گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد ترامپ: جنگ تجاری آسان نخواهد بود ونس: ماسک، دوست و مشاور ترامپ باقی می‌ماند هشدار رژیم صهیونیستی به ترکیه درباره سوریه روبیو: روس‌ها وقت کشی می‌کنند و چینی‌ها بازار را غرق کالا کرده‌اند اظهارات سخنگوی قسام درباره آخرین وضعیت اسرای اسرائیلی  کرملین: ایران شریک و متحد ماست رئیس جمهور ارمنستان قانون پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا را امضا کرد رسانه عبری: یکی از مسئولین عالی رتبه انصار الله در صنعا ترور شد رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است / هشدار به حکومت‌های عربی شهادت دومین نوه عضو برجسته حماس بر اثر بمباران مدرسه دار الارقم غزه + عکس لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از ساز و کار‌های حقوق بشری علیه ایران القسام شهادت یکی از رهبران حماس در حمله اسرائیل به جنوب لبنان را تأیید کرد ترامپ: نتانیاهو احتمالا هفته آتی به آمریکا می‌آید

روسیه: به شدت در پی حل اختلاف ارمنستان و جمهوری آذربایجان هستیم

روسیه روز سه شنبه اعلام کرد که به شدت در تلاش است تا مناقشه بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر مسیر «لاچین» که ارمنستان را به منطقه ارمنی نشین قره باغ کوهستانی متصل می‌کند، حل کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 24
کد خبر: ۱۷۰۰۳۶

به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «رویترز» «دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات وزیر خارجه آمریکا در مورد تنش باکو و ایروان گفت: «روسیه به تلاش دشوار در زمینه تنش ارمنستان و جمهوری آذربایجان ادامه می‌دهد.»

وی به جزئیات بیشتری در این زمینه هیچ اشاره‌ای نکرد. ارمنستان می‌گوید که دولت آذربایجان به طور عمدی و سازمان‌دهی شده قره باغ کوهستانی را محاصره کرده اما باکو این موضوع را رد می‌کند.

این دو کشور از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ بر سر قره باغ کوهستانی دو جنگ داشته‌اند.

ائتلاف ناتو نیز روزهای گذشته با صدور بیانیه‌ای مدعی توصیه به باکو و ایروان و رسیدگی به مسائل بشردوستانه در مورد «لاچین» شد.

ناتو به ویژه با جمهور آذربایجان همکاری گسترده‌ای دارد و هرساله با هدف ارتقا سطح کیفی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان، دوره آموزشی نظامی برای این کشور برگزار می‌کند .

ارمنستان و جمهوری آذربایجان با وجود آتش بس، کماکان درگیری دارند و برخی عوامل منتسب به باکو مسیر مهم «لاچین» که قره باغ با جمعیت ارمنی نشین را به ارمنستان وصل می‌کند، مسدود کرده‌اند. در ۴۰ روز گذشته، معترضان جمهوری آذربایجانی با در دست داشتن پلاکاردها و پرچم‌ها، کریدور لاچین را مسدود کرده‌اند. آن‌ها دسترسی به قره باغ کوهستانی را مسدود و غذا، دارو و تدارکات را برای ۱۲۰۰۰۰ ساکن ارمنی قطع کرده‌اند.

بازپرس حقوق بشر قره باغ کوهستانی در این زمینه گفت: «بدیهی بود که باکو از این تاکتیک (تامین گاز) برای ارعاب مردم به ویژه در زمستان استفاده می‌کند.»/فارس

ارسال نظر