سفیر ایران در باکو: گفت‌وگویی سازنده با دستیار رئیس جمهور آذربایجان داشتم-راهبرد معاصر
تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟ لاریجانی در گفتگو با المیادین: حامل پیام از جانب رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم اطلاعیه جدید سفارت ایران خطاب به ایرانیان مقیم آلمان پوتین: هر توافقی درباره اوکراین باید حافظ منافع امنیتی روسیه باشد حمله بی‌سابقه حزب‌الله به مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی واکنش ایران به واهمه از ترور ترامپ!

سفیر ایران در باکو: گفت‌وگویی سازنده با دستیار رئیس جمهور آذربایجان داشتم

سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو اعلام کرد که گفت‌وگویی صریح و سازنده با دستیار رئیس جمهور آذربایجان داشته است و افزود: امیدوارم نتیجه نهایی روندی که آغاز شده به نفع منافع هر دو کشور و منطقه باشد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۴ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 12
کد خبر: ۱۷۹۴۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، سید عباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان امروز (چهارشنبه) ۲۳ فروردین ماه در توئیتر از دیدار و گفت‌وگو با «حکمت حاجی اف» دستیار رئیس جمهور آذربایجان خبر داد.

 

وی در این باره در توئیتی نوشت: در پی مذاکرات سازنده وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، من نیز گفت‌وگویی صریح و سازنده با آقای حکمت حاجی اف دستیار رئیس جمهور آذربایجان داشتم.

 

موسوی افزود: امیدوارم نتیجه نهایی روندی که آغاز شده به نفع منافع هر دو کشور و منطقه باشد.

 

پس از اتفاقات اخیر در مناسبات دوجانبه و مشکلات و سوءتفاهمات ایجاد شده بین دو کشور، وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اخیرا تلفنی گفت‌وگو کردند. حسین امیرعبداللهیان و «جیحون بایراموف» وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ‌‌و جمهوری آذربایجان در دو دور گفت‌وگوی تلفنی (۱۸ و ۱۹ فروردین) درباره تحولات موجود در مناسبات دوجانبه و برخی موضوعات منطقه‌ای به رایزنی پرداختند. در این تماس‌های تلفنی ضرورت مدیریت بیشتر فضای رسانه‌ای در راستای منافع دو ملت و دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان مورد تأکید قرار گرفت.

 

پس از این تماس تلفنی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان گفت که این کشور همواره علاقه‌مند به توسعه روابط با همه کشورهای همسایه از جمله ایران است.

 

جمهوری آذربایجان چندی پیش در رویکردی غیردوستانه و غیرسازنده چهار کارمند سفارت جمهوری اسلامی ایران را عنصر نامطلوب خواند و ۴۸ ساعت به آنها فرصت داد خاک این کشور را ترک کنند. از سوی دیگر پارلمان این کشور نیز روز جمعه ۱۸ فروردین ماه بیانیه‌ای ضدایرانی صادر کرد.

 

گفتنی است، «الچین امیربایف» مشاور معاون رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان روز گذشته (سه شنبه) در مصاحبه با شبکه «آی۲۴» با تأکید بر اهمیت دیپلماسی با جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد که ایران همسایه مهمی برای باکو محسوب می‌شود و افزود: «برای ما مهم است که ایران که همسایه مهمی از نظر وسعت و تاریخ است، همسایه خوبی باقی بماند».

 

اخیرا اخباری از توافق بین جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی مبنی بر تشکیل جبهه متحد علیه ایران منتشر شد که کنعانی خواستار توضیح جمهوری آذربایجان شد. سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان به جای پاسخگویی ادعای بی اساس دیگری را مطرح و ایران را به دخالت در ترور نماینده پارلمان این کشور متهم کرد. در همین خصوص، ناصر کنعانی ۱۱ فروردین ماه درباره توافق رژیم صهیونیستی و جمهوری آذربایجان و طرح ادعای بی اساس از سوی سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان در توئیتر نوشت: از دولت آذربایجان خواستیم در مورد سخنان وزیر خارجه رژیم صهیونیستی مبنی بر توافق با آذربایجان برای «تشکیل جبهه متحد علیه ایران» توضیح دهد. سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان طفره رفت و سراغ اتهام زنی‌های جدید علیه ایران رفت. ‏آیا تداوم سکوت، مهر تأیید ضمنی بر اظهارات شریک استراتژیک باکو نیست؟

 

 بعد از حمله هفتم بهمن ماه سال گذشته یک فرد مسلح آن هم با انگیزه شخصی به سفارت آذربایجان در تهران که به کشته شدن یک دیپلمات این کشور و مجروح شدن دو تن دیگر منجر شد، دولت این کشور اقدام به تخلیه سفارتخانه این کشور در تهران و بازگرداندن دیپلمات‌های آذربایجانی کرد.

 

گفتنی است وزرای خارجه دو کشور هفتم بهمن ماه سال گذشته (۱۴۰۱) نیز تلفنی گفت‌‌وگو کرده بودند و حسین امیرعبداللهیان در آن گفت‌وگوی تلفنی با همتای آذربایجانی ضمن محکوم کردن حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان، پیشنهاد کرد برای روشن شدن ابعاد مختلف حادثه، نهادهای امنیتی دو کشور در همکاری نزدیک با یکدیگر، موضوع را پیگیری و بررسی کنند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار