به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از رویترز، نگرانی در مورد افزایش نرخ بهره، اقتصاد دنیا و دورنمای تقاضا برای سوخت بر کاهش تولید ائتلاف اوپک پلاس پیشی گرفته و باعث پایین آمدن قیمت نفت در روز دوشنبه شدهاست.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 74 سنت معادل 0.91 درصد کاهش به 80 دلار و 92 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 75 سنت معادل 0.96 درصد کاهش 77 دلار و 12 سنت معامله میشود.
هر دوی این شاخصهای نفتی بیشاز 5 درصد در هفته گذشته کاهش قیمت داشتند که اولین کاهش قیمت هفتگی آنها پساز 5 هفته بود. نگرانی درمورد رکود در آمریکا بهعنوان بزرگترین مصرفکننده نفت دنیا پساز اعلام کاهش تقاضا برای بنزین در این کشور نسبتبه سال گذشته، افزایش یافته است.
اولین خرید نفت پاکستان از روسیه
تحلیلگران عقیده دارند اطلاعات اقتصادی ضعیف آمریکا و درآمد ناامیدکننده شرکتها در بخش فناوری در این کشور ترس از رکود اقتصاد را بالا برده و ریسکگریزی را در میان سرمایهگذاران تقویت کردهاست.
انتظار میرود بانکهای مرکزی بزرگ دنیا از آمریکا گرفته تا انگلیس و اروپا نرخ بهره را در اجلاس اولین هفته ماه مه افزایش دهند تا تورم بالا را مهار کند.
بهبود نامنظم اقتصاد چین پساز بحران کرونا هم دورنمای تقاضای نفت در این کشور را تیره و تار کردهاست. واردات چین از تولیدکنندگان بزرگی مانند روسیه و عربستان در ماه مارس به 2 میلیون بشکه در روز رسید.
اما حاشیههای سوددهی در آسیا در پالایشگاههای بزرگ چین و هند کاهش یافته و تمایل به نفت خاورمیانه را در ماه ژوئن پایین آورده است.
تحلیلگران و تاجران هنوز نسبتبه بهبود تقاضا برای سوخت در چین در نیمه دوم سال جاری میلادی و همچنین طرح کاهش تولید اوپک پلاس خوشبین هستند و پیشبینی میکنند قیمت نفت برنت تا پایان سهماهه دوم سال جاری میلادی تا 92 دلار در هر بشکه افزایش یابد./ تسنیم