به گزارش راهبرد معاصر؛ منوچهر متکی رئیس خانه احزاب ایران روز دوشنبه در نشست خبری در محل خانه احزاب ایران با اشاره به ساختار حزبی در کشور گفت: در ساختار خانه احزاب سه نگرش اصلاحطلبی، اصولگرایی و مستقلین وجود دارد و در حالت گردشی ریاست خانه احزاب و کمیسیونهای تخصصی انتخاب میشوند.
رئیس خانه احزاب ایران با بیان اینکه در حال حاضر ۳۶ حزب در ساختار خانه احزاب وجود دارد، اظهار داشت: این نهاد با هدف همراهی مردم در تحقق آرمانهای اسلامی شکل گرفته است و از طرف دیگر عملکرد آن رصد ناکارآمدی ها در کشور است.
متکی با اشاره به اینکه احزاب باید خودشان را جدی بگیرند خاطر نشان کرد: خانه احزاب با وجود تلاش روسای سابق، جایگاه اصلی خود را در جامعه پیدا نکرده که عمده دلیل این قضیه به فضای سیاسی کشور برمیگردد که سابقه پادشاهی دارد، البته بعد از انقلاب احزاب و گروهها شکل گرفتند تا جایی که تعداد احزاب و گروهها به ۲۵۰ حزب میرسید اما این تعداد به مرور زمان به ۱۳۰ مورد کاهش پیدا کرد.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر دولتها توجه لازم را به احزاب نداشتند. همچنین ساختار سیاسی کشور هم پارلمانی نیست. علاوه بر این مردم هم تصوری از نظام حزبی ندارند. در این میان سنخیت احزاب با اسلام مغفول مانده لذا در دوره جدید خانه احزاب به دنبال این است که بگوید کارکرد احزاب منافاتی با اسلام ندارد.
رئیس خانه احزاب گفت: خانه احزاب به عنوان نهاد صنفی باید تعاملی با دولت و حاکمیت داشته باشد، لذا این مورد را در دستور کار قرار دادیم. همچنین قرار است درباره ناآرامیهای اخیر با مسئولان جلسه داشته باشیم.
وزیر پیشین امور خارجه با اشاره به محور گفتگوی جلسه امیرعبداللهیان با وزرای اسبق امور خارجه اظهار کرد: این جلسه نخستین دعوت امیرعبداللهیان از وزرای امور خارجه بود. تعدادی از وزرای سابق به مشکلی برخوردند و نتوانستند در جلسه حضور داشته باشند. در این جلسه در حوزه سیاست خارجی از جمله تحولات هستهای، اوکراین، مسئله پهپادها و برخی موارد دیگر نظیر رابطه با کشورها گفتو گو کردیم./ فارس