به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «نیوز آرمنیا»، «استپان دانیلیان» از تحلیلگران سرشناس ارمنستان در این باره گفت، در منطقه قفقاز جنوبی همکاری بین ترکیه و جمهوری آذربایجان وجود دارد. انگلیس نیز در جمهوری آذربایجان سرمایه گذاری قابل توجهی کرده است. علاوه بر این، موقعیت ترکیه در منطقه به شدت قوی شده است.
وی تصریح کرد، وضعیت فوق ایران را بسیار ناراحت میکند زیرا نخست اینکه اسرائیل در جمهوری آذربایجان حضور قابل توجهی دارد و بنابراین تهران احساس خطر میکند.
این تحلیلگر ارشد سیاسی ارمنستانی افزود، در این میان، ایران روابط نزدیکتری با ارمنستان دارد. این که ارمنستان چه سیاستی را دنبال میکند کمی غیرقابل درک است. بهرحال، شاهدیم که به لطف ایران توازن در منطقه شکل گرفته و جاه طلبیهای جمهوری آذربایجان با ترکیه تا حدی مهار شده است.
چندی قبل نیز یک کارشناس سیاسی ارمنستانی خواهان نزدیکتر شدن بیشتر ایروان به تهران شده بود.
«وارطان واسکانیان» کارشناس امور منطقه در این باره گفت که صلح با جمهوری آذربایجان غیرممکن است و ارمنستان باید نه برای صلح، بلکه برای جنگ آماده شود. ارمنستان نباید از فکر کردن به جنگ بپرهیزد، بلکه باید با این واقعیت که جنگ اجتناب ناپذیر است، هماهنگ شود.
وسکانیان گفت، دستور کار نباید صلح آمیز باشد، بلکه باید مربوط به آمادگی برای شرایط جنگ باشد و هیچ سندی امنیت ارمنستان را تضمین نمیکند.
وسکانیان خواستار همکاری نزدیک باایران شد زیرا به گفته وی، این کار جلوی اشتهای باکو را میگیرد(جزئیات بیشتر)
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران اخیرا در دیدار با نخستوزیر با ابراز رضایت از روند رو به رشد روابط دو کشور، گفت: «با توجه به ظرفیتهای متنوع و متعدد موجود در ایران و ارمنستان ضروری است که همه تلاش خود را برای ارتقای سطح روابط و گسترش همکاریهای فیمابین به کار بگیریم.»
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه منطقه قفقاز بخشی از تمدن، تاریخ و فرهنگ ایران است، حفظ صلح، ثبات و آرامش در این منطقه را برای جمهوری اسلامی مهم دانست و خاطرنشان کرد: «جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی دارد از ظرفیتهای متنوع و کارآمد خود برای برقراری و تقویت صلح و امنیت در منطقه قفقاز استفاده کند.»
نخستوزیر ارمنستان نیز در این نشست با قدردانی از اولویت قائل شدن دولت آیتالله رئیسی برای توسعه روابط با همسایگان، گفت: «با توجه به علاقمندی دو کشور و نیز ظرفیتهای موجود، باید برای ارتقای سطح فعلی روابط دو کشور تلاش کنیم.»
نخستوزیر ارمنستان در بخش دیگری از سخنانش از نقشآفرینی سازنده جمهوری اسلامی ایران در منطقه قدردانی و تاکید کرد که تلاشهای ایران همواره معطوف به تثبیت و تقویت صلح و امنیت در منطقه بوده است./فارس