واکنش اروپا به تاثیر توافق ایران و عربستان بر توافق هسته‌ای-راهبرد معاصر
هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده رسانه عبری: حماس موفق به احیای خود در نوار غزه شده است محمود عباس برای شرکت در اجلاس دی۸ به مصر سفر می‌کند دیدار خداحافظی سفیر پرتغال در تهران با عراقچی گروسی: برجام دیگر موضوعیت ندارد؛ توافق اصلی را می‌توان به عنوان یک مبنا به کار گرفت شین‌بت مدعی دستگیری فردی به اتهام جاسوسی برای ایران شد رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای حمله به یمن آماده می‌شود  کارشناس اسرائیلی: احتمال سقوط پادشاهی اردن بسیار زیاد است خشم ایران از حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن رسانه عبری: سامانه شلیک خودکار در کرانه باختری مستقر می‌شود شیخ نعیم قاسم: اگر استواری رزمندگان مقاومت نبود، اسرائیل به بیروت می‌رسید

واکنش اروپا به تاثیر توافق ایران و عربستان بر توافق هسته‌ای

جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست شورای همکاری اتحادیه اروپا و عراق از توافق ایران و عربستان استقبال کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۳ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 20
کد خبر: ۱۷۷۱۹۶

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از وب سایت سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست شورای همکاری اتحادیه اروپا و عراق به توافق دیپلماتیک ایران و عربستان اشاره کرد و گفت: «اخیرا شاهدیم که عربستان سعودی و ایران در حال عادی سازی روابط خود هستند. این امر به ثبات بیشتر منطقه خواهد افزود و فراموش نکنیم که دور اول مذاکرات دو کشور در بغداد انجام شد. بغداد صحنه این نزدیکی مهم بین ایران و عربستان بود. این دلیل خوبی برای استقبال از سیاست عراق به عنوان یک سیاست سازنده و روابط همسایگی خوب است، مقامات عراق نه تنها در حال ایجاد ثبات در کشور خود هستند، بلکه در ایجاد ثبات منطقه‌ای نیز مشارکت دارد.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در این نشست که پرسید: آیا توافق بین عربستان سعودی و ایران مشکلات پیش روی برجام را کاهش می‌دهد؟ گفت: «مطمئناً این توافق خبر خوبی است، این واقعیت که دو کشوری که در روابط دشواری قرار داشتند، اکنون تصمیم گرفتند تعاملات دیپلماتیک خود را از سر بگیرند و سفیران خود را به پایتخت‌های متقابل بفرستند، خبر خوبی است. این وضعیت می‌تواند به ثبات منطقه و کاهش تنش‌ها کمک کند، اما برجام یک موضوع متفاوت است. برجام دارای نهادهای دولتی خاص خود است. ما به کار روی آن ادامه می‌دهیم. رابطه خوب بین عربستان سعودی و ایران برای همه چیز خوب است، اما برجام پویایی خاص خود را دارد.»

روابط ایران و عربستان در یک قرن اخیر فراز و نشیب زیادی را تجربه کرده و بعضاً تا حد اتحاد راهبردی و گاهاً تا مرز دشمنان خونی، پیش رفته است. در تازه‌ترین مورد، توافق پکن برای از سرگیری روابط دوجانبه دو کشور پس از ۷ سال، مهم‌ترین اتفاقی است که در حوزه روابط سیاست خارجی کشور و تحولات منطقه‌ای اتفاق افتاده است.

پیش از این نیز، «ترکی الفیصل» رئیس سابق سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی در گفتگو با شبکه فرانس ۲۴ تاکید کرده بود: «پیش بینی می‌کنیم که توافق میان ایران و عربستان بر تحولات منطقه از یمن گرفته تا لبنان و سوریه تأثیر بگذارد.»/ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار