گروسی: دیداری به موقع با عراقچی داشتم + جزئیات عراقچی در کنفرانس خبری با وزیر خارجه مصر: با گروسی دیدار کردم/ نمی‌توان حق غنی‌سازی را از ایران گرفت قاهره: از حل و فصل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور مصر گروسی: اراده سیاسی لازم در تهران و واشنگتن برای حصول توافق وجود دارد منبع مطلع ایرانی: پیشنهاد مکتوب آمریکا بسیار دور از مبنایی منصفانه برای سازش است گردان شهدای الاقصی: تجمع خودرو‌های دشمن در خان‌یونس را هدف قرار دادیم بقائی: گزارش آژانس بزرگنمایی برخی از موارد فنی است / دوگانه رفع تحریم‌ها و توقف غنی‌سازی را نخواهیم پذیرفت دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین امروز در استانبول حمله یک فرد با کوکتل مولوتف به جمعیت حامی اسرای صهیونیست در کلرادو کابینه سودان منحل شد وال‌استریت‌ژورنال: کاخ سفید دستور توقف همه فعالیت‌های جدید تحریمی علیه ایران را صادر کرد حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا

تروئیکای اروپا پشرفت برنامه هسته‌ای ایران را محکوم کردند

سه کشور اروپایی انگلیس،‌ فرانسه و آلمان در بیانیه مشترکی تصمیم ایران برای پشرفت برنامه هسته‌ای خود را محکوم کردند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۲ - ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 22
کد خبر: ۱۶۰۴۲۴

به گزارش راهبرد معاصر سه کشور اروپایی انگلیس،‌ فرانسه و آلمان روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای به ابراز نگرانی از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران پرداختند.

در این بیانیه مشترک آمده است: «ما همچنان به رایزنی در کنار شرکای بین‌المللی درباره بهترین شیوه رسیدگی به تشدید برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهیم داد».

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز در گزارشی تأیید کرد که ایران برای نخستین بار در حال غنی‌سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد در فردو است.

آژانس اتمی مدعی شده که ایران قصد دارد فعالیت‌های غنی‌سازی خود در فردو و نطنز را توسعه دهد. در این گزارش آمده است: «رافائل گروسی، مدیر کل آژانس اتمی گفته ایران با استفاده از دو آبشار سانتریفیوژهای نسل ششم تولید اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا- هگزافلوراید اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد- در فردو را آغاز کرده است. این علاوه بر تولید اورانیومی است که از آوریل ۲۰۲۱ در نطنز انجام شده است».

پیشتر گزارش شده بود در پی قطعنامه اخیر در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران و در واکنش به این اقدام سیاسی و غیرسازنده، سازمان انرژی اتمی چندین اقدام را در گام نخست در دستورکار قرار داد و یکشنبه ۲۹ آبان اجرای آن‌ها با حضور بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مجتمع‌های غنی‌سازی نطنز و فردو انجام شد.

از جمله اقدامات انجام شده غنی‌سازی ۶۰ درصد در تأسیسات غنی‌سازی فردو است. گفتنی است این اقدام در حالی است که غنی‌سازی ۶۰ درصد در نطنز همچنان ادامه دارد.

«محمد» اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی هم امروز (سه‌شنبه، اول آذر) در تایید انجام غنی‌سازی ۶۰ درصدی در فردو گفت: در روزهای اخیر شاهد صدور قطعنامه علیه ایران بودیم که این کار با عکس‌العمل متقابل ما مواجه شد و در روزهای اخیر تولید اورانیوم UF۶ با غنای ۶۰ درصد در فردو آغاز شد.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه قطعنامه پیشنهادی آمریکا و سه کشور اروپایی که در آن ایران به عدم همکاری کافی با دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متهم شده را به تصویب رساند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یکشنبه ۲۹ آبان در واکنش به قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی عنوان کرد: ارائه قطعنامه به نشست اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اقدامی بود که با اهداف سیاسی و به منظور افزایش فشار به جمهوری اسلامی ایران در دستورکار آمریکا و سه کشور اروپایی قرار گرفت.

محسن نذیری اصل نماینده ایران در آژانس هم قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام را مردود خواند و گفت: اهداف سیاسی بانیان این قطعنامه محقق نخواهد شد، اما تصویب آن می‌تواند بر روند همکاری و تعاملات سازنده ایران با آژانس اثرگذار باشد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه شنبه ۲۸ آبان ماه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه عمان گفت ایران در عین آنکه به حقوق بین‌الملل و تعهدات بین‌المللی خود پایبند خواهد بود، در پاسخ به اقدام غیرسازنده آژانس اقدام متقابل و موثر انجام خواهد داد.

این دومین بار در سال جاری میلادی است که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای در خصوص این موضوع صادر می‌کند. قطعنامه پیشین ۱۸ خردادماه با ۳۰ رأی موافق٬ ۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع به تصویب رسیده بود.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال‌های گذشته برخی از ادعاهای مطرح‌شده از سوی رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران را مورد توجه قرار داده و تکرار کرده است. تهران این ادعاها را ساختگی دانسته و آنها را رد کرده است.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران چندی پیش تصریح کرده بود تهران به سوالات مطرح‌شده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پاسخ دقیق داده اما آژانس مبنای گزارش‌هایش را اطلاعات دریافتی از دشمنان ایران قرار می‌دهد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار