تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم معاون هماهنگ‌کننده عقیدتی سیاسی ارتش: مساله دشمنان فقط ایران نیست مساله آنها سلطه بر جهان اسلام است سه تن از فقهای شورای نگهبان توسط رهبر انقلاب ابقا شدند سخنگوی دولت: دولت با آزادی اینترنت موافق است، اما اگر برای مثال خبرنگار نیاز به اینترنت آزادتری دارد باید به او داد پزشکیان: آنچه در جنگ ۱۲ روزه بدست آوریم ارزشمندتر از چیزی بود که از دست دادیم

ابهامات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس

رئیس مجلس در جلسه علنی امروز با اشاره به ابهامات مواد طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس این طرح را برای رفع ابهامات به کمیسیون شوراها ارجاع کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۲ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 12
کد خبر: ۱۷۶۴۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستور کار نمایندگان در جلسه علنی امروز (یکشنبه 21 اسفندماه) قرار داشت.

 

پس از انجام بررسی‌ها، قالیباف رئیس مجلس گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس را با توجه به وجود ابهامات در مواد (12)، (13)، (14)، (15) و (16) به کمیسیون امور داخلی و شوراها جهت رفع ایرادات و اصلاح متناسب با سیاست‌های کلی انتخابات ارجاع می‌دهیم.

 

*ارجاع طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس به کمیسیون شوراها

بنابراین گزارش، بر اساس ماده (12) طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس، شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان انتخابات مجلس مشخص شده است و موارد و شروط جدیدی در مورد سن، مدارک تحصیلی و فعالیت اقتصادی یا نداشتن عادت به فساد و قانون‌گریزی ذیل این بند اضافه شده است که در نهایت این ماده برای رفع ابهامات به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارجاع شد.

 

*مصادیق محروم شدن از نامزدی در انتخابات مجلس اصلاح می‌شود

در ادامه بررسی جزئیات طرح مذکور ماده (13) این طرح در مورد اشخاصی که به واسطه مقام یا شغل یا سمت خود از داوطلب شدن محروم هستند نیز به دلیل وجود ابهامات به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها برای اصلاح ارجاع شد.

 

همچنین،ماده (14)، (15) و (16) طرح نامبرده نیز با توجه به اینکه مرتبط با ماده (13) و در خصوص تشخیص هم‌ترازی یا تعیین و تطبیق مصادق عناوین این ماده است، به کمیسیون شوراها برای رفع ابهامات ارجاع شد.

 

براساس این گزارش، نمایندگان در ادامه جلسه نمایدگان با حذف ماده (17) این طرح با 114 رأی موافق، 77 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

 

براساس این ماده سازمان‌ها و نهادها از جمله نهادهای دولتی، عمومی یا خصوصی حسب درخواست شورای نگهبان و مقام‌های مجاز از سوی شورای نگهبان اعم از زمان انتخابات یا غیر از زمان انتخابات موظف‌اند در کلیه امور مرتبط با انتخابات مانند بررسی صلاحیت و صحت انتخابات، همکاری و در هر مورد اسناد و مدارک متقن را در اختیار شورای نگهبان قرار دهند.

 

هرگونه اظهارنظر و یا پیشنهاد در خصوص صلاحیت داشتن اشخاص برای نمایندگی یا صحت انتخابات بدون ارسال اسناد و مدارک مرتبط یا عدم پاسخ و یا تأخیر عمدی و غیرقابل جبران در پاسخ به درخواست‌ها و همکاری با شورای نگهبان، موجب مجازات‌های درجه شش قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به جز حبس و انفصال موقت تا یکسال، برای مقام یا شخصی است که این فعل و یا ترک فعل به او مستند است.

 

در نهایت قالیباف رئیس مجلس با توجه به ابهامات و ایردات موجود، کل طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را جهت رفع ایرادات به کمیسیون شوراها ارجاع
کرد تا پس از انجام بررسی‌ها طرح مجدد به کمسیون باز گردد./ تسنیم

ارسال نظر