ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

اظهارنظر مقام آمریکایی درباره توافق صلح بین باکو و ایروان

مشاور ارشد ایالات متحده در مذاکرات قفقاز گفت که جمهوری آذربایجان و ارمنستان باید خودشان شرایط توافق صلح را تعیین کنند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 08
کد خبر: ۱۷۶۰۰۳
تعداد نظرات: ۲ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، لوئیس بونو مشاور ارشد ایالات متحده در مذاکرات قفقاز در مصاحبه با رسانه‌های ارمنستانی گفت که جمهوری آذربایجان و ارمنستان باید خودشان شرایط توافق صلح را تعیین کنند.

 

به نوشته خبرگزاری ترند، این مقام آمریکایی گفت که نیازهای صلح بلندمدت، پایدار و متوازن از سوی طرفین قابل تعیین است.

 

وی اظهار داشت: ایالات متحده قرار نیست حرف خودش را در معاهده صلح تحمیل کند، ما در تلاش برای پیشبرد روند صلح هستیم. کشورها باید آن‌ها (شرایط توافق صلح) را با هم بسط دهند و اتخاذ کنند.

 

این مقام آمریکایی در تاریخ شش مارس (۱۵ اسفند) به باکو سفر کرد و بعد از آن راهی ارمنستان شد.

 

پنجم ژانویه ۲۰۲۳ وزارت خارجه آمریکا از استعفای فیلیپ ریکر از سمت خود به عنوان مشاور ارشد واشنگتن در مذاکرات قفقاز خبر داده بود.

 

تنش‌ و درگیری بین این دو جمهوری همسایه در روزهای اخیر تشدید شده و دو طرف، یکدیگر را به تدارک برای تجاوز گسترده متهم می‌کنند.

 

جنگ در قره‌باغ میان ایروان و باکو در سال ۲۰۲۰، بیش از ۶۵۰۰ کشته از نظامیان دو طرف به جا گذاشت که با توافقنامه‌ای تحت نظارت روسیه به طور نسبی پایان یافت و ارمنستان از ادعای خود برای تملک اراضی‌ای که از ده‌ها سال پیش در اختیار خود داشت، عقب‌نشینی کرد و روسیه نیز ۲۰۰۰ نیرو برای نظارت بر روند آتش‌بس به منطقه فرستاد.

 

ارمنستان و جمهوری آذربایجان با وجود آتش‌بس، کماکان درگیری دارند و در حدود سه ماه گذشته، معترضان جمهوری آذربایجانی با در دست داشتن پلاکاردها و پرچم‌ها، کریدور لاچین را مسدود کرده‌اند. آن‌ها دسترسی به قره‌باغ کوهستانی را مسدود و غذا، دارو و تدارکات را برای ۱۲۰۰۰۰ ساکن ارمنستانی آن قطع کرده‌اند./ فارس

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
خ.خ.
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
0
0
شاید مشابه کریدور ابوظبی تهران آنکارا بهترباشد میان آذربایجان ایران ترکیه با ایجاد کریدوری برای اتصال خزر اروپا از طریق سه کشور ایجاد شود تا دولت های بیگانه سو استفاده نکنند
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۸
0
0
۱۲۰۰۰۰۰از کجا آوردید آنجا خالی است
آخرین اخبار