شهر بصره تا سال ۲۱۰۰ غرق می‌شود-راهبرد معاصر
بیانیه حزب‌الله لبنان درباره عملیات کوبنده و مرگبار خود به پادگان گولانی حزب الله از ۳ عملیات دیگر خود خبر داد / رکورد ۳۲ عملیات در یک روز السودانی: داعش تهدیدی برای عراق نیست تاکید فؤاد حسین بر مخالفت قاطع عراق با سوءاستفاده از حریم هوایی این کشور پنتاگون: آمریکا سامانه ضد موشکی تاد را در اختیار اسرائیل قرار می‌دهد اسرائیل هفتم اکتبر را عزای عمومی اعلام کرد پهپاد‌های ناشناس پنتاگون را سردرگم کرد عراقچی بغداد را به مقصد عمان ترک کرد عراقچی در دیدار با نخست وزیر عراق: منطقه در وضعیت خطرناکی به سر می‌برد حزب‌الله: اسرائیل با بمب خوشه‌ای به مردم لبنان حمله می‌کند فرمانده پیشین ناتو: آشفتگی بزرگ در خاورمیانه بین اسرائیل و ایران در بدترین حالت، ممکن است که با بازگشت به اواخر دهه ۱۹۳۰ می‌توانید نظیر آن را بیابید نماینده ایران در سازمان ملل: ادعا درباره اطلاع تهران از عملیات طوفان الاقصی فاقد اعتبار است الکس سالموند درگذشت ۵ شهید و ۲۳ زخمی در حملات جدید رژیم صهیونیستی به لبنان افشاگری الجزیره از نفوذ نظامیان اسرائیلی به خاک سوریه

شهر بصره تا سال ۲۱۰۰ غرق می‌شود

وزیر منابع آبی عراق گفت که با توجه به ذوب شدن یخ قطب‌ها و بالا آمدن آب خلیج فارس، پیش‌بینی می‌شود که شهر بصره تا سال ۲۱۰۰ زیر آب فرو رود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 06
کد خبر: ۱۵۷۸۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، «عون ذیاب» وزیر منابع آبی و آبخیزداری عراق با هشدار درباره تغییرات شدید آب و هوایی، در خصوص تبعات آن بر روی کشور عراق و به خصوص شهر بصره هشدار داد.

به نوشته اسکای نیوز، او گفت که گزارش‌های بین‌المللی پیش‌بینی می‌کنند که شهر بصره تا سال ۲۱۰۰ به دلیل بالا آمدن آب خلیج فارس زیر آب فرو خواهد رفت. شهر بصره بین ۲.۵ الی ۴.۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

وی درباره بحران کم آبی در عراق نیز گفت که این کشور بیش از گذشته به رهاسازی آب از سوی ترکیه نیاز دارد و با بارش‌های بسیار کم، کم آبی‌ها موجب مشکلات عدیده بهداشتی، کشاورزی و زیست محیطی خواهد شد.

در این راستا «ایمن هیثم القدوری» کارشناس محیط زیست عراقی به اسکای نیوز گفت که هشدار وزیر منابع آبی درباره غرق شدن بصره، در مورد شهری است که راه تنفسی عراق از دریا محسوب می‌شود و ثروت نفتی و دریایی این کشور را تأمین می‌کند.

به گفته او عراق جزو پنج کشور جهان در زمره بیشترین آسیب دیدگان از تغییرات آب و هوایی قرار دارد.

القدوری افزود: «بسیاری از گزارش‌های بین‌المللی می‌گویند که تا سال ۲۱۰۰ به دلیل ذوب شدن یخ قطب‌ها به خصوص قطب جنوب، باید منتظر زیر آب رفتن یک سوم خشکی‌ها بر روی زمین باشیم و در صورتی که متوسط سطح آب بین ۲۵ الی ۳۰ متر افزایش یابد، تمامی شهرهایی که بین ۰ الی ۱۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارند با خطر غرق شدن مواجه خواهند بود».

به گفته این کارشناس عراقی، تغییرات سریع آب و هوایی چه بسا که تاریخ این رویداد را نزدیک‌تر کند و یکی از اصلی‌ترین منابع تهدید، یخچال توئیتز (Thwaites) که به عنوان یخچال «روز قیامت» شناخته می‌شود و در غرب قطب جنوب ۱۲۵ کیلومتر عرض دارد که ذوب شدن این یخچال که به اندازه وسعت انگلیس است، آب اقیانوس‌ها را به شکل قابل توجهی افزایش خواهد داد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار