به گزارش راهبرد معاصر ، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان اعلام کرد، روابط قطع شده فعلی با دولت آمریکا از سر گرفته نمیشود جز زمانی که این دولت به «مراجع صلح، قطعنامههای سازمان ملل، انصراف از انضمام قدس به اسرائیل و راهکار دو دولتی» متعهد باشد.
به دنبال شناسایی شهر قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی در دولت دونالد ترامپ در دسامبر ۲۰۱۷ رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همه روابط خود با آمریکا را قطع کرد و این کشور نیز در مقابل، به کمکهای مالی و حمایتهای سیاسی خود از تشکیلات خودگردان پایان داد.
14 ماه می 2018 (24 اردیبهشت 1397)، طی مراسمی، سفارت آمریکا از تلآویو به قدس غربی منتقل شد. مردم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری دست به تظاهرات بسیار گستردهای زدند؛ رژیم صهیونیستی این تظاهراتها را سرکوب کرد؛ بیش از 60 نفر در این تظاهراتها به شهادت رسیدند و تعداد مجروحان به بیش از 2800 نفر رسید.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «صفا»، عباس در نشست دورهای شورای مشورتی جنبش فتح بر موفقیت در شکست نشست اقتصادی منامه تأکید کرد و گفت، این مسأله، مسألهای سیاسی است نه اقتصادی.
جنبش فتح در این نشست بر تصمیمها و قطعنامههای بینالمللی و قرار دادن طرح «ابتکار عربی» به عنوان اصلی برای مسأله فلسطین و ایجاد دولت مستقل فلسطین با مرکزیت قدس تأکید کرد.
این جنبش فلسطینی در ادامه تأکید کرد، طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن» مردود است و مسأله فلسطین با راهحلهای اقتصادی حل نمیشود بلکه باید حقوق ملا آن به رسمیت شناخته شود.
معامله قرن طرح ادعایی آمریکا برای حل نزاع فلسطینی و اسرائیلی است و در همین راستا چهارم و پنجم تیرماه نشستی اقتصادی در بحرین برگزار شد.
چند روز پیش (نبیل ابوردینه) سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین هم اعلام کرد که سازمان ساف این آمادگی کامل را دارد که روابط و تماسها با دولت آمریکا را از سر بگیرد مشروط بر آنکه آمریکا نیز به مفاد و اصول مبتنی بر «راهحل دودولتی» بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ و در چارچوب قطعنامههای قانونی سازمان ملل و طرح صلح عربی که قدس را سرزمین اشغالی میداند، پایبند باشد.
منبع : فارس