توهم بولتون درباره تغییر نظام در ایران-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

توهم بولتون درباره تغییر نظام در ایران

مشاور جنگ‌طلب امنیت ملی سابق دولت دونالد ترامپ ضمن ابراز امیدواری برای تغییر نظام در ایران گفته است که اپوزیسیون ایران در حال مسلح شدن است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 08
کد خبر: ۱۵۸۱۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده آمریکا که همواره موضعی جنگ‌طلبانه در قبال جمهوری اسلامی داشته است، در مصاحبه جدید خود با بخش فارسی شبکه «بی بی سی» گفته است که اپوزیسیون‌های ایران که در خیابان‌ها اعتراض می‌کنند، در حال مسلح شدن هستند.

بولتون در این مصاحبه ضمن ابراز امیدواری برای تغییر نظام در ایران اغتشاشات پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ را با اغتشاشات پراکنده فعلی در ایران مقایسه کرد و گفت: «اگر به انتخابات 1388 نگاه کنید، می‌بینید که سرکوب‌هایی در آن جا صورت گرفت که هم‌اکنون سرکوب‌ها تا حد زیادی گسترده‌تر شده و شدت گرفته است اما تفاوت این است که اپوزیسیون ایران با سلاح‌هایی که از پایگاههای بسیج وبه دست می‌آورند و سلاح‌هایی که از کردستان عراق وارد ایران می‌شود، در حال مسلح شدن هستند».

این مشاور جنگ‌طلب دولت ترامپ سپس ادامه داد: «چشم‌انداز تلاش سیستماتیک اپوزیسیون نه فقط اعتراض بلکه به کارگیری زور و قوه قهریه علیه حکومت ایران با این پیام است که ما دیگر غیرمسلح نیستیم و می‌توانیم با سپاه پاسداران مقابله کنیم و تمامی این‌ها نشان می‌دهد که جایگاه جمهوری اسلامی بیش از پیش در معرض مخاطره قرار دارد».

با این حال مجری شبکه بی بی سی فارسی پس از این اظهارات بولتون با رد این اظهارات گفت که «البته آقای بولتون شواهدی در دست نداریم که معترضان در ایران مسلح هستند».

در بخش پایانی این گفت‌وگو بار دیگر مجری بی بی سی، با رد اظهارات بولتون در خصوص مسلح بودن اپوزیسیون در ایران گفت: «ادعای مسلح بودن معترضان، ادعای خود مقام‌های جمهوری اسلامی است.....ولی تا این لحظه تصاویری ندیدیم که مسلح بودن معترضان ایرانی را نشان دهد».

در پی این اظهارنظرات، بولتون گفت: «من تصاویری از نیروهای کرد در حال آموزش دیدن در خارج از ایران و در حال آموزش دیدن در عراق دیده‌ام. متأسفم که ایران برخلاف آمریکا متمم قانون اساسی برای صدور مجوز حق مالکیت اسلحه برای مردم خود را ندارد وگرنه همین الآن مردم ایران اسلحه به دست داشتند و این می‌توانست تفاوت بزرگی را ایجاد کند و ایران نیازمند یک اپوزیسیون بزرگ است».

مقام‌های آمریکایی در ماههای اخیر، تلاش کرده‌اند از اغتشاشات در ایران به نفع خود استفاده کنند و خود را حامی مردم ایران جلوه دهند.

اخیراً نیز، «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا که در پی اغتشاشات اخیر در ایران نگران و حامی مردم ایران شده، پس از اظهارات مداخله جویانه و اعمال تحریم‌ها علیه ایران، بامداد جمعه ۱۳ آبان ماه خطاب به هوادارانش گفت که «ما ایران را آزاد می‌کنیم.» (جزئیات بیشتر)

گفتنی است آمریکا در حالی خود را مدافع زنان ایرانی می‌داند که در همین راستا «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به سفرا و نمایندگان دائم کشورهای عضو و ناظر سازمان ملل متحد در واکنش به تلاش آمریکا برای برگزاری نشست غیررسمی در شورای امنیت موسوم به آریا فرمولا با بیان اینکه آمریکا نگرانی واقعی و صادقانه در مورد شرایط حقوق بشر در ایران و یا هر کجای دیگر را ندارد، اظهار داشت: آمریکا ادعا می‌کند که از زنان ایرانی دفاع می‌کند، زنانی که به طور جدی از ده‌ها سال تحریم غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند. جنگ واقعی اکنون در مورد غذا و دارو است و این امر حتی از استاندارد دوگانه فراتر بوده و ضمن اینکه یک رویکرد سیاسی و گزینشی نسبت به حقوق بشر است، جنایت جنگی محسوب می‌شود. در شرایطی که ده‌ها سال زنان ایرانی از تحریم‌های غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند، این کشور صلاحیت حقوقی، اخلاقی و سیاسی برای برگزاری جلسه در مورد شرایط داخلی ایران را ندارد./ فارس

ارسال نظر