درخواست وزیر بهداشت از آموزش و پرورش-راهبرد معاصر

درخواست وزیر بهداشت از آموزش و پرورش

عین اللهی گفت:پیشنهاد ما به وزارت آموزش و پرورش این است که حماسه مهار کرونا در ایران را با تاکید بر نقش شهدای مدافع سلامت در کتاب های درسی و برای نسل های آتی روایت کنند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۶ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 24
کد خبر: ۱۷۰۰۷۵

به گزارش راهبرد معاصر بهرام عین اللهی،وزیر بهداشت در سومین جشنواره طب ایرانی گفت: در یک سال گذشته با دو رشته مرتبط در دانشکده طب ایرانی موافقت قطعی و اصولی شده است.

وی اجرای فاز اول ادغام طب ایرانی در نظام شبکه بهداشت را مورد اشاره قرار داد و افزود: این ادغام در ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور انجام و همچنین دارونامه طب سنتی ایران برای اولین بار توسط سازمان غذا و دارو منتشر شده است.

وزیر بهداشت از تشکیل کمیته طب ایرانی در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خبر داد و گفت: در ظرف مدت یک سال ۲۲ راهنمای بالینی طب سنتی و ایرانی تدوین شده است. تحت پوشش قرار گرفتن ویزیت متخصصان طب ایرانی و برخی داروهای این طب نیز که موجب اقبال مردم به طب ایرانی خواهد شد، انجام شده است. اصلاح سبک زندگی بر پایه آموزه های طب ایرانی باید از سنین پایین صورت گیرد که در این خصوص به کمک نوری، وزیر آموزش و پرورش نیازمندیم.

عین اللهی با اعلام این که بعد از انقلاب در حوزه سلامت بزرگترین دستاوردها را داشته ایم، اضافه کرد: امروزه ایران طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی در تمام شاخص های سلامت با فاصله از سایر کشورهای منطقه، پیشتاز است. طب ایرانی نیز یک میراث گرانبها از نیاکان ما با سابقه چند هزار ساله است. امثال ابن سینا هویت ما هستند که باید به جوانان به عنوان الگو معرفی شوند، زیرا دشمن به دنبال از بین بردن هویت ماست.

وی ادامه داد: ایران با وجود تحریم ها در کرونا افتخار و حماسه آفرید و ۳۰۰ شهید مدافع سلامت تقدیم کشو کرد که چنین شهدایی الگوی دهه نودی ها و دانش آموزانند و حال آن که فضای مجازی الگوهای حقیقی و راستین را به نوجوانان ما معرفی نمی کند. پیشنهاد ما به وزارت آموزش و پرورش این است که حماسه مهار کرونا در ایران را با تاکید بر نقش شهدای مدافع سلامت در کتاب های درسی و برای نسل های آتی روایت کنند.

وی افزود: باید با ارتقای سواد آموزی سلامت به اصلاح سبک زندگی کمک کنیم. شورای عالی آموزش و پرورش می تواند آموزه های طب ایرانی را مورد توجه قرار دهد تا فرهنگ غلط تغذیه که منجر به گسترش بیماری های غیرواگیر می شود، اصلاح شود. پیشنهاد مشخص بنده این است که با کمک آموزش و پرورش کتاب درسی سلامت با تاکید بر سبک زندگی تدوین شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: راهکارهای مختلفی برای توسعه سلامت در دنیا ارائه شده ولی هیچ راهکاری به طور کامل نتوانسته سلامت ایجاد کند. علم امروز در برخی زمینه ها به بن بست رسیده است و فقط تشخیص و درمان دارویی را ملاک عمل قرار می دهد زیرا بزرگترین تجارت دنیا پس از نفت تجارت داروست و کارتل های اقتصادی به مردم چنین القا می کنند که تنها راه درمان، مصرف داروست.

عین اللهی بیان کرد: علم پزشکی باید دنبال راه های جدید از جمله سلول درمانی، تحقیقات ژنتیک، فناوری سلول های بنیادی، طب سنتی و نظایر آن باشد. همچنین استفاده از انواع اشعه و لیزرها از روش های درمانی غیر دارویی به شمار می آیند و لذا در سلامت نباید تک بعدی اندیشید.

وی ادامه داد: نه طرفداران طب جدید و نه علاقه مندان طب سنتی نباید تعصب داشته باشند و به طور مطلق گمان کنند که دریافت های آنها کامل و بی کم و کاست است؛ بلکه باید از همه ظرفیت ها برای توسعه سلامت استفاده کنیم و راه تحقیق نباید انحصاری یا مسدود شود.

وزیر بهداشت در پایان تاکید کرد: پیشگیری از بیماری ها با توجه به تغییر سبک زندگی بسیار مهم است. متاسفانه هر چه می گذرد سبک زندگی به ویژه تغذیه وضع نامطلوب تری می یابد. حال آن که دانش آموزان امیدهای آینده ما هستند و باید الگوی زندگی سالمی داشته باشند، بنابراین به وزیر محترم آموزش و پرورش پیشنهاد می کنیم زنگ سلامت را در مدارس پایه گذاری کنند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار