به گزارش راهبرد معاصر، از بانک مرکزی، ابوذر سروش با بیان اینکه بانکهای ناتراز بانکهایی هستند که از یکسری شاخصهای نظارتی بانکی عدول کردهاند، خاطرنشان کرد: طیف متنوعی از شاخصهای نظارتی از قبیل شاخصهای مربوط به ریسک نقدینگی، ریسک اعتباری و سایر انواع ریسکها وجود دارند که عدم رعایت آنها معمولا آثار خود را در اضافه برداشتها و کفایت سرمایه اندک بانک نشان میدهد.
وی افزود: بانکی که ناتراز باشد، در ابعاد مختلف تاثیر منفی در اقتصاد دارد که از جمله آنها میتوان به افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی خارج از ضوابط اشاره کرد که در نهایت منجر به بروز تورم در اقتصاد میشود.
سروش گفت: با توجه به اینکه شاخصهای متعددی در ارتباط با ناترازی بانکها دخیل هستند، اعداد و ارقام دقیقی در مورد تعداد بانکهای ناتراز نمیتوان اعلام کرد. اما برنامه بانک مرکزی در حال حاضر این است که بانکهای دچار ناترازی مزمن در ارتباط با شاخصهای مشخصی مانند زیان انباشته یا اضافه برداشتهای مزمن را تعیین تکلیف کند.
معاون نظارت بانک مرکزی تاکید کرد: بانک مرکزی پیش از این به موضوع اضافه برداشتها ورود کرده و سعی کرده از بانکها برنامه مشخصی را دریافت کند و بر اساس آن به صورت ماهانه عملکرد بانکها در شاخصهای مختلف اعم از وصول مطالبات، واگذاری اموال، افزایش سرمایه نقدی پایش میشود.
وی ادامه داد: در واقع قرار نیست که تا پایان ۶ ماه منتظر باشیم؛ بلکه مقرر شده بانکها ظرف مدت مشخصی که نهایتا تا ۶ ماه آینده است، به صورت ماهانه اصلاح شوند و بتوانند خود را بازسازی کنند و اگر این امکان فراهم نشود، وارد پروتکلهای مشخصی میشوند که بر اساس آن تعیین تکلیف خواهند شد و اطلاعرسانی لازم هم انجام خواهد شد.
معاون نظارت بانک مرکزی همچنین تاکید کرد: بانک مرکزی حافظ و مراقب سپردههای مردم است و در این مسیر نگرانی خاصی متوجه مردم نخواهد بود. لذا تمرکز بانک مرکزی بر ساماندهی بانکها طی برنامه مشخص است تا بازسازی شده و به چرخه اقتصاد بازگردند. لذا هیچگونه نگرانی در مورد سپردههای مردم در بانکها وجود ندارد و مردم میتوانند هر زمان که خواستند سپرده خود را تغییر داده و یا جابجا کنند./ ایرنا