عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد یونان: تحریم‌های ایران را اجرا می‌کنیم پنتاگون سفارش خرید ۸۵۰ جنگنده اف-۳۵ داد ارتش یمن: عملیات نجات یک قایق/ سعودی کشتیرانی را تهدید می‌کند هشدار سفارت ایران در باکو به هموطنان ایرانی هیلاری کلینتون: خانواده ترامپ فاسد و کلاهبردار هستند

منابع آبی عراق در بدترین وضعیت خود در ۹۳ سال اخیر

منابع آبی عراق در بدترین وضعیت خود در ۹۳ سال اخیر وزیر منابع آب عراق اعلام کرد منابع آب این کشور از سال ۱۹۳۰ میلادی در بدترین وضعیت قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 04
کد خبر: ۱۷۸۲۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، ذیاب عبدالله، وزیر منابع آب عراق اعلام کرد منابع آب عراق از سال ۱۹۳۰ میلادی در بدترین وضعیت قرار دارد.

 

به گزارش الفرات، ذیاب طی حضور در مرکز گفت‌وگوی الرافدین در نجف اشرف تصریح کرد: پیشتر گفتم و بار دیگر تاکید می‌کنم که ورودی منابع آبی عراق در سال جاری از سال ۱۹۳۰ میلادی در بدترین وضعیت قرار دارد.

 

او اظهار داشت: میزان بارش‌ها امسال بسیار خوب بود، اما در مناطق جغرافیایی متفاوتی باریده که تاثیر آن محدود بوده است.

 

دبیرکل سازمان ملل پیش از این در جریان سفر به عراق گفته بود دو رود دجله و فرات در حال خشک شدن است و این امر مستلزم توجه بین المللی است.

 

سخنگوی وزارت منابع آب عراق هم پیش از این اعلام کرده بود: ذخایر آبی عراق پیش از این ۵۰ میلیارد متر مکعب بوده، اما اکنون تنها به ۸ میلیارد متر مکعب کاهش یافته و ورودی آب ما از ترکیه، سوریه و ایران ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

 

او گفت: تا پایان مارس سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از ۳۳۰۰ خانواده به دلیل «عوامل آب و هوایی» در ۱۰ استان مرکزی و جنوبی آواره شده‌اند.

 

شایان ذکر است عراق در خشکسالی به سر می برد و پنجمین کشور جهان در تأثیرپذیری از تغییرات آب و هوایی و خشکسالی است.

 

پنجشنبه چهارم اسفند سال ۱۴۰۱، سیزدهمین اجلاس شورای حکام آب به عنوان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری حوزه آب منطقه غرب آسیا در تهران شروع به کار کرد. یکی از مهمترین محورهای طرح شده در این اجلاس این بود که آب باید محور وحدت برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای عضو باشد و زمان آن رسیده که در حوزه آب هم یک گام بلند در مدیریت و حکمرانی منابع آب داشته باشیم.

 

این هدف تعیین شده برای اجلاس شورای حکام آب یعنی وحدت‌بخشی کشورهای منطقه با محوریت آب، در تقابل با فعالیت همیشگی کشورهای غربی در قالب طرح مباحثی از جمله جنگ آب است که زمینه تفرقه‌افکنی میان ملت‌ها را فراهم می‌کند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار