واکنش روسیه به حوادث اخیر در قره‌باغ-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

واکنش روسیه به حوادث اخیر در قره‌باغ

در پی تنش‌های اخیر بین باکو و ایروان در منطقه قره‌باغ کوهستانی، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو عمیقاً نگران تشدید تنش است و از طرفین می‌خواهد خویشتن‌داری کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 07
کد خبر: ۱۷۵۸۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه دوشنبه (ششم مارس) در بیانیه‌ای گفت که «مسکو عمیقاً نگران تشدید تنش در قره‌باغ کوهستانی است و از طرفین می‌خواهد خویشتن‌داری کنند».

 

به گزارش خبرگزاری تاس، این دیپلمات ارشد روس گفت: ما نگرانی جدی خود را در مورد تشدید تنش‌ها در منطقه مناقشه قره‌باغ ابراز می‌کنیم. در روزهای اخیر آتش‌بس مکرراً نقض شده است. یک حادثه مسلحانه که پنجم مارس رخ داد، تلفاتی در هر دو طرف ارمنستانی و آذربایجانی داشته است. قویاً از طرفین می‌خواهیم خویشتن‌داری کنند و گام‌هایی را برای کاهش تنش بردارند.

 

زاخارووا در ادامه گفت که «روسیه نیاز به پایبندی شدید به مفاد بیانیه نهم نوامبر ۲۰۲۰ بین رهبران روسیه، (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان درباره آتش‌بس کامل و توقف کامل همه خصومت‌ها در منطقه قره‌باغ کوهستانی را بار دیگر مورد تاکید قرار می‌دهد».

 

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین گفت که هر مسئله‌ای در ارتباط با تامین امنیت و زندگی روزمره در منطقه تحت مسئولیت نیروهای حافظ صلح روسیه باید از طریق مساملت‌آمیز و ارتباط بین دو طرف تحت نظارت این نیروها حل شود.

 

وی در ادامه گفت: آنچه رخ داده مجدداً تایید می‌کند که باکو ایروان فوراً به مذاکرات به عنوان بخشی از اجرای مفاد بیانیه‌های سه‌جانبه رهبران روسیه، (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان در نهم نوامبر ۲۰۲۰، ۱۱ ژانویه و ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱ و همچنین ۳۱ اکتبر ۲۰۲۲ از جمله موارد مربوط به رفع انسداد خطوط ارتباطی منطقه‌ای، تحدید مرز جمهوری‌های ارمنستان-آذربایجان و تهیه معاهده صلح بازگردند.

 

تنش‌ و درگیری بین این دو جمهوری همسایه در روزهای اخیر تشدید شده و دو طرف، یکدیگر را به تدارک برای تجاوز گسترده متهم می‌کنند. پیش‌تر، نخست‌وزیر ارمنستان مدعی شد جمهوری آذربایجان در تدارک تجاوز گسترده علیه این کشور است.

 

علی علی‌زاده سفیر جمهوری آذربایجان در ایران هم دیروز، دوشنبه در توییتی درباره تنش‌های اخیر باکو با ایروان مدعی شد «ارمنستان به دنبال انتقام است و تشکیلات مسلح غیرقانونی خود را برای جنگ در قره‌باغ آماده می‌کند».

 

وی در ادامه این توییت با انتشار ویدئویی افزود: حقایق و شواهد تصویری از قاچاق اسلحه و سایر تجهیزات نظامی به خانکندی (جمهوری) آذربایجان توسط ارمنستان. ایجاد ایست بازرسی مرزی اجتناب‌ناپذیر است!

 

یکشنبه (پنجم مارس) «آذرنیوز» به نقل از وزارت دفاع جمهوری آذربایجان گزارش داد ارمنستان بار دیگر به اقدام تحریک‌آمیز علیه جمهوری آذربایجان دست زد.

 

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانه خود مدعی شد: اطلاعات عملیاتی درباره انتقال تجهیزات نظامی، مهمات و پرسنل از جمهوری ارمنستان از طریق جاده خاکی خانکندی-خلفالی-تورشسو به خاک جمهوری آذربایجان جایی که نیروهای حافظ صلح روسیه به طور موقت مستقر است، دریافت شد. برای راستی‌آزمایی اطلاعات واصله، یگان‌های ارتش جمهوری آذربایجان تلاش کردند خودروهای مشکوک را متوقف و بازرسی کنند که در آن زمان ارمنی‌ها تیراندازی کردند. در نتیجه تبادل تیر، دو طرف متحمل زخمی و تلفات شده‌اند.

 

جنگ در قره‌باغ میان ایروان و باکو در سال ۲۰۲۰، بیش از ۶۵۰۰ کشته از نظامیان دو طرف به جا گذاشت که با توافقنامه‌ای تحت نظارت روسیه به طور نسبی پایان یافت و ارمنستان از ادعای خود برای تملک اراضی‌ای که از ده‌ها سال پیش در اختیار خود داشت، عقب‌نشینی کرد و روسیه نیز ۲۰۰۰ نیرو برای نظارت بر روند آتش‌بس به منطقه فرستاد./ فارس

ارسال نظر