دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

احتمال قاچاق انسان توسط سفارت جمهوری آذربایجان در تهران

سفیر اسبق ایران در باکو با بیان اینکه گذرنامه همسر فرد مهاجم به ⁧‫سفارت آذربایجان‬⁩ در تهران نزد شوهرش بوده و وی با کمک سفارت و برگ عبوراز ⁧‫ایران‬⁩ خارج شده، گفت: این اقدام مصداق ⁧‫قاچاق انسان‬⁩ توسط یک نهاد دیپلماتیک است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 03
کد خبر: ۱۷۸۱۱۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، محسن پاک‌آیین سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان درباره حمله سال گذشته به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران تویط فرد مهاجمی با انگیزه‌های شخصی در توئیتر نوشت: ‏گذرنامه «گلنار علی یوا» همسر فرد مهاجم به ⁧‫سفارت آذربایجان‬⁩ در تهران، نزد شوهرش بوده و وی با کمک سفارت آذربایجان و برگ عبور، بدون رضایت شوهر در فروردین ۱۴۰۱ از ⁧‫ایران‬⁩ خارج شده است.

 

وی افزود. به لحاظ حقوقی این اقدام مصداق ⁧‫قاچاق انسان‬⁩ توسط یک نهاد دیپلماتیک بوده و قابل پیگرد در محاکم داخلی و خارجی است.

 

روز هفتم بهمن ماه ۱۴۰۱ در پی حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران توسط یک فرد مسلح، یکی از دیپلمات‌های آذربایجانی کشته و دو‌ نفر دیگر مجروح شدند. ضارب بلافاصله دستگیر و اعلام کرد که برای بازگردندان همسرش که به سفارت مراجعه کرده و به منزل بازنگشته دست به چنین اقدامی زده است. پس از آن جمهوری آذربایجان اقدام به تخلیه سفارتخانه این کشور در تهران کرد و در این مدت مقامات آذربایجانی ادعاهای بی اساسی را درباره تروریستی بودن این اقدام بیان کردند که از سوی ایران رد شد. حسین امیرعبداللهیان هم همان روز در گفت‌وگوی تلفنی با همتای خود پیشنهاد کرد برای روشن شدن ابعاد مختلف حادثه، نهادهای امنیتی دو کشور در همکاری نزدیک با یکدیگر، موضوع را پیگیری و بررسی کنند.

 

وزیر امور خارجه همچنین همان شب در بیمارستان شهدای تجریش حضور یافت و از یکی از مجروحان این حادثه عیادت کرد و سپس در نشست خبری در محل بیمارستان گفت: یافته‌های همکاران ما در بخش قضایی و امنیتی تا این لحظه نشان می‌دهد حمله امروز به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران سازماندهی شده و تروریستی نبوده و اقدامی با انگیزه شخصی بوده است.

 

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز ۳۰ بهمن ماه در واکنش به ادعای رئیس جمهور آذربایجان درباره حادثه پیش آمده در سفارت این کشور در تهران، گفت: بهتر است از هرگونه پیشداوری، سیاسی سازی و تبلیغاتی کردن موضوع اجتناب شود/ فارس

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
موسوی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۴
0
0
صد درصد