ورود هیئتی آمریکایی از ترکیه به خاک سوریه-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

ورود هیئتی آمریکایی از ترکیه به خاک سوریه

هیئتی آمریکایی از ترکیه و از طریق خاک کردستان عراق، وارد شمال شرق سوریه شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۲۴ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 14
کد خبر: ۱۶۸۱۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، یکی از اعضای کادر گروه موسوم به «شورای ملی کرد سوریه» با افشای این خبر مدعی شد: حضور این هیئت آمریکایی در چارچوب تلاش‌های وزارت امور خارجه آمریکا برای بازگرداندن آرامش به این منطقه است.

 

به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، این منبع افزود: نماینده عالی وزارت امور خارجه آمریکا در شمال و شرق سوریه، هفتم ماه جاری وارد منطقه شد تا با طرف‌های مختلف رایزنی کند.

 

هم زمان منبعی مسئول در وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرد: واشنگتن به شدت با اقدام نظامی ترکیه در سوریه مخالف است، چون این اتفاق می‌تواند بر تلاش‌ها برای مبارزه با داعش تاثیر منفی داشته باشد.

 

این منبع همچنین از مخالفت کشورش با عادی سازی روابط میان آنکارا و دمشق خبر داد و گفت: سیاست آمریکا عوض نشده است، ما روابطمان را با دمشق عادی نمی‌کنیم، عادی سازی دیگر کشور‌ها با نظام سیاسی دمشق را هم تایید نمی‌کنیم.

 

ترکیه که در آینده نزدیک انتخابات ریاست جمهوری را پیش روی خود دارد در تلاش است تا روابط خود را با سوریه بهبود بخشد تا حزب عدالت و توسعه آرای بیشتری از این طریق کسب کند،‌ درخواستی که تاکنون با مخالفت دمشق روبرو بوده است.

 

رئیس جمهور سوریه در دیدار فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه که قصد میانجیگری داشت، ثمربخشی مذاکرات با ترکیه را منوط به هماهنگی پیشین میان دمشق و مسکو و پایان اشغالگری و توقف حمایت از تروریسم دانست. 

 

پیش از آغاز ناآرامی‌های سوریه و بحران این کشور در سال ۲۰۱۱، ترکیه و سوریه دارای روابطی دوستانه بودند؛ اما پس از آغاز آن، دولت ترکیه همگام با شمار دیگری از کشور‌ها که جبهه حمایت از معارضان سوریه را انتخاب کرده بودند، به جبهه مخالفان دولت بشار اسد پیوست و همگام با مخالفان او، خواهان استعفا و کناره گیری اسد از قدرت شد.

 

ترکیه در ژوئیه سال ۲۰۱۱ به کمک نظامی «ارتش آزاد سوریه» رفت که در سال ۲۰۱۲ به درگیری‌های مرزی در خلال جنگ داخلی سوریه انجامید و در سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ به مداخله نظامی مستقیم بدل شد. در تاریخ ۲۴ اوت ۲۰۱۶، نیرو‌های نظامی ترکیه حمله نظامی مستقیمی را تحت عنوان «عملیات سپر فرات» آغاز کردند که با گذشت چندین مرحله از آن، همچنان ادامه دارد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده