وزرای خارجه ایران و روسیه در خصوص برنامه هسته‌ای گفت‌و‌گو می‌کنند الشمری: عراق امسال میزبان ۵ میلیون زائر اربعین از دیگر کشور‌ها است نگاهی به وضعیت داعش ۱۱ سال پس از خلافت خودخوانده‌اش در عراق ادعای جدید ترامپ درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران بقائی: اسنپ‌بک در راستای تقابل با ایران است و با پاسخ مقتضی مواجه خواهد شد تایمز: از زمان انتخاب ترامپ، بریتانیا هدف شماره یک حملات سایبری روسیه بوده است عراقچی برای شرکت در اجلاس وزرای سازمان شانگهای عازم چین شد واکنش عراقچی به اظهارات سخیف نتانیاهو استمرار درگیری‌ها در سوریه با ۱۳۰ کشته و زخمی شنیده شدن صدای انفجار نزدیک فرودگاه «اربیل» عراق روسیه ادعای اکسیوس درباره غنی‌سازی ایران را تکذیب کرد بازداشت یکی از ساکنان بئر السبع به اتهام ارتباط با ایران انگلیس مدعی هدف قرار دادن بمب‌ساز داعش در سوریه شد پاکستان فشار واشنگتن برای به رسمیت شناختن اسرائیل را تکذیب کرد پوتین: دلیل اصلی تنش‌های روسیه و غرب، ژئوپلیتیک است

کمک‌های نظامی مخفیانه بلغارستان به اوکراین

منابع مطلع می‌گویند بلغارستان برخلاف موضع‌گیری‌های علنی، بسته حمایت نظامی شامل مهمات و گازوئیل را به صورت مخفیانه به اوکراین ارسال کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۹۰۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، نشریه آلمانی «دی ولت» روز چهارشنبه گزارش داد دولت بلغارستان برخلاف موضع رسمی صوفیه، در فصل بهار به‌طور انبوه مهمات و گازوئیل به اوکراین ارسال کرده است.

 

بلغارستان تاکنون تنها کشور عضو اتحادیه اروپا است که به‌شکل علنی سلاح و مهمات برای اوکراین ارسال نکرده بود. در آوریل سال ۲۰۲۲، «کریل پتکوف» نخست‌وزیر سابق بلغارستان پس از سفر به کی‌یف، آمادگی صوفیه برای فقط تعمیر تجهیزات نظامی مخروبه اوکراین را اعلام کرد.

 

وبگاه «ریانووستی» به نقل از این گزارش نوشت: «بلغارستان به دلیل موضع خود در برابر ارسال تسلیحات به اوکراین شناخته شده بود. اما صوفیه به‌طور فعال از کی‌یف با مهمات و گازوئیل در ماه‌های حساس حمایت کرده و نخست‌وزیر و وزیر دارایی سابق این کشور مستقیما در این امر دخیل بودند».

 

در این گزارش آمده است: «مهماتی که در بلغارستان تولید شدند، برای جلوگیری از هزینه‌های ارسال مستقیماً به اوکراین منتقل شدند بلکه هزینه حمل‌ونقل آنها توسط لندن و واشنگتن پرداخت شد. این مهمات در یک مرحله با پروازهای باری به فرودگاهی در لهستان نزدیک مرز اوکراین ارسال شدند».

 

دی‌ولت ادامه داد: «بلغارستان در خفا سوخت گازوئیل هم به اوکراین صادر کرده و از این طریق تا ۴۰ درصد نیاز تانک‌ها و وسایل نقلیه نظامی این کشور را تامین کرد».

 

از سوی دیگر، مقام‌های آمریکایی و صهیونیستی نیز گفتند که واشنگتن با تل‌آویو توافق کرده تا مهمات توپخانه‌ای ذخیره‌شده در فلسطین اشغالی را به اوکراین بفرستد. 

 

تقلای کشورهای غربی برای ارسال تسلیحات به اوکراین در حالی است که «پاتریک سندرز» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انگلیس با اذعان به ضعیف شدن ارتش این کشور در صورت ارسال تانک به کی‌یف، اما مدعی شد که شکست روسیه در این جنگ باعث ایمن‌تر شدن لندن می‌شود./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار