دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

ماجرای درخواست انگلیس از عراق و قسم به «حضرت عباس» علیه‌السلام

امام جمعه نجف اشرف اعلام کرد انگلیس به طرف عراقی گفته برای خاطر اباالفضل العباس علیه السلام که جایگاه بالایی نزد عراقی‌ها دارد، نزد ایران برای آزادی کشتی انگلیسی، وساطت کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۸ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 31
کد خبر: ۱۷۹۷۶

به گزارش راهبرد معاصر ، «سید صدر الدین قبانچی» امام جمعه نجف اشرف از درخواست انگلیس از کشورش برای وساطت نزد ایران خبر داد.

 

القبانچی در خطبه‌های نماز جمعه گذشته بعد از آنکه در باب اهمیت جایگاه عراق و تلاش‌های این کشور برای کاهش تنش در منطقه صحبت کرد، گفت، عراق امروز برای از بین بردن تنش و دور کردن سایه جنگ از منطقه تلاش می‌کند.

 

وی تأکید کرد، عراق امروز در جایگاهی است که انگلیس آمده و می‌گوید بین لندن و ایران وساطت کنید تا شاید به خاطر حضرت ابوالفضل العباس (ع) کشتی ما را آزاد کنند.

 

امام جمعه نجف تصریح کرد که «می‌بینید چه زمانه‌ای شده است؟ می‌بینید، شما شیعیان به چه جایگاهی رسیده‌اید؟... بریتانیا که به آن، بریتانیای کبیر گفته می‌شد، آمده و می‌گوید نزد ایران برای خاطر اباالفضل العباس که نزد شما جایگاه دارد، وساطت کنید تا کشتی انگلیسی آزاد شود. روزگاری بود که [انگلیسی‌ها] آمدند و عراق را اشغال کردند با صدها هزار نفر سرباز و هندی‌ها».
اظهارات امام جمعه نجف اشرف

 

القبانجی با بیان اینکه در آن زمان، نجف محاصره بود و شهدای زیادی نیز تقدیم شد، تأکید کرد که «حالا روزی رسیده که انگلیس به عراق می‌آید و می‌گوید شما را به ابوالفضل العباس؛ شما عراقی‌ها ابوفاضل دارید. [ما را] قسم می‌دهند تا بلکه [برای آنان] نزد ایران وساطت کنیم... و کشتی آنان آزاد شود».

اشاره وی به درخواست لندن برای میانجی‌گری بین انگلیس و جمهوری اسلامی ایران است که از طریق «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق به مسئولان ایران ابلاغ شد.

 

روزنامه «الاخبار» لبنان اول مرداد ماه جاری با اشاره به افزایش تنش بین تهران و لندن، سفر نخست وزیر عراق به تهران را در راستای تلاش بغداد برای کاهش تنش بین ایران و انگلیس عنوان کرد.

الاخبار با اشاره به اینکه تنها مسئله موجود در دستور کار عبدالمهدی، «میانجی‌گری برای حل بحران بین ایران و انگلیس بود»، به نقل از منابع نزدیک به نخست وزیر عراق گزارش داد که هدف از سفر وی به ایران، تلاش برای حل این بحران جدید است

 

پیش از اینکه عبدالمهدی به تهران سفر کند، «پنی موردانت» وزیر دفاع انگلیس با وی تماس تلفنی داشت و در جریان این تماس، بر «لزوم برقراری امنیت و ثبات در منطقه خلیج [فارس] و خاورمیانه» تأکید شد.

منبع : فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار