نظر قرار می‌دهند اما برخی لبنیات و تخم مرغ را نیز به منابع گیاهی اضافه می‌کنند که این شکل بهترین حالت گیاه‌خواری است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۸ - ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 03
کد خبر: ۱۵۷۴۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر منصور رضایی با اشاره به استقبال بسیاری از افراد از رژیم گیاه‌خواری در دنیا گفت: گیاه‌خواری یک اصطلاح عام بوده و انواع مختلفی دارد. برخی فقط منابع گیاهی را مد نظر قرار می‌دهند اما برخی لبنیات و تخم مرغ را نیز به منابع گیاهی اضافه می‌کنند که این شکل بهترین حالت گیاه‌خواری است.

 

وی تخم مرغ را دارای بالاترین کیفیت پروتئین حیوانی دانست و افزود: گیاه‌خواری در سنین و شرایط مختلف حائز اهمیت است. یک خانم که در سنین باروری است باید توجه خاصی به استخوان‌بندی و آهن داشته باشد؛ لذا باید در رژیم خود تجدید نظر کند.

 

این دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: در منابع گیاهی به هیچ وجه ویتامین ب ۱۲ وجود ندارد و فقر آن در سالمندان موجب آنمی کشنده می‌شود و عوارض عصبی غیرقابل برگشتی بروز می‌دهد.

 

رضایی همچنین گفت: فردی که از امروز گیاه‌خواری را شروع کند سه تا پنج سال ذخایر منابع حیوانی در بدن موجود خود دارد و عوارضی را نشان نمی‌دهد مگر آنکه ذخایر فقیر باشد.

 

وی از خطر گیاه‌خواری در سالمندان و کودکان در سنین رشد سخن گفت و اظهار کرد: اولین موردی که در بدن کاهش می‌یابد ویتامین ب ۱۲ است که عوارض خود را نشان می‌دهد. همچنین کاهش ویتامین کا۲ نیز موجب دیابت، بیماری‌های مزمن، سرطان‌ها و آسیب به سلامتی می‌شود.

 

این دکترای تخصصی تغذیه با بیان اینکه فرد گیاه‌خوار از نظر آهن و کلسیم دچار اختلال می‌شود، خاطرنشان کرد: آهن و کلسیم در بدن فرد گیاه‌خوار دچار کمبود نمی‌شود، به شرط آنکه فرد گیاه‌خوار بسیار ماهر باشد. لذا گیاه‌خواری نباید افراطی باشد و حتما از لبنیات و تخم مرغ نیز استفاده شود و بهتر است طولانی مدت نیز گیاه‌خواری صورت نگیرد.

 

وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، گفت: باید پنج وعده تغدیه شامل ۳ وعده اصلی و ۲ میان وعده وجود داشته باشد که بهتر است این پنج وعده تنوع داشته باشد.

 

وی ادرار، عرق، مدفوع و خلط را چهار راه طبیعی دفع سموم خواند و اضافه کرد: با خوردن مواد غذایی خوب و دفع سموم، بدن نیز پاک‌تر می‌شود. میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات، آجیل‌ها و دانه‌ها در سم‌زدایی بسیار کمک کننده است و اگر لبنیات و تخم مرغ نیز کنار آن باشد به شرط رعایت تنوع، سم زدایی بهتر صورت می‌گیرد./ ایسنا

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار