تعیین تکلیف پرداخت فوق العاده خاص کارمندان فرمانده سپاه عاشورا: هیچ جاسوسی در دفاع مقدس ۱۲ روزه در آذربایجان شرقی دستگیر نشد عارف: حمله به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران نقض فاحش موازین بین‌المللی است/ سند همکاری‌های اعضای شانگهای امضا شد جزئیات تازه درباره شهادت سردار حاجی‌زاده از زبان سخنگوی سپاه خبر مهم رئیس سازمان اداری و استخدامی درباره حقوق کارکنان دولت وزیر اطلاعات: طرح «مقابله با نفوذ» در حال بررسی در کمیسیون امنیت ملی است خرازی خطاب به ترامپ: با ایران مذاکره واقعی کنید/استقلال خود را به حراج نمی‌گذاریم جزئیات سقوط بالگرد مرحوم رئیسی از زبان غلامحسین اسماعیلی: در نقطه سقوط بالگرد فقط هفت پیکر پیدا شد... + فیلم آغاز ثبت‌نام انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها عارف استعفا کرد؟ دولت موظف به تأمین سفره مردم/ اجرای کالابرگ باید شتاب بگیرد هلاکت دو شرور مسلح گروگانگیر در عملیات نیرو‌های امنیتی خوی این چهار وزیر دولت پزشکیان استیضاح می‌شوند؟ بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان ابلاغ شد خاتمی: مسئولان برای گرانی و معیشت مردم تدبیر کنند /صرفه‌جویی مد نظر همه باشد

ابهامات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس

رئیس مجلس در جلسه علنی امروز با اشاره به ابهامات مواد طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس این طرح را برای رفع ابهامات به کمیسیون شوراها ارجاع کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۲ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 12
کد خبر: ۱۷۶۴۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستور کار نمایندگان در جلسه علنی امروز (یکشنبه 21 اسفندماه) قرار داشت.

 

پس از انجام بررسی‌ها، قالیباف رئیس مجلس گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس را با توجه به وجود ابهامات در مواد (12)، (13)، (14)، (15) و (16) به کمیسیون امور داخلی و شوراها جهت رفع ایرادات و اصلاح متناسب با سیاست‌های کلی انتخابات ارجاع می‌دهیم.

 

*ارجاع طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس به کمیسیون شوراها

بنابراین گزارش، بر اساس ماده (12) طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس، شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان انتخابات مجلس مشخص شده است و موارد و شروط جدیدی در مورد سن، مدارک تحصیلی و فعالیت اقتصادی یا نداشتن عادت به فساد و قانون‌گریزی ذیل این بند اضافه شده است که در نهایت این ماده برای رفع ابهامات به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارجاع شد.

 

*مصادیق محروم شدن از نامزدی در انتخابات مجلس اصلاح می‌شود

در ادامه بررسی جزئیات طرح مذکور ماده (13) این طرح در مورد اشخاصی که به واسطه مقام یا شغل یا سمت خود از داوطلب شدن محروم هستند نیز به دلیل وجود ابهامات به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها برای اصلاح ارجاع شد.

 

همچنین،ماده (14)، (15) و (16) طرح نامبرده نیز با توجه به اینکه مرتبط با ماده (13) و در خصوص تشخیص هم‌ترازی یا تعیین و تطبیق مصادق عناوین این ماده است، به کمیسیون شوراها برای رفع ابهامات ارجاع شد.

 

براساس این گزارش، نمایندگان در ادامه جلسه نمایدگان با حذف ماده (17) این طرح با 114 رأی موافق، 77 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

 

براساس این ماده سازمان‌ها و نهادها از جمله نهادهای دولتی، عمومی یا خصوصی حسب درخواست شورای نگهبان و مقام‌های مجاز از سوی شورای نگهبان اعم از زمان انتخابات یا غیر از زمان انتخابات موظف‌اند در کلیه امور مرتبط با انتخابات مانند بررسی صلاحیت و صحت انتخابات، همکاری و در هر مورد اسناد و مدارک متقن را در اختیار شورای نگهبان قرار دهند.

 

هرگونه اظهارنظر و یا پیشنهاد در خصوص صلاحیت داشتن اشخاص برای نمایندگی یا صحت انتخابات بدون ارسال اسناد و مدارک مرتبط یا عدم پاسخ و یا تأخیر عمدی و غیرقابل جبران در پاسخ به درخواست‌ها و همکاری با شورای نگهبان، موجب مجازات‌های درجه شش قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به جز حبس و انفصال موقت تا یکسال، برای مقام یا شخصی است که این فعل و یا ترک فعل به او مستند است.

 

در نهایت قالیباف رئیس مجلس با توجه به ابهامات و ایردات موجود، کل طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را جهت رفع ایرادات به کمیسیون شوراها ارجاع
کرد تا پس از انجام بررسی‌ها طرح مجدد به کمسیون باز گردد./ تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار