خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات

تورم ترکیه به ۵۵ درصد رسید

تورم ترکیه به ۵۵ درصد رسید شرایط اقتصادی ترکیه همچنان بی ثبات بوده و تورم ماه فوریه در این کشور به ۵۵ درصد رسید.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۳ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 27
کد خبر: ۱۷۴۸۲۶

به گزارش راهبرد معاصر شرایط اقتصادی ترکیه پیش از وقوع زمین لرزه مهیب در این کشور نیز چندان با ثبات نبود، اما زلزله مهیب ۷.۸ ریشتری در جنوب این کشور و ویران شدن مناطقی به طول ۵۰۰ کیلومتر که با جان باختن بیش از ۵۰ هزار نفر همراه بوده است به فاجعه اقتصادی در این کشور دامن زد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، برآورد‌ها نشان می‌دهد تورم در ترکیه در ماه فوریه (ماه جاری میلادی) به ۵۵.۵ درصد رسیده است. این در حالی است که در ماه اکتبر تورم در ترکیه به بیش از ۸۵ درصد رسیده است که بالاترین میزان طی ۲۴ سال اخیر است. اقدامات دولت اردوغان باعث شد تورم در ماه ژانویه به ۵۷ درصد برسد. با این وجود، بهای مواد غذایی، سوخت و خدمات در این کشور همچنان روند صعودی دارد.

اقتصاددانان ترکیه می‌گویند انتظار می‌رود تا ماه ژوئن میزان تورم همچنان بین ۳۵ تا ۴۰ درصد باقی بماند. این در حالی است که بهای مسکن در برخی مناطق ترکیه اکنون ۱۰۰ درصد گران شده است.

این موضوع بدان دلیل است که بیش از ۲ میلیون نفر تاکنون مناطق زلزله زده را ترک کرده و در سایر مناطق ترکیه مستقر شده اند. مناطق زلزله زده در سال گذشته میلادی ۱۶ درصد تولید ناخالص داخلی ترکیه را به خود اختصاص داده بودند که آسیب وارد شده به این مناطق می‌تواند بر این موضوع تاثیر بگذارد.

اقتصاددانان ترکیه می‌گویند تبعات اقتصادی زمین لرزه باعث کاهش یک تا دو درصدی تولید ناخالص داخلی کشور در سال جاری میلادی خواهد شد. همچنین نباید در کوتاه مدت انتظار کاهش تورم در کشور را داشت./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار