مسکو: باج‌خواهی آمریکا کمکی به روند دیپلماسی تهران-واشنگتن نمی‌کند حماس در آستانه معرفی رئیس جدید خود آلن ایر: ایران به هرگونه اقدام نظامی پاسخ سهمگین خواهد داد عراقچی ژنو را به مقصد تهران ترک کرد انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم

جان کربی:ارسال‌ بالن‌های جاسوسی آمریکا به چین صجت ندارد

اظهارات «وانگ ون‌بین» سخنگوی وزارت خارجه چین درباره ارسال‌ بالن‌های جاسوسی آمریکا به این کشور آسیایی، واکنش جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید را در پی داشت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 13
کد خبر: ۱۷۲۹۴۷

به گزارش راهبرد معاصر در شرایطی که تنش‌های واشنگتن و پکن بر سر بالن و «اشیاء پرنده» همچنان خبرساز است، مقام ارشد کاخ سفید اظهارات مسئول بلندپایه چین درباره بالن‌های جاسوسی آمریکا را «نادرست» خواند.

سخنگوی وزارت خارچه چین روز دوشنبه (امروز) در نشست خبری ضمن رد ادعاهای اخیر واشنگتن درباره ارسال بالن جاسوسی چین به حریم هوایی آمریکا اعلام کرد که واشنگتن طی یک سال اخیر بیش از ۱۰ بالن جاسوسی به چین فرستاده است.

به گزارش اسپوتنیک، جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید به این اظهارنظر مقام پکن واکنشن نشان داد و آن را تکذیب کرد.

کربی که در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» صحبت می‌کرد، در پاسخ به سوال مجری درباره این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «نادرست است. (آمریکا) در حال انجام این کار نیست، این موضوع قطعا نادرست است».

هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید افزود: «ما در حال به پرواز درآوردن بالن‌ها بر (فراز حریم هوایی) چین نیستیم».

این اظهارنظر مقام ارشد آمریکایی، اولین واکنش مسئولان واشنگتن به سخنان سخنگوی وزارت خارجه چین درباره ارسال ۱۰ بالن جاسوسی طی یک سال اخیر بوده است.

طی هشت روز اخیر و به دنبال سرنگون کردن بالن چینی توسط جنگنده آمریکایی، ارسال این بالن‌ که واشنگتن آنها را «جاسوسی» و پکن آن را «هواشناسی» خوانده است، تنش تازه‌ای در روابط دو کشور ایجاد کرده است.

تنش‌های واشنگتن و پکن وقتی شدیدتر شد که که به دنبال فرمان جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به ارتش، آمریکایی‌ها بالن چینی را ساقط کردند و طی روزهای اخیر چهار شیء پرنده ناشناس بر فراز آمریکا و کانادا سرنگون شده و همزمان اتهام‎‌زنی‌های زیادی به چین وارد شده است./فارس

ارسال نظر