محل اختفای تسلیحات هسته‌ای آمریکا کجاست؟

خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی به بررسی محل استقرار و نگهداری تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده در این کشور و سایر نقاط جهان پرداخته است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۵ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 08
کد خبر: ۱۷۸۸۶۶

به گزارش راهبرد معاصر از دوران جنگ جهانی دوم تسلیحات هسته‌ای به یکی از اجزای حیاتی قدرت نظامی آمریکا تبدیل شده است. واشنگتن دارای ذخایر تخمینی حدود ۳۸۰۰ کلاهک هسته‌ای است که بر روی موشک‌های بالستیک قاره‌پیما, زیردریایی‌ها، و بمب‌افکن‌های استراتژیک مستقر شده‌اند. 

خبرگزاری روسی اسپوتنیک در گزارشی به بررسی محل نگهداری این سلاح‌ها پرداخته است. 

تسلیحات هسته‌ای آمریکا در کجای ایالات متحده قرار دارند؟

به نوشته این خبرگزاری، قابل توجه است که مکان تسلیحات هسته‌ای در آمریکا به بسیار محرمانه است و هیچ افشای عمومی رسمی درباره آن نشده است. با این حال، چند سایت شناخته شده وجود دارد که تصور می‌شود تسلیحات هسته‌ای آمریکا در حال حاضر در آن‌ها مستقر هستند. 

به طور مثال، بمب‌افکن‌های رادارگریز B-۲ Spirit نیروی هوایی آمریکا که قادر به حمل تسلیحات هسته‌ای هستند، طبق گزارش‌ها در پایگاه نیروی هوایی وایتمن میزوری مستقرند. 

 

علاوه بر این، موشک‌های بالستیک زیردریایی پرتاب Trident II D۵ با کلاهک‌های هسته‌ای W۷۶  و W۸۸ بر روی زیردریایی‌های کلاس اوهایو مستقر هستند که ظاهراً در پایگاه دریایی کیتساپ در واشنگتن و  پایگاه  دریایی Kings Bay در جورجیا مستقر هستند. طبق گزارش‌ها سایر مکان‌ها در آمریکا شامل پایگاه‌های زیر است:

پایگاه نیروی هوایی Malstrom (مونتانا)

پایگاه نیروی هوایی Nellis (نوادا)

پایگاه نیروی هوایی Warren (کلرادو و وایومینگ)

پایگاه نیروی هوایی Minot (داکوتای شمالی)

کارخانه Pantex (لوئیزیانا)

بر اساس بولتن دانشمندان اتمی، در حال حاضر ۱۷۰۰ کلاهک هسته‌ای آمریکا بر روی موشک‌های بالستیک و بمب‌افکن‌های استراتژیک در این کشور مستقر هستند در حالی که دو هزار کلاهک هسته‌ای به عنوان به اصطلاح «مانع» در برابر غافلگیری‌های فنی یا ژئوپولیتیکی در انبار قرار دارند. 

سلاح‌های هسته‌ای آمریکای در کجای اروپا قرار دارند؟

آمریکا به عنوان بخشی از استراتژی بازدارندگی ناتو، تسلیحات اتمی خود را در اروپا و فراتر از آن مستقر می‌کند. تعداد و مکان دقیق این تسلیحات هم محرمانه هستند اما تصور می‌شود که حدود ۱۰۰ بمب B۶۱ در پنج کشور عضو ناتو شامل بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه انبار شده است. 

به نوشته اسپوتنیک، به طور مثال تصور می‌شود پایگاه هوایی Buchel آلمان حدود ۲۰ بمب B۶۱ را در خود جای داده است. در همین حال تصور می‌شود هلند ۱۰ تا ۲۰ بمب B۶۱ را در پایگاه هوایی Volkel جای داده است.

 

 

 

به نیروی هوایی ایتالیا حدود ۴۰ مورد از این بمب‌ها واگذار شده که در پایگاه‌های هوایی Aviano و Ghedi مستقر کرده است. طبق گزارش‌ها همچنین مجموع ۲۰ بمب B۶۱ در پایگاه هوایی Kleine Brogel بلژیک مستقر است. 

این تسلیحات بخشی از به اصلاح ترتیبات اشتراک هسته‌ای ناتو است که طبق آن کشورهای غیر هسته‌ای (مثل آلمان) در برنامه‌ریزی و آموزش هسته‌ای با آمریکا مشارکت می‌کنند.

آیا لهستان میزبان تسلیحات هسته‌ای آمریکا خواهد بود؟

بعد از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، گزارش‌هایی مبنی بر احتمال گنجاندن لهستان در برنامه اشترک هسته‌ای ناتو منتشر شد. در اکتبر ۲۰۲۲ ورشو گفت درخواست کرده تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک لهستان مستقر شوند. 

آندری دودا رئیس‌جمهور لهستان در آن زمان گفت که فرصت بالقوه برای این کشور وجود دارد تا در برنامه اشتراک هسته‌ای مشارکت کند که طبق آن خلبانان کشور میزبان برای ماموریت‌های پروازی حمل بمب‌های هسته‌ای ایالات متحده که در قلمروی آن‌ها ذخیره می‌شود، آموزش می‌بینند. دودا به یک روزنامه لهستانی گفت: ما با رهبران آمریکایی درباره این که آیا ایالات متحده چنین احتمالی را بررسی می‌کند، صحبت کرده‌ایم. این موضوع گشوده است. 

با این حال، کاخ سفید در آن زمان اصرار داشت چنین درخواستی را دریافت نکرده است. یک مقام کاخ سفید گفت: ما درباره مطرح شدن این موضوع اطلاعی نداریم و شما را به دولت لهستان ارجاع می‌دهیم. /فارس

آیا تسلیحات هسته‌ای آمریکا خارج از اروپا هم قرار دارد؟

در خصوص ترکیه، این کشور همچنان میزبان حدود ۵۰ تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی ایالات متحده در پایگاه هوایی اینجرلیک است. 

کانادا تحت کنترل فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی، میزبان تسلیحات هسته‌ای آمریکا تا سال ۱۹۸۴ و یونان تا سال ۲۰۰۱ بود. 

انگلیس هم با این که خودش یک کشور درای سلاح هسته‌ای است، تسلیحات هسته‌ای تاکتکی آمریکا مثل توپخانه و موشک‌های لنس را تا سال ۱۹۹۲ دریافت کرد. 

علاوه بر این، آمریکا تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی خود را در کره جنوبی بین سال‌های ۱۹۵۸ تا ۱۹۹۱ در دوران جنگ سرد مستقر کرد. زرادخانه هسته‌ای مستقر در کره جنوبی در سال ۱۹۶۷ میزبان بیشترین میزان حدود ۹۵۰ کلاهک بود. 

از زمان خروج تسلیحات هسته‌ای آمریکا از این کشور آسیای شرقی در سال ۱۹۹۱، آمریکا از سئول تحت «چتر هسته‌ای» با بمب‌افکن‌های استراتژیک و زیردریایی‌های مستقر در نقاط دیگر محافظت کرده است. 

افزایش احتمال درگیری هسته‌ای با آغاز جنگ اوکراین

از زمان آغاز درگیری‌ها در اوکراین و بخصوص در ماه‌های اخیر سیاستمداران کشورهای غربی و روس درباره احتمال درگیری بین قدرت‌های هسته‌ای هشدار داده‌اند.

سیاستمداران و تحلیلگران سیاسی روس با توجه به حمایت تسلیحاتی ناتو به رهبری آمریکا از اوکراین برای مقابله با روسیه، مجموعه‌ای از اظهارات را مطرح کرده‌اند که نشان می‌دهد مسکو در صورت لزوم آماده استقرار زرادخانه هسته‌ای عظیم خود خواهد بود.

اخیراً دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت روسیه در هشداری گفت برتری ادعایی واشنگتن بی‌معنی است، زیرا هر گونه درگیری جدی بین قدرت‌های هسته‌ای هیچ برنده‌ای نخواهد داشت. سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه هم در نشستی درباره خطر درگیری هسته‌ای هشدار داد و گفت: نمی‌خواهم وارد این بحث شوم که آیا امروز احتمال مناقشه اتمی زیاد است، اما در هر صورت این احتمال بالاتر از هر چیزی است که ما در دهه‌های گذشته دیده‌ایم. 

ریابکوف در عین حال تاکید کرد مسکو از مفاد کلیدیِ اعتقادی و سیاسی که تعهد آن به این نظر که جهان باید ایمن و عاری از تهدید هسته‌ای باشد، دور نمی‌شود.  

بر اساس دکترین استراتژیک روسیه پس از جنگ سرد، به ویژه در دوره ولادیمیر پوتین که به شکلی بسیار خاص در آخرین نسخه اسناد امنیت ملی روسیه آمده، این گزینه زمانی ضرورت پیدا خواهد کرد که روسیه با خطرات وجودی و تعیین‌کننده‌ای روبه‌رو شود و سرزمین، مردم و منافع خود را در معرض تهدید ببیند. خطرات و تهدیداتی مانند استفاده از سلاح‌های هسته‌ای علیه آن توسط قدرت‌های دیگر یا تهدید به استفاده از آن، یا در صورتی که مسکو وجود یک تهدید واقعی برای امنیت ملی روسیه را تشخیص دهد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر