میزان تعهد پزشکان برای حضور در مناطق محروم مشخص شد-راهبرد معاصر
موافقت مجمع تشخیص مصلحت با افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی پول اطلاعیه سپاه صاحب الزمان(عج) در خصوص صدای انفجار در مورچه‌خورت رئیس جمهور: ادامه فیلترینگ با توجه به نارضایتی مردم قابل قبول نیست تصویب کلیات طرح تناسبی برگزار شدن انتخابات شورا‌ها تصویب پیشنهاد الحاق طرح ساماندهی کارکنان دولت به بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون اجتماعی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس تغییر کرد پزشکیان: بهتر است رابطه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + عکس بیانیه سپاه: عملیات وعده صادق در امتداد آرمان شهید طهرانی‌مقدم است پزشکیان در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه: شرط اصلاح وضعیت کشور استفاده از ظرفیت همه نیرو‌های نخبه است معاون اول رئیس جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی: پیشنهاد ایران برگزاری همه‌پرسی بین فلسطینیان است گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و بن‌سلمان جزئیات حادثه تروریستی سراوان | شهدا از هموطنان اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان: چهار نفر از شهدای سراوان هنگام اقامه نماز به شهادت رسیدند/ تروریست‌ها بلوچ نبودند تاکید رئیس‌جمهور بر هم‌افزایی برای تسهیل ساخت نیروگاه‌های برق توسط بخش خصوصی

میزان تعهد پزشکان برای حضور در مناطق محروم مشخص شد

نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به طرح اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی میزان تعهد پزشکان برای حضور در مناطق محروم را مشخص کرده و بر اساس یکی از پیشنهادات نمایندگان معافیت مشمولان این قانون از مالیات را حذف کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۳ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 03
کد خبر: ۱۶۶۷۳۸

به گزارش راهبرد معاصر، نمایندگان در جلسه علنی نوبت عصر امروز سه‌شنبه 13 دی‌ماه مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی که پیش از این از صحن علنی برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع شده بود، با ماده (1) آن با 131 رأی موافق، 31 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده 1 این طرح آمده است: تبصره (1) بند (3) قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب 1389/01/29با اصلاحات و الحاقات بعدی، به شرح زیر اصلاح می شود:

تبصره 1 - تعهد أخذ شده برای کلیه مشمولان این بند در مقطع دکترای عمومی حرفه ای (پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی) 1/5 برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقه‌ای و برای رشته‌های تخصصی پزشکی 1/7برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقه ای و برای سایر مشمولان از جمله رشته‌های تخصصی دندانپزشکی و فوق تخصصی پزشکی و دندانپزشکی 2 برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقه‌ای است که قابل خرید یا واگذاری به غیر نمی باشد. همچنین مدت تعهدات هیچ کدام از مشمولان این بند پس از لازم الاجرا شدن این قانون، نباید از مدت تعهدات او پیش از لازم الاجرا شدن آن بیشتر شود.

همچنین در تبصره 13 ماده 4 این قانون آمده است که دولت مکلف است از محل اعتبارات مربوط به تأمین و ارتقاء سلامت جامعه موضوع جزء (1) بند (ب) ماده (7) قانون هدفمندکردن یارانه ها مصوب 1388/10/15با اصلاحات و الحاقات بعدی، نسبت به حذف سقف کارانه آنان اقدام نماید.            

عبارت "مالیات بر حقوق، مزایا و دستمزد متعهدین مشمول این بند را به نرخ صفر محاسبه کند" از تبصره 13 این ماده با استدلال علیرضا سلیمی  مبنی بر اینکه پزشکان متعهد مشمول این قانون نباید از مالیات معاف شوند، حذف شد که دولت با آن موافق و کمیسیون با آن مخالف بود.

در جریان بررسی پیشنهادات مربوط به این قانون عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس اشاره کرد که اگر وزارتخانه و دستگاه اجرایی مغایر قانون، مصوبه‌ای داشته باشد باید مورد مواخذه قرار گیرد و معنی کار ما این نیست که در مجلس لباس قانونی بر تصمیم غیرقانونی وزارتخانه‌ها بپوشانیم.

محسن زنگنه نیز در جریان رسیدگی به این موضوع با اخطاری به استناد اصول 19، 20، 46 و47 قانون اساسی گفت: در بررسی‌ برخی از این مواد مسائلی و مباحثی مطرح شد که ظلم آشکار به پزشکان بود در حالی که نباید فراموش کنیم که پزشکان روزی از نخبگان کشور بوده‌اند که حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان برای شروع پزشکی آنها هزینه می‌شود.

نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر به گونه‌ای برخورد می‌شود که گویی پزشکان به دنبال کسب درآمد نامشروع هستند، عنوان کرد: نباید فراموش کنیم که تکریم پزشک، تکریم علم است و نباید مشاغل را ناعادلانه با یکدیگر مقایسه کرد.

وی تأکید کرد: نباید به گونه‌ای صحبت شود که پزشکان وادار به مهاجرت شوند که در دو سال اخیر تعداد زیادی از آنها از کشور رفته‌اند لذا اگر می‌خواهیم مالیات‌ها را افزایش و کاهش دهیم نباید به گونه‌ای رفتار کنیم که گویی نسبت به پزشکان، وکلا و اعضای هیأت علمی موضع داریم و نباید آنها را با دیگران مقایسه کنیم.

مسعود پزشکیان نیز در این جلسه در رابطه با این موضوع به انتقاد پرداخت و گفت: ما از اصل 3 قانون اساسی و عدالت می‌گوییم اما سوال اینجاست که چرا فقط پزشکان باید به اجبار طرح به مناطق محروم بروند و حتی برای آنها سقف هم در نظر گرفته‌ می‌شود.

نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمی‌دانم از مناطق محروم باخبر هستید یا نه اما متخصصان در شهرستان‌ها حدود 12 تا 18 میلیون تومان دریافت می‌کنند در حالی که همان متخصص در تهران 80 میلیون تومان دریافت می‌کند پس چرا باید به مناطق محروم بروند.

وی اضافه کرد: برخی نمایندگان می‌گویند که من گفته‌ام مجلس بیمارستان خصوصی دارد. مجلس بیمارستان خصوصی ندارد اما با بیمارستان‌های درجه یک تهران و شهرستان‌ها قرارداد ویژه دارد لذا اگر به عدالت اعتقاد داریم باید سر همان سفره‌ای بنشینیم که می‌گوییم مردم سر آن بنشینند و اگر بر اساس عدالت است باید همان جایی بنشینیم که برای مردم تعیین می‌کنیم.

پزشکیان در ادامه با تأکید بر اینکه هر قانونی برای پزشکان می‌نویسیم باید خودمان در مجلس، دولت و قوه قضائیه نیز سر همان سفره بنشینیم، ابراز داشت: بیشترین پزشکان از کشور خارج شده‌اند، این موضوع را من می‌گویم که نه مطب دارم، نه کار خصوصی می‌کنم، نه دنبال پست و سمت هستم و نه فرزندانم پزشک هستند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه به زمان حضور خود در وزارت بهداشت اشاره کرد و یادآور شد: آن زمان که وزیر بودم پزشکانی که به روستا می‌رفتند حداقل حقوق 6 میلیون تومان را می‌دادم و برای پزشک خانواده نیز همین میزان بود اما الان هم همان مقدار برای حضور در روستا در نظر گرفته شده است در حالی که برای من که هیأت علمی هستم و برای استادان دانشگاه 40 میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود و استادیاران نیز 20 میلیون تومان دریافت می‌کنند؛ پس چرا پزشکان باید حاضر شوند به روستا بروند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان با تأکید بر اینکه نباید پزشکان را اجبار به اقدامی کرد، خاطر نشان کرد: اگر آنها را اجبار می‌کنیم باید به همه کسانی که درس داده‌اید نیز بگویید به روستا بروند و چرا فقط باید این موضوع برای پزشکان باشد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده