سردار قاآنی به زیارت امام زاده جعفر (ع) پیشوا رفت + عکس ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود پیام تسلیت رهبری درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی پزشکیان: قرار نیست زیر چتر نامرد‌ها برویم/ از عزت‌مان با تهدید دیگران کوتاه نمی‌آییم معاون اجرایی رئیس‌جمهور: افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم ثبات روانی است عارف: توسعه روابط با آفریقا سیاست ماست استاندار تهران: حضور اتباع خارجی و مهاجرت معکوس از تهران، چالش‌هایی مانند آلودگی هوا و بحران آب را ایجاد کرده فرمانده کل سپاه: هرگز در مقابل دشمن نترسیده‌ایم و محکم در مقابل آنان ایستاده‌ایم پزشکیان: ترامپ نمی‌تواند کاری کند، ما هستیم که تصمیم می‌گیریم توئیت عبری جدید اکانت رهبر معظم انقلاب پزشکیان: نخبگان بمانند و ایران را بسازند/ مهاجرت را رها کنید

"حمایت از نوابغ و نخبگان غیر ایرانی" در هیأت وزیران تصویب شد

هیأت وزیران پیشنهاد معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور با عنوان «آیین‌نامه حمایت از نوابغ و نخبگان غیر ایرانی» را تصویب کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۷ - ۲۶ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 16
کد خبر: ۱۶۸۷۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، در جلسه بعدازظهر روز یکشنبه هیأت دولت به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور، هیئت وزیران در راستای تکلیف مقرر در مصوبه دولت در شهریور سالجاری مبنی بر تعیین و ارائه معیارهای تشخیص نخبگی توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، پیشنهاد این معاونت با عنوان «آیین‌نامه حمایت از نوابغ و نخبگان غیر ایرانی» را به تصویب رساند.

به منظور بهره‌مندی از دانش و تخصص نوابغ و نخبگان غیر ایرانی که در راستای آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و تأمین منافع ملی، خدمات و اقدامات شایانی انجام داده یا می‌دهند، در صورت دارا بودن شرایط نخبگی، از امتیازات شهروندی به استثناء تابعیت و تصدی مناصب مذکور در ماده (۹۸۲) قانون مدنی برخوردار می‌شوند.

همچنین به موجب آیین‌نامه مصوب هیئت وز یران، شاخص‌های نخبگان غیر ایرانی موضوع این آیین‌نامه و نحوه امتیازدهی به آن شاخص‌ها در چارچوب سند راهبردی کشور در امور نخبگان شورای عالی انقلاب فرهنگی، توسط بنیاد ملی نخبگان و با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور حداکثر ظرف یک ماه پس از تصویب این آیین‌نامه تهیه و ابلاغ می‌شود.

سند راهبردی یاد شده مشتمل بر سوابق برجسته تحصیلی و آموزشی، فعالیت‌های پژوهشی با تأکید بر فعالیت‌های مسئله‌محور، برگزیدگی در رویدادهای رقابتی معتبر، فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه، فعالیت‌های برجسته فرهنگی، ادبی، هنری، مدیریتی و ورزشی همسو با ارزش‌های ملی ایرانی، اسلامی و انقلابی و برخورداری از توصیه یا معرفی نخبگان علم، فناوری، ادب، فرهنگ و هنر می‌باشد.

همچنین به موجب آیین‌نامه مذکور، کمیسیون مربوطه در وزارت کشور موظف است حداکثر ظرف (۲) ماه نسبت به بررسی و تصمیم‌گیری در خصوص پرونده‌های ارسالی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور اقدام نموده و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی (فراجا) نیز موظف است نسبت به صدور دفترچه اقامت ویژه برای متقاضیان مورد تأیید کمیسیون مربوطه اقدام نماید.

وزارتخانه‌های کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاه‌ها و مراجع ذی‌ربط نیز مکلفند در خصوص درخواست‌های صدور پروانه اشتغال یا جواز کسب برای دارندگان دفترچه اقامت ویژه موضوع این آیین‌نامه، مشابه اتباع ایرانی اقدام نمایند.

علاوه بر این، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هم مکلف است ساز و کار لازم برای بهره‌مندی دارندگان دفترچه اقامت ویژه موضوع این آیین‌نامه از کلیه خدمات بانکی همانند اتباع ایرانی را حداکثر ظرف یک ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه ایجاد نماید.

ادامه تحصیل دارندگان دفترچه اقامت ویژه در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور با رعایت ضوابط مشابه اتباع ایرانی است.

همچنین کلیه دستگاه‌های اجرایی در حیطه وظایف و مأموریت‌های محوله نسبت به ارائه خدمات به دارندگان دفترچه اقامت ویژه اعم از صدور گواهینامه، صدور سیم‌کارت، خدمات بیمه، تأسیس شرکت و خروج و مراجعت مشابه اتباع ایرانی اقدام نمایند. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم مکلف است ساز و کار لازم برای ارائه خدمات از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند به دارندگان دفترچه اقامت ویژه را براساس شناسه اقامت ویژه مشابه شناسه ملی اتباع ایرانی حداکثر ظرف یک ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه ایجاد نماید.

تصویب آیین‌نامه اجرایی تعیین مصادیق قوه قهریه و موارد غیرعمدی عدم بازگشت کالا به کشور

با توجه به تکلیف قانونی مقرر در تبصره بند (الف) ماده (۲) الحاقی به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص تعیین موارد قاچاق و عدم برگرداندن کالا، هیأت وزیران آیین‌نامه اجرایی این بند از قانون مذکور مبنی بر تعیین مصادیق قوه قهریه و موارد غیرعمدی عدم بازگشت کالا به کشور را به تصویب رساند.

به موجب آیین‌نامه فوق، مصادیق قوه قهریه (فورس ماژور) و موارد غیرعمدی به شرح ذیل می‌باشد:

سیل، زلزله، آتشفشان، رانش زمین، سونامی، صاعقه، طوفان، جنگ، آشوب، اعتصاب، شورش، سرقت کالا، بیماری‌های همه‌گیر، حوادث ناشی از کار، انفجار، آتش‌سوزی، واژگونی در دریا و رودخانه‌های مرزی، تحریم مؤثر در موضوع، قطع روابط سیاسی و اقتصادی، توقیف کالای صدور موقت شده توسط مقامات کشور مقابل، حادثه یا تصادفی که منجر به از بین رفتن قابلیت استفاده کالای صدور موقت یا کران بری شود، فوت، بیماری، و یا صدور حکم محجوریت صاحب کالا یا نماینده قانونی و نظایر آن‌ها.

احراز موارد قوه قهریه (فورس ماژور) و عمدی نبودن عدم ورود کالای خارج شده تحت رویه کران بری (که از خاک کشور خارجی عبور می‌نماید) و صدور موقت با ارائه مستندات صادره از سوی مقامات رسمی محلی کشور مقابل و با تأیید مأمورین کنسولی دولت جمهوری اسلامی ایران صورت خواهد پذیرفت و در مواردی که مأموران کنسولی دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور مقابل حضور نداشته باشند، مقامات رسمی محلی صلاحیت تنظیم صورت‌مجلس مذکور را خواهند داشت.

همچنین احراز موارد یاد شده تحت رویه کران بری که از راه دریا یا رودخانه‌های مرزی عبور می‌نماید، حسب مورد با ارائه مستندات مورد تأیید مرزبانی، دریابانی و یا سازمان بنادر و دریانوردی خواهد بود.

اعلام نظر دولت در خصوص تعدادی از طرح‌های نمایندگان مجلس

هیأت وزیران در ادامه، ضمن اعلام نظر در خصوص تعدادی از طرح‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان خود را برای پیگیری طرح‌های مربوط تعیین کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر