علی‌اف: بایدن روابط واشنگتن و باکو را وارد بحران کرد حزب‌الله: نوعی تسلیم شدن از سوی دولت لبنان در مقابل اقدامات اسرائیل وجود دارد ادعای تل‌آویو: به حفظ آتش‌بس لبنان متعهد هستیم وزیر امور خارجه ارمنستان: تقریباً روزانه با تهران و مسکو در ارتباط هستیم رویترز: حماس بر غزه مسلط است روسیه: ترامپ توانایی توقف سیاست بدخواهانه آمریکا در اوکراین را دارد ۲ کشته در حمله با چاقو در آلمان موافقت اغلب بزرگسالان آمریکایی با اخراج مهاجران در پی لغو قرارداد با روسیه؛ سوریه بندر طرطوس را باز پس گرفت دیدار زلنسکی با رئیس رژیم صهیونیستی گروسی: دولت ترامپ مایل به دستیابی به توافق تازه با ایران است ارتش آمریکا هزاران نیروی دیگر به مرز با مکزیک اعزام می‌کند دوحه: مذاکرات درباره مرحله دوم آتش‌بس در غزه شروع شود حماس: هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و اسرائیل به سطح فاجعه‌باری رسیده است احتمال توافق وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر کاهش تحریم‌های سوریه

علی‌اف: بایدن روابط واشنگتن و باکو را وارد بحران کرد

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان ضمن انتقاد از رویکرد‌های «سوگیرانه» رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه باکو، گفت کاخ سفید در دوران ریاست‌جمهوری «جو بایدن» روابط واشنگتن و باکو را درگیر بحران کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 22
کد خبر: ۲۶۹۱۷۱
علی‌اف: بایدن روابط واشنگتن و باکو را وارد بحران کرد

به گزارش راهبرد معاصر، «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان گفت که در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه سابق آمریکا، کاخ سفید نگرش سوگیرانه‌ای علیه باکو داشت و این باعث شد روابط آمریکا با جمهوری آذربایجان وارد بحران شود.

علی‌اف که در حاشیه اجلاس اقتصادی «داووس» با «جانی مور» رئیس کنگره رهبران مسیحی آمریکا دیدار می‌کرد، اعمال دوباره بند ۹۰۷ قانون «حمایت از آزادی» ایالات متحده را نشان‌دهنده «ناسپاسی» ایالات متحده دانست.

بند ۹۰۷ در قانون حمایت از آزادی ایالات متحده یک بند قانونی تصویب‌شده توسط سنای آمریکاست که هر نوع کمک مستقیم آمریکا به دولت جمهوری آذربایجان را ممنوع کرده است. روسای جمهور ایالات متحده از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۳ با مجوز سنا، این تحریم را نادیده گرفتند.

بااین‌حال، در پاییز ۲۰۲۳ با تصویب قانون حمایت از ارمنستان در سنای آمریکا، بار دیگر کمک‌های خارجی ایالات متحده به باکو در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ محدود شد و حتی رئیس‌جمهور ایالات متحده نیز اجازه معاف‌کردن باکو از این محرومیت را ندارد./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر