به گزارش راهبرد معاصر، مقامهای آمریکایی به پایگاه پولیتیکو گفتهاند واشنگتن موشکهای «ATACMS» (سامانه موشکی تاکتیکی ارتش) را به دلیل نگرانی از کمبود این تسلیحات برای خودش در اختیار اوکراین قرار نخواهد داد.
با وجود آنکه دولت آمریکا تا کنون ۳۰ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده کییف بارها خواستار دریافت موشکهای دوربرد از واشنگتن شده است.
پولیتیکو گزارش داده مقامهای آمریکا در جریان دیداری با مقامهای اوکراین در واشنگتن به کییف اطلاع دادهاند که هیچ موشکی ATACMS برای عرضه به اوکراین ندارند.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده است. دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند. به رغم حمایتهای غربیها، در صحنه میدانی روسیه توانسته حدود ۲۰ درصد از خاک اوکراین را تصرف کند./ فارس