آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

شهر بصره تا سال ۲۱۰۰ غرق می‌شود

وزیر منابع آبی عراق گفت که با توجه به ذوب شدن یخ قطب‌ها و بالا آمدن آب خلیج فارس، پیش‌بینی می‌شود که شهر بصره تا سال ۲۱۰۰ زیر آب فرو رود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 06
کد خبر: ۱۵۷۸۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، «عون ذیاب» وزیر منابع آبی و آبخیزداری عراق با هشدار درباره تغییرات شدید آب و هوایی، در خصوص تبعات آن بر روی کشور عراق و به خصوص شهر بصره هشدار داد.

به نوشته اسکای نیوز، او گفت که گزارش‌های بین‌المللی پیش‌بینی می‌کنند که شهر بصره تا سال ۲۱۰۰ به دلیل بالا آمدن آب خلیج فارس زیر آب فرو خواهد رفت. شهر بصره بین ۲.۵ الی ۴.۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

وی درباره بحران کم آبی در عراق نیز گفت که این کشور بیش از گذشته به رهاسازی آب از سوی ترکیه نیاز دارد و با بارش‌های بسیار کم، کم آبی‌ها موجب مشکلات عدیده بهداشتی، کشاورزی و زیست محیطی خواهد شد.

در این راستا «ایمن هیثم القدوری» کارشناس محیط زیست عراقی به اسکای نیوز گفت که هشدار وزیر منابع آبی درباره غرق شدن بصره، در مورد شهری است که راه تنفسی عراق از دریا محسوب می‌شود و ثروت نفتی و دریایی این کشور را تأمین می‌کند.

به گفته او عراق جزو پنج کشور جهان در زمره بیشترین آسیب دیدگان از تغییرات آب و هوایی قرار دارد.

القدوری افزود: «بسیاری از گزارش‌های بین‌المللی می‌گویند که تا سال ۲۱۰۰ به دلیل ذوب شدن یخ قطب‌ها به خصوص قطب جنوب، باید منتظر زیر آب رفتن یک سوم خشکی‌ها بر روی زمین باشیم و در صورتی که متوسط سطح آب بین ۲۵ الی ۳۰ متر افزایش یابد، تمامی شهرهایی که بین ۰ الی ۱۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارند با خطر غرق شدن مواجه خواهند بود».

به گفته این کارشناس عراقی، تغییرات سریع آب و هوایی چه بسا که تاریخ این رویداد را نزدیک‌تر کند و یکی از اصلی‌ترین منابع تهدید، یخچال توئیتز (Thwaites) که به عنوان یخچال «روز قیامت» شناخته می‌شود و در غرب قطب جنوب ۱۲۵ کیلومتر عرض دارد که ذوب شدن این یخچال که به اندازه وسعت انگلیس است، آب اقیانوس‌ها را به شکل قابل توجهی افزایش خواهد داد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار