وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است

تحقیق گوترش درباره ادعای غرب در خصوص پهپادهای ایران

تحقیق گوترش درباره ادعای غرب در خصوص پهپادهای ایران دبیرکل سازمان ملل در پی فشارهای غرب گفته است که در ارتباط با اتهامات علیه ایران مبنی بر عرضه پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین تحقیق می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۱۶۲۸۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در نهایت روز گذشته (چهارشنبه، ۷ دسامبر) تحت فشارهای کشورهای غربی گفت که سازمان ملل در خصوص «اطلاعات موجود» درباره اتهامات علیه ایران در ارتباط با عرضه پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین تحقیق خواهد کرد.

 

خبرگزاری رویترز در این خصوص نوشت، در حالیکه گوترش با فشار غرب برای اعزام کارشناس به اوکراین برای بازرسی پهپادهای سرنگون شده مواجه است، گفته که درباره اتهامات مربوط به پهپادهای ایران که به روسیه داده می‌شود، تحقیق خواهد کرد.

 

غرب در حالی مدعی چنین ادعاهایی است که جمهوری اسلامی ایران و روسیه بارها این اتهامات را رد کرده‌اند.

 

بر اساس این گزارش، بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده و اوکراین بارها مدعی شده‌اند که جمهوری اسلامی ایران با تأمین پهپادهای روسیه در جنگ اوکراین، قطعنامه ۲۰۱۵ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است و گوترش دو بار در سال در خصوص اجرای این قطعنامه به شورای امنیت گزارش می‌دهد.

 

گوترش در گزارش جدید خود به شورای امنیت نوشته است: « دبیرخانه در حال بررسی اطلاعات موجود است. هر گونه یافته در زمان مقتضی به شورای امنیت گزارش خواهد شد».

 

رویترز می‌گوید که انگلیس، آلمان و فرانسه در هفته جاری طی نامه‌ای از گوترش خواستار به روز رسانی برنامه‌های اعزام کارشناسان سازمان ملل به اوکراین شدند.

 

از طرف دیگر، روسیه نیز دو بار نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل نوشت و سه کشور اروپایی مذکور را به نقض منشور سازمان ملل از طریق اعمال نفوذ به دبیرکل سازمان ملل متهم کرد.

 

بر اساس این گزارش، «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل هیچ پاسخی به سؤال خبرنگاران مبنی بر احتمال سفر کارشناسان سازمان ملل به اوکراین نداده است.

 

طبق این گزارش، بر اساس قطعنامه ۲۰۱۵ سازمان ملل، تحریم تسلیحات متعارف علیه ایران تا اکتبر ۲۰۲۰ برقرار بوده است ولی اوکراین و کشورهای غربی مدعی هستند که این قطعنامه همچنان شامل محدودیت‌هایی بر موشک‌ها و فناورهایی مربوطه تا اکتبر ۲۰۲۳ است و می‌تواند شامل صادرات و خرید سامانه‌های نظامی پیشرفته مانند هواپیماهای بدون سرنشین باشد.

 

ایالات متحده روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کرد که شاهد تداوم ارائه پهپادهای ایرانی به روسیه بوده است اما واشنگتن مدرکی مبنی بر انتقال موشک های بالستیک ایران به روسیه برای استفاده علیه اوکراین ندیده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار