رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

واکنش بورل به آتش‌بس یکجانبه روسیه

واکنش بورل به آتش‌بس یکجانبه روسیه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آتش‌بس یکجانبه روسیه برای توقف جنگ در اوکراین به مناسبت فرا رسیدن کریسمس را «مزورانه و فاقد اعتبار» اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۴ - ۱۶ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 06
کد خبر: ۱۶۷۰۹۴

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از خبرگزاری فرانسه، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در مغرب به سر می برد در گفت و گو با خبرنگاران ابراز عقیده کرد: کرملین کاملا فاقد وجاهت است و بیانیه آتش بس یکجانبه آن نیز بی اعتبار است.

وی، اعلام آتش بس یکجانبه از سوی روسیه به مناسبت ایام کریسمس را «ریاکارانه» عنوان کرد.

نیروهای مسلح روسیه از اعلام آتش بس یکجانبه در تمام خطوط جنگ از ظهر روز ۶ ژانویه تا نصف شب روز ۷ ژانویه خبر داده است.

پس از درخواست رئیس جمهور روسیه برای آتش بس ۳۶ ساعته، اوکراین این آتش بس را رد و آن را منوط به زمانی کرد که روسیه از اراضی اشغالی خارج شود.

اوکراین پیشنهاد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای آتش بس ۳۶ ساعته به مناسبت کریسمس پیروان مذهب ارتدوکس را رد کرد و گفت تا زمانی که روسیه نیروهای خود را از سرزمین‌های اشغالی خارج نکند، آتش بس برقرار نخواهد شد.

کرملین گفت که پوتین پس از درخواست آتش بس کریسمس از سوی کریل رئیس کلیسای ارتدوکس روسیه، دستور آتش بس ۳۶ ساعته از ظهر روز جمعه (۱۰:۰۰ به وقت گرینویچ) را صادر کرده است.

پوتین روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به درخواست جناب کریل، به وزیر دفاع فدراسیون روسیه دستور می‌دهم که یک رژیم آتش بس در سراسر خط تماس طرفین در اوکراین از ساعت ۱۲:۰۰ روز ۶ ژانویه ۲۰۲۳ تا ساعت ۲۴:۰۰، هفت ژانویه برقرار کند.

پوتین گفت: با توجه به اینکه تعداد زیادی از شهروندان ارتدوکس در مناطق درگیری زندگی می‌کنند، ما از طرف اوکراینی می‌خواهیم آتش بس اعلام کند و به آنها اجازه دهد در مراسم شب کریسمس و همچنین روز کریسمس شرکت کنند.

در مقابل، یک مقام ارشد اوکراینی به سرعت این پیشنهاد را رد کرد و گفت که آتش بس تنها در صورتی می‌تواند اتفاق بیفتد که روسیه از سرزمین‌های اشغالی در اوکراین خارج شود.

میخایلو پودولیاک مشاور رئیس‌جمهور اوکراین در توییتر نوشت: «روسیه باید سرزمین‌های اشغالی را ترک کند و تنها در این صورت است که «آتش‌بس موقت» برقرار خواهد شد. ریا و دورویی را برای خود نگهدارید.»

او ادعا کرد که بر خلاف روسیه، اوکراین به خاک یک کشور خارجی حمله نمی‌کند یا غیرنظامیان را نمی‌کشد، فقط «اعضای ارتش اشغالگر» را در خاک خود نابود می‌کند.

کریل رئیس کلیسای ارتدوکس روسیه بامداد روز پنجشنبه، از هر دو طرف جنگ در اوکراین خواست آتش‌بس کریسمس را رعایت کنند تا «ارتدوکس‌ها بتوانند در مراسم شب کریسمس و در روز میلاد مسیح (ع) شرکت کنند.»

کلیسای ارتدکس روسیه بزرگترین کلیسای ارتدوکس شرق اروپا محسوب می‌شود. این کلیسا حدود ۱۰۰ میلیون پیرو در داخل روسیه و تعداد بیشتری هم در خارج کشور دارد./ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار