ثبت نام خودروهای وارداتی شهریور ۱۴۰۵؛ شرایط، مبلغ حساب و لیست خودروها پیش‌فروش سایپا از اول شهریور ۱۴۰۵؛ آریا اتوماتیک، پارس‌نوآ و دو کوییک در راه بازار واردات گوشت وارد مرحله جدید شد/ گوشت ارزان در راه است؟ خبر مهم درباره قیمت روغن، حبوبات، برنج و چای/ قیمت این کالا‌های اساسی کمتر از قیمت تمام‌شده شد آغاز ثبت نام خودرو‌های وارداتی از یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ / مهلت ثبت نام، مبلغ مسدودی و جزئیات کامل  پرداخت حقوق نیرو‌های شرکتی از ماه آینده ساماندهی می‌شود / جزئیات مصوبه جدید دولت پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ / دلار آماده موج صعودی جدید می‌شود آخرین قیمت ایران خودرو و سایپا امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | افزایش قیمت پژو ۲۰۷ و دنا پلاس / بازار خودرو در انتظار شوک جدید آخرین نرخ ارز دلار، طلا و یورو امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵/ جهش طلا و سکه جهش قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلای ۱۸ عیار از ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عبور کرد آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ + افزایش ۴ تا ۵ درصدی انواع سوت‌ها قیمت دلار امروز شنبه ۳۱ مردادماه پروازهای تبریز- ایروان از سر گرفته شد چرا صندوق‌های زمین و ساختمان موفق نبودند؟ طلای جهانی افزایشی ماند حقوق کاربران در کیف پول‌های مجازی؛ از واریز تا بازگشت وجه چه می‌گذرد؟

تجارت حدود ۳۹ میلیارد دلاری ایران با اعضای شانگهای

تجارت حدود ۳۹ میلیارد دلاری ایران با اعضای شانگهای سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صمت، گفت: از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه تجارت غیر نفتی ایران با اعضای شانگ‌های به بیش از ۳۸.۸ میلیارد دلار رسید که نسبت به ۱۱ ماهه سال قبل، با رشد ۳ درصدی در وزن و ۱۸ درصدی در ارزش همراه بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۴ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 11
کد خبر: ۱۷۶۲۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، «روح اله لطیفی» سخنگوی کمیسون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن تجارت ایران، همزمان با برگزاری اجلاس شانگهای در هند، اظهار داشت: در یازده ماهه امسال بیش از ۵۰ میلیون و ۶۰۳ هزار تن کالا به ارزش ۳۸ میلیارد و ۸۲۹ میلیون و ۴۴۵ هزار دلار بین ایران و ۱۱ کشور عضو سازمان همکاری شانگهای تبادل شد که از این میزان ۴۱ میلیون و ۷۰۳ هزار تن کالا به ارزش ۱۹ میلیارد و ۶۱۳ میلیون دلار، سهم صادرات ایران به این کشورها بوده که در وزن بیش از دو درصد و در ارزش ۶.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و سهم واردات نیز از این میزان تجارت، هشت میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۹ میلیارد و ۲۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بوده است که با رشد ۷.۷ درصدی در وزن و ۳۳.۴ درصدی در ارزش همراه بوده است.

وی افزود: در ۱۱ ماه امسال نزدیک به ۶ میلیارد دلار تجارت غیرنفتی کشورمان با اعضای سازمان شانگهای رشد داشته که نسبت به مدت مشابه ۱۸.۳ درصد افزایش را نشان می دهد؛ بیشترین میزان رشد در واردات بوده ، اما با این وجود صادرات همچنان بیش از واردات است و تراز تجاری کشورمان با ۱۱ کشور عضو و ناظر سازمان شانگهای مثبت ۳۹۶ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۴۶۷ دلار بوده است.

لطیفی در خصوص مقاصد صادراتی ایران به کشورهای عضو شانگهای توضیح داد: چین با ۱۳ میلیارد و ۵۶۲ میلیون دلار (رشد ۶ درصدی)، هند با یک میلیارد و ۹۱۹ میلیون دلار (رشد ۱۷ درصدی)، افغانستان با یک میلیارد و ۴۸۱ میلیون دلار (کاهش ۱۱ درصدی) ، پاکستان با یک میلیارد و ۳۱۵ میلیون دلار (رشد ۱۶ درصدی) و روسیه با ۶۷۳ میلیون دلار (رشد ۲۴ درصدی) پنج مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای عضو سازمان شانگهای بودند و کشورهای ازبکستان با ۲۶۲ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۷۴ میلیون دلار، تاجیکستان با ۱۴۹ میلیون دلار ، قرقیزستان با ۶۴ میلیون دلار، بلاروس با ۱۴ میلیون دلار و مغولستان با ۲۶۱ هزار دلار در رتبه‌های بعدی خرید کالا از ایران در این سازمان قرار دارند.

سخنگوی کمیسون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از کشورهای عضو سازمان شانگهای توضیح داد: از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه چین با فروش ۱۴ میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار (رشد ۲۸ درصدی)، هند با دو میلیارد و ۵۹۴ میلیون دلار (رشد ۸۸ درصدی)، روسیه با یک میلیارد و ۳۰۶ میلیون دلار ( کاهش ۱۰ درصدی)، پاکستان با ۷۷۵ میلیون دلار (رشد ۲۰۸ درصدی) و قزاقستان با ۱۱۹ میلیون دلار (رشد ۱۰۹ درصدی)، پنج تامین کننده نخست کالا برای کشورمان در ۱۱ ماهه امسال بودند و کشورهای تاجیکستان با ۷۱ میلیون دلار، ازبکستان با ۶۶ میلیون دلار، بلاروس با ۳۸.۶ میلیون دلار، افغانستان با ۲۶ میلیون دلار، مغولستان با ۸.۳ میلیون دلار و قرقیزستان با ۳ میلیون دلار در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

لطیفی گفت: عضویت ایران در سازمان‌ها و اتحادیه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، توجه به مناسبات دو جانبه و چند جانبه و استفاده از مزایای تجارت با کشورهای نزدیک و همسایه، با تهاتر کالا و بهره گیری از ارزهای ملی در افزایش تجارت در شرایط تحریم ظالمانه نقش بسزایی دارد؛ به گونه‌ای که با بهره گیری از این ظرفیت‌ها، رکورد تاریخی صادرات کشور تا پایان سال شکسته خواهد شد و به ۵۲ میلیارد دلار نزدیک خواهد شد. البته در ۱۱ ماهه نیز این رقم به ۴۸ میلیارد و ۸۴۸ میلیون دلار رسیده که همین میزان بیش از صادرات سال قبل به شمار می‌رود.

وی افزود: بخش خصوصی، تولیدکنندگان و تجار در این سال‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه، همواره مجاهدانه برای ارزآوری و رونق تجارت گام‌های موثری برداشته‌اند که با اراده دولت‌ها و رفع موانع زیرساختی، می‌توان با تولید کالاهای با کیفیت و بازاررسانی مستمر در عرصه‌های جهانی بیشتر درخشید.

گفتنی است در ۱۱ ماهه امسال کل تجارت کشور با رشد ۱۴ درصدی به ۱۰۲ و نیم میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه ۱۲ و نیم میلیارد دلار بیشتر بوده که در این میان صادرات پنج میلیارد و ۳۲۱ میلیون دلار و واردات هفت میلیارد و ۱۱۴ میلیون دلار افزایش داشته است./ ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار