به گزارش راهبرد معاصر، فعالیت ۳۰ ساله نیروی کار و پرداخت بیمه برای او از سوی کارفرما تنها با هدف بازنشستگی است، اما گاهی با فاصلهای که بین پرداختهای بیمه ایجاد میشود، زمان بازنشستگی فرد عقب و جلو میشود. در این میان برخی از بیمهشدگان به دنبال خرید سابقه بیمه هستند و اطلاعاتی در این زمینه ندارند.
«محمدحسن زدا»، سرپرست سابق سازمان تأمین اجتماعی در این باره میگوید: افرادی که در یک دوره زمانی اشتغال نداشتهاند و میان سوابق بیمهای آنها خلأ ایجاد شده است، برای این افراد سابقه محسوب نمیشود، فقط برای کسانی که کار کرده باشند و کارفرما حق بیمه پرداخت نکرده باشد، در صورت پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما برای ایام مورد نظر سابقه ایجاد میشود.
وی ادامه داد: البته یک استثنا هم وجود دارد و آن هم این است که افرادی که به سن ۶۰ سال رسیده باشند و سابقه بیمه قبلی داشته باشند و بخواهند بازنشسته شوند، میتوانند تا مرز ۱۰ سال با پرداخت حق بیمه از سوی بیمهشده با ۱۰ روز حقوق بازنشسته شوند.
در قانون تأمین اجتماعی برای مدتزمان پرداخت بیمه یک حداقل و حداکثر مشخص شده است. حداقل زمان پرداخت بیمه ده سال و حداکثر مدت زمان آن ۳۰ سال است. از این رو شخصی که به مدت سی سال ماهیانه مبلغی را به بیمه داده باشد میتواند بعد از پایان سی سال هر ماه بازنشستگی خود را دریافت بنماید. از سوی دیگر بر اساس قانون تأمین اجتماعی، به افرادی که کمتر از ۱۰ سال حق بیمه پرداختهاند هیچ حقوق بازنشستگی تعلق نمیگیرد. یعنی اگر این فرد به سن ۶۰ سال برسد، ولی هنوز ده سال حق بیمه پرداخت نکرده باشد نمیتواند بازنشسته شود.
به طور مثال آقای ب ۶۰ سال سن دارد، ولی فقط ۷ سال حق بیمه پرداخت کرده است، در این صورت به دلیل اینکه کمتر از میزان حداقلی حق بیمه داده به او حقوق بازنشستگی تعلق نمیگیرد، مگر اینکه مقدار باقیمانده را با پرداخت حق بیمه از سوی بیمه شده خریداری کنند./ تسنیم