واکنش کیسینجر به توافق ایران و عربستان-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

واکنش کیسینجر به توافق ایران و عربستان

«هنری کیسینجر» وزیر خارجه پیشین و استراتژیست معروف آمریکایی توافق ایران و عربستان سعودی را تغییر اساسی در وضعیت و تحولات منطقه غرب آسیا خواند و گفت: سعودی‌ها اکنون با بازی آمریکا علیه چین به دنبال متعادل کردن امنیت خود هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 17
کد خبر: ۱۷۶۹۵۴

به گزارش راهبرد معاصر کیسینجر در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست گفته، تنش زدایی در خاورمیانه برای همه خوب است و اگر «شی جین‌پینگ» رئیس جمهوری چین نقشی در مهار ایران و اطمینان بخشی به ریاض بگیرد برایش آرزوی موفقیت می‌کند.

این استراتژیست آمریکایی اقدام دیپلماتیک چین در توافق میان تهران و ریاض را به نوعی مشابه سفر خودش به پکن در سال 1971 که وزیر خارجه آمریکا بود می‌داند. سفر کیسینجر به چین مقدمات سفر ریچارد نیکسون رئیس جمهوی پیشین ایالات متحده به چین و آغاز تنش زدایی در روابط دو کشور بود.

این دیپلمات اسبق آمریکایی تصریح کرد که ظهور پکن به عنوان یک میانجی صلح در دراز مدت مرجعیت دیپلماسی در نظام بین المللی را تغییر خواهد داد. وی تاکید کرد که ایالات متحده دیگر یک قدرت ضرور و تنها قدرتی که توان و قدرت کافی برای میانجیگری بین کشورها باشد نیست و چین اکنون سهم خود را در این زمینه طلب میکند.

کیسینجر با بیان اینکه چین در سالهای اخیر به دنبال مشارکت در نظم جدید جهانی است توضیح داد که توافق ایران و عربستان یک حرکت قابل توجه از سمت پکن برای ایفای چنین نقشی است.

هنری کیسینجر در ادامه مصاحبه خود تاکید کرد که این تغییرات، تصمیمات اسرائیل علیه ایران را نیز پیچیده می‌کند چرا اکنون هر اقدامی در غرب آسیا باید منافع پکن را هم در نظر بگیرد./فارس

ارسال نظر