صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

وضعیت شاخص بورس در سایه دعوای دو شورا

وضعیت شاخص بورس در سایه دعوای دو شورا گروه خودرویی، به اشتباه هدایت گر اصلی این روزهای بازار سرمایه شده است به طوری که اخبار مثبت و منفی آن وضعیت سایر سهام را مشخص می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 07
کد خبر: ۱۷۲۱۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، بازار سرمایه این روزها بسیار پرالتهاب دنبال می شود، شاید مهم تر از موقعیت تکنیکالی و ارزندگی سهام، درست یا غلط چشم بیشتر بورسی ها به اخبار گروه خودرویی در این برهه دوخته شده است. اخبار ضد و نقیضی که در هفته های اخیر در خصوص گروه خودرو و روش های مختلف عرضه ی آن منتشر می شود، مستقیما شاخص کل بورس تهران را دچار نوسان می کند.

 

دعوای شورای رقابت و شورای عالی بورس

اولین عاملی که بر التهاب این روزهای بازار سرمایه روز به روز می افزاید، بی شک، دعوای بالا گرفته ی شورای عالی بورس و شورای رقابت است، دعوایی که بر سر، جایگزینی عرضه خودرو در بورس کالا به جای شیوه ی عرضه خودرو به سبک قرعه کشی است. عرضه خودرو در بورس توانسته بود، سودسازی شرکت های خودرویی را تا حد زیادی بهبود ببخشد و از زیان های انباشته آن ها تا حد خوبی بکاهد و به همین واسطه سبب شده بود تا اقبال بر صنایع گروه خودرو سازی و به تبع آن گروه قطعه سازی به شدت بالا رود.

 

در روز های اخیر، ابلاغیه ای که شورای رقابت منتشر کرده است، جنجال بسیاری به پا کرده به طوری که شاید بتوان شروع ریزش بازار و بهم ریختن وضعیت سهام گروه خودرویی را از زمان ابلاغ آن نامه دانست. طبق این ابلاغیه عرضه خودرو باید به سامانه جامع فروش خودرو منتقل شود و ادامه ی عرضه از طریق بورس کالا عملا از دستور کار خارج شده است.

 

زلف بازار نباید به گروه خودرویی گره بخورد

فراتر از دعوای این روزها و فارغ از اینکه عرضه ی خودرو در بورس کالا ادامه پیدا کند یا به شیوه ی قدیم از طریق قرعه کشی عرضه شود، باید این نکته را مدنظر داشت که نهایت تاثیر این اتفاق، باید صرفا بر فضای گروه خودرویی بازار سرمایه باشد چرا که سودسازی این شرکت ها مستقیم از این ابلاغیه تاثیر می پذیرند، اما متاسفانه ادبیات غلطی این روزها در بین اهالی بازار سرمایه رایج شده است که یک گروه خاص را لیدر بازار در نظر می گیرند و نوسانات آن هر سو که باشد مابقی بازار و صنایع و گروه های دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

این رفتاری غلط است که در وهله ی اول سبب زیان خود سهامداران می شود و در وهله ی دوم باعث می شود تا به هر دلیلی بتوان با اخبار یک گروه به نوعی کلیت بازار را تحت تاثیر قرار داد و به نوعی بازار را اسیر یک صنعت خاص کرد.

 

به بیانی دیگر، وقتی کل بازار دنباله رو یک گروه یا یک صنعت خاص می شود، گروه های ذی نفع می توانند با پمپاژ اخبار زرد یا انواع و اقسام فشارها برای به کرسی نشاندن حرف خودشان، بازار سرمایه را گروگان بگیرند و با تحت تاثیر قرار دادن اکثریت فعالان بازارسرمایه به خواسته خود دست پیدا کنند./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار