پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

احتمال سفر گروسی به مسکو

احتمال سفر گروسی به مسکو نماینده دائم روسیه در سازمان‌ های بین المللی مستقر در وین از احتمال سفر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به مسکو در نیمه دوم دسامبر خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۷ - ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 14
کد خبر: ۱۶۳۸۴۷

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از اسپوتنیک، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌ های بین المللی مستقر در وین امروز چهارشنبه اعلام کرد: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ممکن است در نیمه دوم دسامبر به مسکو سفر کند.

نماینده دائم روسیه در سازمان‌ های بین المللی مستقر در وین در مصاحبه امروز خود با شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ در این خصوص گفت: هفته آینده یا بعد از کریسمس، گروسی قرار است از مسکو بازدید کند. گفتگو با او توسط طرف روسی در قالبی شامل نهادهای عمومی ادامه خواهد یافت، زیرا این موضوع هم مربوط به گارد ملی روسیه و هم وزارت دفاع است. روس اتم (شرکت هسته ای دولتی روسیه) و وزارت خارجه نیز در این موضوع حضور دارند.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی دیروز سه شنبه در سخنانی از حصول پیشرفت‌هایی در زمینه ایجاد منطقه امن در اطراف نیروگاه هسته‌ای در دیدار با نخست وزیر اوکراین خبر داد.

«دنیز شمیهال» نخست وزیر اوکراین نیز در این دیدار گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) وعده داده است تا در آینده‌ای نزدیک نمایندگانی را به صورت دائمی به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا در اوکراین اعزام خواهد کرد.

وی سه شنبه هشتم آذر ماه در سخنانی اعلام کرده بود که این نهاد حضور خود را در تمامی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین تقویت خواهد کرد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پیامی تویتری در این باره نوشت: من همچنین تأیید کردم که آژانس بین المللی انرژی اتمی حضور خود را در تمام نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین تقویت خواهد کرد تا از زیرساخت‌ های انرژی این کشور محافظت کند. آژانس با وزارت خارجه اوکراین برای ایجاد یک منطقه ایمنی در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپروزیا (ZNPP) همکاری می‌ کند.

پیش از این، گروسی هشدار داده بود که گلوله باران نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین خطر وقوع یک فاجعه بزرگ هسته‌ای را به همراه دارد.

در حالیکه شواهد حاکی از حملات مداوم نیروهای اوکراینی به زاپروژیا است، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مدعی شد: من نمی‌توانم این (عامل حملات) را تعیین کنم، ما بودجه‌ای برای این کار نداریم. باید عملیات نظامی در این منطقه را نظارت قرار دهیم، که نه تنها فراتر از اختیارات آژانس است، بلکه به منابع مالی زیادی نیز نیاز دارد.

زاپروژیا بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی اروپا است. روسیه در اواخر فوریه و اندکی پس از آغاز عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰)، کنترل این نیروگاه را به دست گرفت.

در حال حاضر، ۶ واحد انرژی این نیروگاه در حالت «خاموشی سرد» قرار گرفته است؛ زیرا نیروهای اوکراینی دائماً تأسیسات را بمباران می‌کنند./مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار