حضور ایران در نشست وزرای اقتصاد بریکس، فرصتی برای خنثی‌سازی تحریم ها نفت برنت تا ۱۱۰ دلار اوج گرفت همتی: تحریم، ابزار فشار است نه ابزار تعیین سرنوشت ایران شرایط برای خریداران مسکن سخت‌تر شد/ قیمت وام مسکن چقدر افزایش پیدا کرد؟ عصر قدرت کریدوری؛ وقتی جهان دوباره ارزش راه را کشف می‌کند وزیر راه: ایران به بن‌بست نمی‌رسد/چرا آزادراه حرم تا حرم مهم است؟ وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات ناترازی برق برطرف شده است راز عدم تحقق نفت 200 دلاری؛ چین واقعاً قیمت نفت را کنترل کرد؟ سرمایه‌گذاری 30همتی در اینچه‌برون/5برنامه توسعه ای برای کریدور شرق خزر قیمت گوشت گوسفند اعلام شد/ هر کیلو گوشت وارداتی چند دلار برای ایرانی‌ها تمام می‌شود؟ قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / دلار ۶ پله بالا رفت + جدول قیمت نفت از ۱۰۰ دلار گذشت افزایش مبلغ کالابرگ به کجا رسید؟ افزایش حقوق کارگران نهایی شد؟ قطعنامه ضدایرانی شورای حکام تصویب شد / پرونده ایران پس از ۲۰ سال به شورای امنیت رفت قیمت طلا امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / هر گرم طلا ۸۱۱ هزار تومان گران شد + جدول

نرخ ارز مرکز مبادله جایگزین بازار آزاد می‌شود

نرخ ارز مرکز مبادله جایگزین بازار آزاد می‌شود رییس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از مرکز مبادله ارز و‌ طلای ایران گفت: امروز رشد قابل توجهی در آمار ارز تخصیصی خواهیم‌داشت.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 21
کد خبر: ۱۷۳۹۲۲

به گزارش راهبرد معاصر،  محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از مرکز مبادله ارز و‌ طلای ایران، در تشریح سیاست های جدید ارزی اعلام کرد: یکی از برنامه هایمان راه اندازی این مرکز بود که کمی با تاخیر انجام شد دلیل انهم بحث های نرم افزاری بود، میخاستیم کار را با قدرت شروع کنیم. وی‌درباره وضعیت بازار ارز گفت: در سالهای قبل بخش عمده ای از ارز حواله ای در نیما عرضه میشد و این سیاست ادامه داشت و در 50 روزی که من مسوولیت بانک را گرفتم بیش از 6.5 میلیارد دلار ارز به واردات کالا اختصاص دادیم؛ 40 درصد بیشتر از سال قبل است؛ در نیما نیز نرخ ارز تخصیص داده شده 17 درصد بیشتر شد ولی اثرات را در کالا نمی بینیم و نرخ ها بیشتر از 17 درصد افزایش یافتند.

 

وی گفت: نرخ الان بازار به دلیل انتظارات تورمی و عوامل مختلفی افزایش دایمی داشته است که بیشتر از سایت هایی با اهداف خاص دامن می گیرد؛ باید جایی را درست می کردیم که جایگزین بازار ازاد شود؛ به همین دلیل مرکز مبادله را راه اندازی کردیم.

 

رییس کل بانک مرکزی فرایند تعیین قیمت در مرکز مبادله را بصورت کشف قیمت روزانه دانست و گفت: از لحاظ منابع ارزی و تراز تجاری وضعیت خیلی خوبی داریم ولی چیزی که بازار را به هم‌ریخته تورم انتظاری است که کنترلش برای ما سخت است و ما باید از یک‌جایی آنرا کنترل کنیم.

 

وی با بیان اینکه نرخ براساس عرضه و تقاضا تعیین می شود؛ تصریح کرد: امروز رشد قابل توجهی در آمار ارز تخصیصی خواهیم‌داشت.

 

وی افزود: تمام نیازهای خدماتی را شناسایی کردیم و در سامانه مرکز مبادله ارز با نرخی که در همین بازار کشف می شود تامین خواهیم‌کرد که ارز مسافرتی و ماموریتی و ... شامل آن خواهد شد. تلاش می کنیم ارز مسافر را پشت گیت تحویل بدهیم؛ مدت زیادی روی این طرح کار کردیم و تلاش می‌کنیم با توجه به شب عید مشکلی برای مسافران پیش نیاید.

 

فرزین با بیان اینکه ابزار سلف ارزی را در این مرکز خواهیم داشت؛ تصریح کرد: بازار فردایی و عملیاتی که الان در بازار آزاد انجام می شود مورد تایید ما نیست ولی در قالب ابزار سلف بصورت فردایی ارز را می توانیم بفروشیم؛ در بازار متشکل نیز معاملات ساعت 3 بعداز ظهر به بعد با نرخ فردا محاسبه می شد. نرخ فردایی بازار آزاد جهت دهی های منفی در بازار و کسب و کارها داشت که سعی داریم جلوی آنرا بگیریم.

 

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه امیدواریم این کمک کند به ما تا انتظارات را مدیریت کنیم ولی این فراتر از راه اندازی مرکز مبادله است و باید تمام بخش ها در مدیریت انتظارات اقتصادی با ما کمک کنند افزود: سال آینده منابع ارزی مان خیلی بهتر از امسال خواهد بود؛ اگر ارز آرام شود خواهیم‌توانست سایر شاخص های اقتصاد کلان هم آرام کنیم ولی اول باید از ارز شروع کنیم.

 

وی افزود: مرکز مبادله ارز همین بازار آزاد ارز خواهد شد تا بانک مرکزی نیز مدیریت بازار را از این طریق انجام دهد؛ این مرکز نقطه ای است برای شروع‌حکمرانی جدید ارزی که از تمام نظرات نیز بهره مند خواهیم شد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار