آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

اظهارنظر مقام آمریکایی درباره توافق صلح بین باکو و ایروان

مشاور ارشد ایالات متحده در مذاکرات قفقاز گفت که جمهوری آذربایجان و ارمنستان باید خودشان شرایط توافق صلح را تعیین کنند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 08
کد خبر: ۱۷۶۰۰۳
تعداد نظرات: ۲ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، لوئیس بونو مشاور ارشد ایالات متحده در مذاکرات قفقاز در مصاحبه با رسانه‌های ارمنستانی گفت که جمهوری آذربایجان و ارمنستان باید خودشان شرایط توافق صلح را تعیین کنند.

 

به نوشته خبرگزاری ترند، این مقام آمریکایی گفت که نیازهای صلح بلندمدت، پایدار و متوازن از سوی طرفین قابل تعیین است.

 

وی اظهار داشت: ایالات متحده قرار نیست حرف خودش را در معاهده صلح تحمیل کند، ما در تلاش برای پیشبرد روند صلح هستیم. کشورها باید آن‌ها (شرایط توافق صلح) را با هم بسط دهند و اتخاذ کنند.

 

این مقام آمریکایی در تاریخ شش مارس (۱۵ اسفند) به باکو سفر کرد و بعد از آن راهی ارمنستان شد.

 

پنجم ژانویه ۲۰۲۳ وزارت خارجه آمریکا از استعفای فیلیپ ریکر از سمت خود به عنوان مشاور ارشد واشنگتن در مذاکرات قفقاز خبر داده بود.

 

تنش‌ و درگیری بین این دو جمهوری همسایه در روزهای اخیر تشدید شده و دو طرف، یکدیگر را به تدارک برای تجاوز گسترده متهم می‌کنند.

 

جنگ در قره‌باغ میان ایروان و باکو در سال ۲۰۲۰، بیش از ۶۵۰۰ کشته از نظامیان دو طرف به جا گذاشت که با توافقنامه‌ای تحت نظارت روسیه به طور نسبی پایان یافت و ارمنستان از ادعای خود برای تملک اراضی‌ای که از ده‌ها سال پیش در اختیار خود داشت، عقب‌نشینی کرد و روسیه نیز ۲۰۰۰ نیرو برای نظارت بر روند آتش‌بس به منطقه فرستاد.

 

ارمنستان و جمهوری آذربایجان با وجود آتش‌بس، کماکان درگیری دارند و در حدود سه ماه گذشته، معترضان جمهوری آذربایجانی با در دست داشتن پلاکاردها و پرچم‌ها، کریدور لاچین را مسدود کرده‌اند. آن‌ها دسترسی به قره‌باغ کوهستانی را مسدود و غذا، دارو و تدارکات را برای ۱۲۰۰۰۰ ساکن ارمنستانی آن قطع کرده‌اند./ فارس

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
خ.خ.
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
0
0
شاید مشابه کریدور ابوظبی تهران آنکارا بهترباشد میان آذربایجان ایران ترکیه با ایجاد کریدوری برای اتصال خزر اروپا از طریق سه کشور ایجاد شود تا دولت های بیگانه سو استفاده نکنند
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۸
0
0
۱۲۰۰۰۰۰از کجا آوردید آنجا خالی است
آخرین اخبار