دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

امیرعبداللهیان: محروم کردن ایران از کمیسیون مقام زن هیچ تاثیری بر ارتقای جایگاه زنان ایرانی نخواهد داشت

وزیر امور خارجه گفت: محروم کردن ایران از عضویت در کمیسیون مقام زن هیچ تاثیری در تمرکز ویژه جمهوری اسلامی ایران بر ارتقای جایگاه زنان و نقش هر چه موثرتر بانوان در فعالیت‌های مختلف در ایران بزرگ نداشته و نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 21
کد خبر: ۱۶۹۳۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نخستین کنگره بین‌المللی زنان تاثیرگذار که روز جمعه ۳۰ دی ماه در سالن اجلاس سران برگزار شد، طی سخنانی به جنگ اوکراین اشاره و با ذکر این نکته که جمهوری اسلامی ایران در جنگ اوکراین با تمام توان در سطح رئیس جمهور و وزیر خارجه برای برقراری آتش بس و تمرکز طرفین بر صلح تلاش می‌کند، عنوان کرد: ما مخالف جدی جنگ هستیم. جمهوری اسلامی ایران به دور از سیاست استاندارد دوگانه همانطور که نگران وضعیت زنان و کودکان در فلسطین، یمن، افغانستان و سایر کشورهای درگیر جنگ و بحران است، نگران وضعیت زنان و کودکان اوکراینی است.

 

وی افزود: امیدوار هستیم که هر چه سریع‌تر شاهد برقراری آتش بس و تمرکز بر صلح در این منطقه از جهان باشیم.

 

وزیر خارجه همچنین به حذف عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل اشاره کرد و ادامه داد: در هفته‌های گذشته برخی سیاسیون غربی علیرغم جایگاه مهم و ویژ‌ه زنان در بیش از چهار دهه پیروزی و استقلال جمهوری اسلامی ایران در ایران تلاش کردند ایران را از مقام کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد اخراج کنند.

 

امیرعبداللهیان در عین حال یادآور شد: ولی محروم کردن ایران از عضویت در این کمیسیون هیچ تاثیری در تمرکز ویژه جمهوری اسلامی ایران بر ارتقای جایگاه زنان و نقش هر چه موثرتر بانوان در فعالیت‌های سیاسی،‌ اجتماعی، فرهنگی، علمی، هنری و بین‌المللی در ایران بزرگ نداشته و نخواهد داشت.

 

قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل ۲۳ آذر ماه چهارشنبه شب به وقت تهران با ۲۹ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به تصویب رسید. کشورهای بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به قطعنامه پیشنهادی برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رأی مخالف دادند. «ناصر کنعانی» سخنگوی وزرات امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصویب قطعنامه غیراجماعی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (اکوسوک) را اقدامی سیاسی، فاقد وجاهت قانونی، برخلاف منشور و ایجاد کننده رویای نادرست در این نهاد بین‌المللی خواند و این اقدام دولت آمریکا را شدیدا محکوم کرد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین عنوان کرد: با موافقت خانم علم الهدی و همفکری و مشارکت یکایک بانوان تاثیرگذاری که امروز افتخار میربانی شما را در تهران داریم، از امروز دبیرخانه مجازی این اجلاس در تهران برگزار خواهد شد. سال آینده نیز دومین نشست در یکی از کشورهای عضو برگزار خواهد شد. استقرار دبیرخانه و تکمیل فرآیند و پروسه دبیرخانه را به نحوی که یک تشکل بین‌المللی موثر و کارآمد به نام بانوان تاثیرگذار در جهان بتواند جایگاه طبیعی و واقعی خود را پیدا کند، متناسب با آن وضعیت این دبیرخانه ارتقا خواهد یافت.

 

 در این مراسم همسران روسای جمهور و نخست‌وزیر ارمنستان، بورکینافاسو، قرقیزستان، صربستان، همسر رئیس‌ جمهور اسبق گینه، همسر رئیس‌ جمهور اسبق نیجر، فرستاده ویژه بانوی اول جمهوری فدرال نیجریه، بانوی اول سابق سریلانکا و همسر رئیس حزب حاکم، فرستاده ویژه رئیس جمهور سوریه و رئیس شورای مرکزی اتحادیه زنان ترکمنستان حضور داشتند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر