صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود
جلیل جلالی‌فر، عضو سابق اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

سامانه پیام‌رسان ایران و روسیه؛ تسهیلگر روابط بانکی دوجانبه

جلیل جلالی‌فر، عضو سابق اتاق بازرگانی ایران و روسیه با تأکید بر نقش مؤثر سامانه‌های پیام‌رسان ملی بانک‌های مرکزی ایران و روسیه گفت: در این بستر همه اقدامات بانکی شامل حواله، ضمانت‌نامه و ال سی میان بانکی قابل تبادل و بستر مراودات تجاری را در محیط امن و غیرقابل تحریم برای تجار دو کشور تسهیل کرده است.
جلیل جلالی‌فر؛ عضو سابق اتاق بازرگانی ایران و روسیه
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 30
کد خبر: ۱۷۰۹۰۱

نقش سامانه مشترک ایران و روسیه در دور زدن تحریم‌ها

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی در حساب کاربری خود در توییتر، روز گذشته سامانه‌های پیام‌رسان ملی بانک‌های مرکزی دو کشور ایران (سپام) و روسیه (SPFS) به یکدیگر متصل شدند. با امضای توافق‌نامه بانک‌های مرکزی ایران و روسیه، امکان اتصال پیام‌رسان‌های بانک‌های ایرانی با 106 بانک غیر از بانک‌های روسی در 13 کشور نیز فراهم شده است.

 
جلیل جلالی‌فر، عضو سابق اتاق بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه روسیه به دلیل جایگاهی که در مبادلات بین‌المللی دارد یکی از شرکای راهبردی ایران به شمار می‌رود، به «راهبرد معاصر» گفت: نقشی که روسیه در شرایط تحریم برای ایران می‌تواند بازی کند، موقعیت متمایزی برای ما و روسیه ایجاد کرده است، هرچند سطح تجارت ما با این کشور مطلوب نبوده است و سهم ناچیزی در بازار روسیه داشته‌ایم، اما جنگ اوکراین فرصت مناسبی برای افزایش مبادلات فراهم کرد که باید به خوبی از آن بهره برد.

تحریم‌ها و ارتباط نداشتن بانک های میان دو کشور همواره نقش پررنگی در کاهش حجم تجارت دوجانبه داشته است


وی افزود: رقم تخمینی واردات از روسیه حدود 294 میلیارد دلار است که باید برای 20 میلیارد دلار آن هدفگذاری کرد و تحقق آن نیازمند تولید و زیرساخت متناسب برای تعامل با روسیه است که متأسفانه در دولت گذشته این موضوع با غفلت مواجه شد. در دولت‌های قبل هیچ‌گاه همانند دولت سیزدهم مشاهده نشد مسئولان برای حل مشکلات تجاری با روسیه وقت بگذارند، در حالی که معاون اول رئیس جمهور در این زمینه دست کم هفته‌ای دو جلسه در زمینه همگرایی اقتصادی برای رفع مشکلات تجاری برگزار می‌کند.

 
عضو سابق اتاق بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه یکی از موضوعات در روابط با روسیه مبادلات پولی و بانکی بوده است، عنوان کرد: تُجار در تسویه های پولی همیشه با چالش مواجه بوده‌اند. تحریم‌ها و ارتباط نداشتن بانک های میان دو کشور همواره نقش پررنگی در کاهش حجم تجارت دوجانبه داشته است. بخش خصوصی و فعالان اقتصادی همیشه حل این مشکل را از مسئولان کشور مطالبه می‌کردند و دولت سیزدهم در چندماه اخیر دستگاه دیپلماسی و بانک مرکزی را مأمور کرد این مشکل را برطرف کند که امیدواریم خبرهای خوشی در روزهای آینده شنیده شود.

 
جلالی‌فر ادامه داد: همزمان با تحریم روسیه از سوی غرب، روس‌ها به این نتیجه دست یافتند باید سطح روابط خود را با ایران گسترش دهند تا در حوزه اقتصادی بتوانند از ظرفیت‌های ایران استفاده کنند و از سوی دیگر سفرهای متعدد رئیس کل سازمان توسعه تجارت برای حل مشکلات بانکی سبب امضای توافق نامه مشترک میان بانک مرکزی و میربیزینس بانک روسیه شد که سرآغاز حل مشکلات موجود است.

 
عضو سابق اتاق بازرگانی ایران و روسیه با بیان نقش روبل و ریال در تسریع مبادلات تجاری میان دو کشور گفت: دولت سیزدهم علاوه بر حل مبادلات بانکی، استفاده از پول ملی رایج میان دو کشور «روبل به ریال» را در دستور کار خود قرار داد؛ به گونه ای که سهم روبل و ریال در مراودات دوجانبه به بیش از 50 درصد رسیده و به کاهش اثربخشی دلار منجر شده است. این سیاست باعث افزایش صادرات و واردات و تسریع در ارائه خدمات بانکی شده که در این زمینه باید تراز تجاری دو کشور در سطح یکسانی قرار بگیرد و دو طرف نفع واحدی داشته باشند.

این پیام‌رسان بستری را فراهم کرده است تا همه بانک‌های ایران در خارج از کشور و همه بانک های خارجی متصل به سامانه پیام‌رسان روسیه که بیش از 100 بانک را شامل می شود، با هم مبادلات داشته باشند


وی عنوان کرد: از سال گذشته دولت سیزدهم به دنبال آن بود که سند اقدام مشترک میان بانک مرکزی ایران و روسیه منعقد شود که این اتفاق عملیاتی شد و سامانه‌های پیام رسان بانکی ملی میان دو کشور به هم متصل شد. با این اتفاق امکان دارد همه بانک‌های عضو سامانه پیام رسان بانک‌های ملی ایران با همه بانک‌های روسیه تبادل مالی داشته باشند.

 


جلالی‌فر ادامه داد: این پیام‌رسان بستری را فراهم کرده است تا همه بانک‌های ایران در خارج از کشور و همه بانک های خارجی متصل به سامانه پیام‌رسان روسیه که بیش از 100 بانک را شامل می شود، با هم مبادلات داشته باشند. در این بستر همه اقدامات بانکی شامل حواله، ضمانت‌نامه و ال سی میان بانک ها قابل تبادل است که بستر مراودات تجاری را برای تجار دو کشور تسهیل کرده است.

 
فعال اقتصادی ایران در روسیه عنوان کرد: این سامانه پیام‌رسان مشترک در عمل به وسیله دشمنان دو کشور قابل تحریم نیست، بنابراین ایران و روسیه در زمین بازی ساخته شده به وسیله بانک های مرکزی دو کشور تعامل دارند و زیرساخت های آن وابسته به نظام سلطه نیست؛ از این جهت مطابق با سند دولت مردمی است.

 

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار