برنامه جدید صندوق بازنشستگی کشوری/ جزئیات جدید تسهیلات بازنشستگان و خرید اقساطی بازنشستگان تسهیل فرآیند ترخیص خودروهای وارداتی در قشم ابهام در مدیریت سبد 2200 همتی سهام عدالت؛ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند بزرگترین دارندگان بیت‌کوین جهان کدامند؟ اختصاص سهمیه ویژه ارزی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی شورای رقابت: قراردادهای مشارکت در تولید خودرو غیرقانونی نیست رفع نیاز به واردات بنزین با کاهش 15 درصدی مصرف ورود 30 هواپیمای MD به عملیات اربعین / گرما ظرفیت پروازها را کاهش داد چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟ صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران

وزیر اقتصاد: بازار ارز به آرامش رسید

وزیر اقتصاد: بازار ارز به آرامش رسید وزیر اقتصاد اظهار داشت: دریک هفته گذشته شاهد کاهش ۴٠ درصدی میزان دارایی افرادی بودیم که نسبت به خرید ارز اقدام کرده‌بودند و زیان بزرگی را تجربه کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 12
کد خبر: ۱۷۶۳۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، احسان خاندوزی در مراسم معاملات شمش طلا ‌در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران با بیان اینکه مدت‌ها منتظر این روز بودیم، اظهارداشت: بسیاری از این دستورات و اقدامات دولت در مقابل چشم مردم انجام نمی‌شود اما امروز برای افزایش قدرت مردم برای حفظ دارایی خود در برابر تورم سپرده نفت و شمش طلا به اجرا رسید که اجرای این دو اقدام را مدیون پیگیری‌های آقای مخبر هستیم.

 

وی ادامه داد: این دو اقدام مقارن با ثبات و آرامش بازار ارز پس از نوسانات اخیر انجام و باعث می‌شوند در چشم انداز پیش رو اقتصاد ایران اتفاقات هفته گذشته رخ ندهد.

 

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه در اقتصاد ایران بازارهای عمیق و رسمی برای اینکه دارایی‌های مردم در این بازارها مصون از تورم بمانند، وجود ندارد، گفت: به همین دلیل است که دشمن از طریق انتظارات تورمی تلاش می‌کند اقداماتی را انجام دهد که نوسانات آن سرریز کند و آثار آن در متغیرهای اساسی اقتصاد خود را نشان می‌دهد.

 

خاندوزی افزود: اگر مدیران سال‌های پیش به راه اندازی این ابزارها فکر می‌کردند که دارایی‌های مردم را مصون از تورم نگهدارند و به سراغ این ابزارها می‌رفتند امروز هجوم سفته‌بازانه مردم به بازار ارز و بازار مسکن و ... شکل نمی‌گرفت و نوسانات دوره‌ای در این بازارها رخ نمی‌داد.

 

وی با اشاره به زیان بزرگ مردم از خرید ارز در روزهای نوسان این بازار تاکید کرد: دریک هفته گذشته شاهد کاهش ۴٠ درصدی میزان دارایی افرادی بودیم که نسبت به خرید ارز اقدام کرده‌بودند و زیان بزرگی را تجربه کردند.

 

وزیر اقتصاد با بیان اینکه متغیرهای بنیادی آنقدر دچار مشکل نشده بودند که چنین اتفاقاتی در بازار ارز بیفتد، اظهار داشت: بازارهای غیر رسمی و کم عمق داریم که چند بازیگر می‌توانند در این دریاچه کم عمق موج و نوسان ایجاد کنند.

 

خاندوزی ادامه داد: اگر بازار عمیقی داشتیم ورود و خروج عمده سفته بازان موج ایجاد نمی‌کرد و مردم را هم آشفته نمی‌کرد. اگر در همین حوزه طلا، زودتر و در سال‌های گذشته اقدام می‌شد آن ٣۵ تن طلایی که وجود دارد ١٠٠ هزار میلیارد تومان نقدینگی به سمت آن انجام می‌شد و همچنین توانستیم امکان فروش ریالی نفت را با همکاری وزیر نفت ایجاد کردیم و این خواسته‌ای بود که همواره وجود داشت و اگر این ابزارها ایجاد می‌شد، امروز شاهد این مصیبت‌ها در اقتصاد نبودیم.

 

وزیر اقتصاد با بیان اینکه امروز نفت و طلا به سبد دارایی مردم وارد کردیم و از هفته آینده مس هم وارد سبد دارایی مردم خواهد شد، گفت: مردم می‌توانند با خرید رسمی این دارایی‌ها از آن به عنوان وثیقه استفاده کنند. همچنین بانک‌ها و شرکت‌ها می‌توانند از این ابزارها در بازار باز بانکی استفاده کنند. از این ابزارها می‌توان هم برای جذب نقدینگی و هم در مسیر شفافیت اقتصادی و هم از بین بردن رانت استفاده کرد.

 

خاندوزی ادامه داد : چرا برای کاهش حباب سکه باید از فروش ذخایر بانک مرکزی استفاده کرد ؟ در حالیکه در تمام دنیا از این ابزارها استفاده می‌کنند .

 

وزیر اقتصاد افزود: امیدوارم در این هفته بحث مالیات بر سوداگری هم در مجلس به نتیجه برسد تا از اقتصاد مولد حمایت شود./ ایلنا

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار