به گزارش راهبرد معاصر؛ 56 تشکل بزرگ جامعه ایثارگری طی اخبار منتشر شده مبنی بر حذف تبصره تسهیلات اشتغالزایی ایثارگران از لایحه بودجه، طی نامهای خواستار گنجاندن احکام مربوط به مسکن ایثارگران و واگذاری خودرو و تسهیلات اشتغالزایی ایثارگران در لایحه بودجه سال 1402 از سوی نمایندگان مجلس شدند.
در این نامه آمده است:
بنا بر اطلاعات واصله، در فرآیند بررسی و تصویب بودجه سال 1402 کل کشور، حوزه ایثارگران و ارائه خدمات به ایشان شامل خدمات و تسهیلات مسکن، اشتغال و خودرو نهتنها با بیمهری نمایندگان محترم روبرو شده بلکه حتی نسبت به لایحه تقدیمی دولت نیز که حقوق ایثارگران عزیز در آنها تعریف شده، بسیار کملطفی شده است.
بر همین اساس در صورت عدم اتخاذ تدابیر لازم، در سال آینده که دولت برنامههای محوری خود را بر تامین مسکن آحاد جامعه و ایجاد اشتغال بنا نهاده است، برای تامین مسکن ایثارگران و اشتغال آنها نمیتوان اقدامی را متصور شد. این در حالی است که جامعه ایثارگران به بندهای الحاقیه مصوبات کمیسیون اجتماعی دلبسته بودند تا گشایشی در راه اشتغال و تامین مسکن ایشان فراهم شود. در حالی که هیچکدام از این بندها در مصوبه کمیسیون تلفیق ذکر نشده است.
1.موضوع تسهیلات قرض الحسنه مسکن ایثارگران
دولت و بانک مرکزی مکلفند در اجرای ماده (62) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) تسهیلات لازم برای تحقق هدف قانون مبنی بر تامین مسکن تعداد هفتاد هزار نفر مشمولان ماده (3) مکرر قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را تامین نماید. ایثارگرانی که در سنوات گذشته از تسهیلات ارزان قیمت تا سقف پانصد میلیون ریال بهرهمند شدهاند و تا پایان سال 1400 تسویه حساب نمودهاند در صورتی که که مسکن آنها نامناسب یا نامتعارف باشد به شرط خرید یا ساخت مسکن از تسهیلات مسکن ارزان قیمت ایثارگری این قانون بهره شوند و مصادیق مسکن نامناسب و نامتعارف در چارچوب ضوابطی میباشد که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران ابلاغ میگردد.
بنیاد شهید و امور ایثارگران میتواند 5000 فقره وام بانکی از محل سهمیه سال 1402 را مجدداً برای ایثارگرانی که در سنوات گذشته از این تسهیلات استفاده نموده و در حال حاضر فاقد مسکن و یا دارای مسکن نامناسب میباشند تخصیص داده و بدون رعایت سایر شرایط جهت خرید و ساخت مسکن معرفی نماید.
2.تسهیلات قرض الحسنه واگذاری خودرو به ایثارگران
مبلغ هفتاد هزار میلیارد ریال از منابع جاری و سپرده قرض الحسنه شبکه بانکی موضوع تبصره (16) بودجه در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران به منظور اعطای تسهیلات قرض الحسنه به ایثارگران موضوع بند (و) تبصره (7) قانون بودجه سال 1402 کل کشور بابت تسهیلات قرض الحسنه خودرو و خانواده شهدا و جانبازان واجد شرایط قرار می گیرد.
3.اعطای تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی ایثارگران
مبلغ یکصد هزار میلیارد ریال جهت ایجاد اشتغال مشمولین ماده (21) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که تحت پوشش خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارند، در سقف حداکثر سرانه مصوب شورای پول و اعتبار به صندوق اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران اختصاص مییابد.
با عنایت به توضیحات صدرالذکر و این جانبان بهعنوان تشکلهای بزرگ جامعه ایثارگران ضمن اعلام نگرانی خود از این فرآیند پیش آمده و در تمسک به بند 8 سیاستهای کلی نظام در امر «ترویج فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران» ابلاغی از سوی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالی) که مسئولان امر را به«شناخت نیازهای واقعی و ارائه خدمات مؤثر به ایثارگران و خانوادههای آنان در ابعاد مختلف فرهنگی، علمی، آموزشی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی، بیمهای، معیشتی، اشتغال، مسکن، حقوقی، اداری، رفاهی و استخدامی با حفظ اصول عزتمندی، عدالت و روحیه خود اتکایی و شؤون ایثارگری» مکلف نمودهاند و همچنین بیانات امام خمینی (ره) رهبر کبیر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در رسیدگی به جامعه ایثارگران که فرمودهاند: «نگذارید پیشکسوتانِ شهادت و خون در پیچ و خم زندگی روزمره خود به فراموشی سپرده شوند.»، از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم در فرصت زمانی باقیمانده در جریان بررسی بودجه سال 1402 در مجلس شورای اسلامی، اقدامات لازم و عاجل برای گنجاندن احکام مربوط به مسکن ایثارگران و واگذاری خودرو و تسهیلات اشتغالزایی ایثارگران معمول گردد./ تسنیم