روسیه: غرب واقعیت خروج یکجانبه آمریکا از برجام را نادیده گرفته است-راهبرد معاصر
عراقچی: خانواده «شارمهد» می‌توانند درخواست انتقال جسد بدهند | مشکلی با درخواست کالبد شکافی جسد نداریم اقدام عجیب اوکراین در قطع ارتباطات هوایی با ایران یمن: با موشک هایپرسونیک به پایگاه نواتیم اسرائیل حمله کردیم حمله آمریکا و انگلیس به یمن/شکار پهپاد پیشرفته آمریکایی جنگنده‌های اف-۱۵ آمریکا وارد خاورمیانه شدند پلیس آمستردام: پس از آشوب‌های بعد از بازی آژاکس و مکابی تل‌آویو ۵ زخمی به بیمارستان انتقال یافتند آرا الکترال ترامپ از ۳۰۰ گذشت ترامپ: در آینده‌ای نزدیک با پوتین صحبت می‌کنم؛ گفتگویم با نتانیاهو بسیار خوب بود بحران بی‌سابقه در برلین در پی فروپاشی دولت ائتلافی آلمان وزیر خارجه عراق: اخبار احتمال حمله ایران به اسرائیل از خاک ما صحت ندارد | اجازه استفاده از آسمان عراق بدون صدور مجوز از دولت را نمی‌دهیم پوتین پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت وزیر دفاع آمریکا خطاب به ارتش: انتقال قدرت به دولت ترامپ آرام انجام می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۳۱۰۲ نفر رسید نتانیاهو سفیر جدیدی در واشنگتن تعیین می‌کند پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود

روسیه: غرب واقعیت خروج یکجانبه آمریکا از برجام را نادیده گرفته است

نماینده روسیه در شورای امنیت با اشاره به اینکه مسکو هیچ مانعی برای احیای برجام نمی‌بیند، کشورهای غربی و دبیرکل سازمان ملل را متهم کرد که واقعیت خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را محو کرده و تهران را در فروپاشی توافقات مقصر جلوه می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 20
کد خبر: ۱۶۴۵۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد بامداد امروز، سه شنبه، در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت سازمانبه  ملل درباره برجام اعلام کرد که اقدامات کشورهای غربی و همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، این تصور را در ذهن بوجود می‌ آورد که آنها تلاش می‌کنند واقعیت خروج یکجانبه آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در باره برنامه هسته‌ای ایران را محو کنند

 

بدین ترتیب این دیپلمات بلندپایه روس یادآور شد که هماهنگ کننده «فرمت 2231» در سخنرانی خود در شورای امنیت به دلیل اصلی مشکلات اجرای برجام - یعنی خارج شدن یکجانبه آمریکا از این توافقنامه و تحریم های متعاقب آن علیه تهران -که هر دو اقدام نقض کننده مفاد برجام بود، اشاره‌ای نکرد.

 

نبنزیا تاکید کرد: « طور کلی، این تصور به وجود می آید که هم دبیرکل سازمان ملل و هم همکاران غربی ما اکنون در تلاش هستند تا حد امکان واقعیت خروج یکجانبه واشنگتن از برجام در سال 2018 را "روتوش کرده" و محو کنند، و این تصویر مخدوش را ایجاد کنند که «برجام» یا به خودی خود شروع به فروپاشی کرد، یا اینکه «پوچ تر از آن» اینکه تهران در ابتدا مقصر «لغزش» در توافقات است.»

 

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل افزود: لازم است اقدامات تبعیض آمیز آمریکا علیه ایران که ناقض قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران است، به طور کامل لغو شود.

 

روسیه هیچ مانعی برای بازگرداندن توافق هسته‌ای با ایران نمی‌بیند
واسیلی نبنزیا همچنین در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد، در حال حاضر هیچ مانع غیرقابل عبوری برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد و بسیار مهم است که پیشرفت‌های بدست آمده در این راستا را از دست نداد.

 

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: اکنون مرحله‌ای بسیار مهم، شکننده و پر مسئولیت پیش روی همه قرار دارد و تلاش برای افزایش فشارها بر ایران، مارپیچ مداوم تنش بدون انگیزه حول توافق هسته‌ای، حملات دور از ذهن که تنها هدف آن تحریک سایر شرکت‌کنندگان است، می‌تواند دورنمای احیای این توافقنامه مهم را کاملاً از بین ببرد.

 

نماینده ایران در شورای امنیت: اکنون توپ در زمین آمریکاست
سعید ایروانی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد نیز در نشست شورای امنیت در باره برجام، اعلام کرد که مقامات تهران آماده هستند تا در نزدیکترین زمان ممکن نشستی در سطح وزیران برگزار شود تا در خصوص احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گفتگو شود.

 

این دیپلمات در عین حال تاکید کرد که دستیابی به توافقات تنها در صورتی امکان پذیر است که آمریکا اراده سیاسی خود در این زمینه را نشان داده و تعهدات خود را پذیرفته و به آنها عمل کند. نماینده ایران افزود: اکنون توپ در زمین آمریکاست.

 

در همین رابطه، رابرت وود، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز پاسخ داد که ابتکار عمل در حال حاضر با طرف ایرانی است، زیرا به گفته وی، تهران همه پیشنهادات سازش را رد کرده است.

 

پیش از این، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در اواخر ماه نوامبر گفت که در صورت تمایل طرفین، می توان به سرعت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را احیا کرد، اما به عقیده وی، در حال حاضر وضعیت پیرامون این توافقنامه مهم بین‌المللی، با اقدامات غرب، به ویژه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیچیده شده است.

 

در اواسط نوامبر، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در وین نیز یادآور شد که توافق برای احیای برجام ممکن است قبل از پایان سال 2022 منعقد شود. این دیپلمات تاکید کرد که در حال حاضر همه طرف ها بر خلاف آمریکا شرایط خود را ارائه و آمادگی خود را برای مذاکره اعلام کردند.

 

پیش از آن، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) گفته بود که این سازمان هنوز نتوانسته شرایط رضایت‌بخشی را برای ایران به منظور پذیرش برجام فراهم کند./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار