غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

سفیر ایران در باکو: گفت‌وگویی سازنده با دستیار رئیس جمهور آذربایجان داشتم

سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو اعلام کرد که گفت‌وگویی صریح و سازنده با دستیار رئیس جمهور آذربایجان داشته است و افزود: امیدوارم نتیجه نهایی روندی که آغاز شده به نفع منافع هر دو کشور و منطقه باشد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۴ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 12
کد خبر: ۱۷۹۴۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، سید عباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان امروز (چهارشنبه) ۲۳ فروردین ماه در توئیتر از دیدار و گفت‌وگو با «حکمت حاجی اف» دستیار رئیس جمهور آذربایجان خبر داد.

 

وی در این باره در توئیتی نوشت: در پی مذاکرات سازنده وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، من نیز گفت‌وگویی صریح و سازنده با آقای حکمت حاجی اف دستیار رئیس جمهور آذربایجان داشتم.

 

موسوی افزود: امیدوارم نتیجه نهایی روندی که آغاز شده به نفع منافع هر دو کشور و منطقه باشد.

 

پس از اتفاقات اخیر در مناسبات دوجانبه و مشکلات و سوءتفاهمات ایجاد شده بین دو کشور، وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اخیرا تلفنی گفت‌وگو کردند. حسین امیرعبداللهیان و «جیحون بایراموف» وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ‌‌و جمهوری آذربایجان در دو دور گفت‌وگوی تلفنی (۱۸ و ۱۹ فروردین) درباره تحولات موجود در مناسبات دوجانبه و برخی موضوعات منطقه‌ای به رایزنی پرداختند. در این تماس‌های تلفنی ضرورت مدیریت بیشتر فضای رسانه‌ای در راستای منافع دو ملت و دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان مورد تأکید قرار گرفت.

 

پس از این تماس تلفنی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان گفت که این کشور همواره علاقه‌مند به توسعه روابط با همه کشورهای همسایه از جمله ایران است.

 

جمهوری آذربایجان چندی پیش در رویکردی غیردوستانه و غیرسازنده چهار کارمند سفارت جمهوری اسلامی ایران را عنصر نامطلوب خواند و ۴۸ ساعت به آنها فرصت داد خاک این کشور را ترک کنند. از سوی دیگر پارلمان این کشور نیز روز جمعه ۱۸ فروردین ماه بیانیه‌ای ضدایرانی صادر کرد.

 

گفتنی است، «الچین امیربایف» مشاور معاون رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان روز گذشته (سه شنبه) در مصاحبه با شبکه «آی۲۴» با تأکید بر اهمیت دیپلماسی با جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد که ایران همسایه مهمی برای باکو محسوب می‌شود و افزود: «برای ما مهم است که ایران که همسایه مهمی از نظر وسعت و تاریخ است، همسایه خوبی باقی بماند».

 

اخیرا اخباری از توافق بین جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی مبنی بر تشکیل جبهه متحد علیه ایران منتشر شد که کنعانی خواستار توضیح جمهوری آذربایجان شد. سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان به جای پاسخگویی ادعای بی اساس دیگری را مطرح و ایران را به دخالت در ترور نماینده پارلمان این کشور متهم کرد. در همین خصوص، ناصر کنعانی ۱۱ فروردین ماه درباره توافق رژیم صهیونیستی و جمهوری آذربایجان و طرح ادعای بی اساس از سوی سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان در توئیتر نوشت: از دولت آذربایجان خواستیم در مورد سخنان وزیر خارجه رژیم صهیونیستی مبنی بر توافق با آذربایجان برای «تشکیل جبهه متحد علیه ایران» توضیح دهد. سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان طفره رفت و سراغ اتهام زنی‌های جدید علیه ایران رفت. ‏آیا تداوم سکوت، مهر تأیید ضمنی بر اظهارات شریک استراتژیک باکو نیست؟

 

 بعد از حمله هفتم بهمن ماه سال گذشته یک فرد مسلح آن هم با انگیزه شخصی به سفارت آذربایجان در تهران که به کشته شدن یک دیپلمات این کشور و مجروح شدن دو تن دیگر منجر شد، دولت این کشور اقدام به تخلیه سفارتخانه این کشور در تهران و بازگرداندن دیپلمات‌های آذربایجانی کرد.

 

گفتنی است وزرای خارجه دو کشور هفتم بهمن ماه سال گذشته (۱۴۰۱) نیز تلفنی گفت‌‌وگو کرده بودند و حسین امیرعبداللهیان در آن گفت‌وگوی تلفنی با همتای آذربایجانی ضمن محکوم کردن حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان، پیشنهاد کرد برای روشن شدن ابعاد مختلف حادثه، نهادهای امنیتی دو کشور در همکاری نزدیک با یکدیگر، موضوع را پیگیری و بررسی کنند./ فارس

ارسال نظر