تغییر ساعت کاری ادارات از ۱۵ شهریور ۱۴۰۵ + جزییات  محسن رضایی: باید در رفتار دیپلماتیک ایران اصلاحاتی انجام شود / اگر ترامپ بخواهد کار‌هایی بکند زلزله‌وار مقابله به مثل می‌کنیم در نشست سران قوا چه گذشت؟ قانون مهریه اصلاح شد/ جزییات خبر جدید درباره طرح اصلاح قانون مهریه و طرح مقابله با نفوذ رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان درباره اوضاع منطقه و تنگه هرمز عراقچی درباره تحریم‌ها: این فیلم تکراری نیز محکوم به شکست است ابوترابی‌فرد، خطیب نماز جمعه تهران: باید به وحدت بیش از گذشته بها دهیم انتشار بیانات امام شهید در جلسات روضه خصوصی امام حسن عسکری پزشکیان: چه کسی گفته بنزین ۱۳۰ هزار تومانی را ۱۵۰۰ تومان بفروشیم؟ در طرح جنجالی مجلس چه فعالیت‌هایی زیر ذره‌بین می‌روند؟ ️ تکذیب شایعه بنزین 80 هزار تومانی از سوی دفتر عارف قالیباف: عمق پیوند دو کشور ایران و عراق ریشه در تاریخ و اعتقادات دارد سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم

طرح جدید روحانی برای عبور از برجام!

روحانی این بار در کلاف گره خورده برجام بن بست سیاسی را چاشنی سخنان خود کرده تا بلکه ازین رهگذر بتواند موضوع موشکی را در دستور کار مذاکرات خود قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - 2018 February 12
کد خبر: ۱۸۰

به گزارش "راهبرد معاصر؛" روحانی در سخنرانی روز 22بهمن ماه در تهران گفت: جناح‌های سیاسی برای حل اختلاف‌هایشان به همه‌پرسی و صندوق رأی مراجعه کنند و هرچه مردم گفتند عمل کنند.


او در سخنرانی خود در روز
۲۲ بهمن گفت: "قانون اساسی بن‌بست‌ها را برداشته و ظرفیت بزرگی دارد و اگر در موضوعی با هم بحث داریم باید به اصل ۵۹ مراجعه کنیم که طبق آن باید به آرای مردم مراجعه کرد."این بخش از قانون اساسی ایران بر برگزاری همه‌پرسی (رفراندوم) برای تصمیم‌گیری درباره مسائل مهم کشور تأکید دارد.

رئیس جمهور در حالی سخنران مراسم 22 بهمن ماه انتخاب شد که انتظار می رفت سخنان وحدت بخش او شعف جشن ملی را در کام مردم دوچندان کند، اما ارائه حرفهایی شگفت انگیز در 39سالگی انقلاب ابهامات و علامت سوالهای مختلفی را در ذهن آحاد جامعه ایجاد کرده است.


روحانی گفت به اصل 59 قانون اساسی مراجعه کنیم، اما نگفت برای چه امری این اقدام صورت پذیرد؟ به نظر می رسد جنس اظهارات روحانی در بسته بندی «بن بست - رفراندوم» معطوف به موضوع برجام باشد، همان پدیده ای که حیات و ممات دولت به آن گره خورده است.


رئیس جمهور که زمانی با تاکید بر خزانه خالی وارد گود مذاکرات هسته ای شد این بار در کلاف گره خورده برجام بن بست سیاسی را چاشنی سخنان خود کرده تا بلکه ازین رهگذر بتواند موضوع موشکی را در دستور کار مذاکرات خود قرار دهد. از سوی دیگر القای مشکلات داخلی به طرفهای خارجی و ارسال پالس های مبهم به 5+1 چیزی جز کاهش ضریب امنیت ملی برای کشور آورده ای برای مردم و جامعه در بر نخواهد داشت.


البته این برای اولین بار نیست که از زبان یک رئیس جمهور در نظام اسلامی سخن از رفراندوم و بن بست سیاسی مطرح می شود. پیشتر نیز ابوالحسن بنی صدر در اردیبهشت 1360 برگزاری رفراندوم را راه خروج کشور از بن بست خوانده بود. او به دنبال شدت گرفتن اختلافاتش با مجلس و شهید رجایی نخست‌وزیر وقت، برای خروج از بحران طرح «بن‌بست و رفراندم» را مطرح کرد. پیشنهاد او واکنش‌های سیاسی گسترده‌ای داشت و در نهایت نیز با پاسخ تند امام خمینی ابتر ماند.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار