به گزارش «راهبرد معاصر»؛ روزنامه الوطن، چاپ سوریه در گزارشی خبر داد، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران چهارشنبه آینده به سوریه سفر خواهد کرد. این نخستین سفر یک رئیس جمهور از ایران به سوریه از سال 2010 میلادی تاکنون به شمار میرود.
در این خبر آمده است، سفر رئیس جمهور ایران دو روزه خواهد بود که در آن مذاکرات رسمی با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه درباره تقویت همکاری راهبردی میان دو کشور به ویژه در زمینه اقتصادی انجام خواهد شد.
بلافاصله پس از انتشار این خبر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان که در بیروت حضور داشت، در نشستی خبری با تأیید این سفر گفت: روابط ایران و سوریه ممتاز، عمیق و راهبردی است.
وی افزود: مستشاران نظامی ایران به دعوت سوریه به این کشور در جنگ تروریستی کمک کردند. امروز همکاریهای دو کشور ابعاد بسیار متنوعی را شامل میشود و در این چارچوب در آینده نزدیک برنامهریزی سفر رئیس جمهور کشورمان به سوریه انجام خواهد شد.
با وجود اینکه آمریکا، برخی کشورهای غربی، رژیم صهیونیستی و کشورهای عرب منطقه برای سرنگونی دولت بشار اسد در 12 سال گذشته بسیار تلاش کردند، اما خوشبختانه دولت سوریه بر اوضاع مسلط شد
حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی درباره سفر آیت الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به سوریه و موضوعات مورد گفت و گوی رؤسای جمهور دو کشور به «راهبرد معاصر» گفت: سفر آیت الله رئیسی به دمشق را می توان کاملاً راهبردی عنوان کرد، زیرا روی شاکله منطقه تأثیرات بسیار مثبتی می گذارد، ضمن اینکه آثار و دستاوردهای دوجانبه اقتصادی و سیاسی برای ایران و سوریه به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به اینکه سوریه در 12 سال گذشته درگیر جنگ داخلی، بحرانی و نفسگیری بود که به قتل عام 700 هزار انسان بی گناه، آواره شدن 11 میلیون سوری و تحمیل 650 میلیارد دلار خسارت بر ملت و دولت سوریه منجر شد، اما حمایت های مستشاری ایران و تلاش های بسیار ارزنده برای شکست دادن تروریست های داعشی توانست این کشور را به وضعیت نسبی ثبات برساند.
کارشناس سیاست خارجی عنوان کرد: با وجود اینکه آمریکا، برخی کشورهای غربی، رژیم صهیونیستی و کشورهای عرب منطقه برای سرنگونی دولت بشار اسد در 12 سال گذشته بسیار تلاش کردند، اما خوشبختانه دولت سوریه بر اوضاع مسلط شد و با کمک ایران، روسیه و محور مقاومت به ویژه حزب الله از بحران خارج و زمان بازسازی سوریه و بازگشت به عرصه مراودات جهانی برای این کشور آغاز شده است؛ موضوعی که ایران از زوایای مختلف آن را مورد توجه قرار می دهد.
هانی زاده گفت: با توجه به اینکه کشورهای غربی و عربی بر این باور هستند دولت بشار اسد بر تحولات داخلی سوریه کاملاً مسلط است، به طوری که دمشق حتی توانست نقش تأثیرگذاری بر رخدادهای منطقه و جهان بر جای بگذارد، لذا کشورهایی که در بحران دو دهه گذشته سوریه نقش تخریبی داشتند و حتی از نظر مالی 80 میلیارد دلار کمک در اختیار گروهک های تروریستی قرار دادند، به این نتیجه دست یافتند بهتر است زمینه بازگشت سوریه را به اتحادیه عرب فراهم کنند.
وی تصریح کرد: سفرهای اخیر مقام های سعودی به سوریه و در رأس آنها دعوت سلمان بن عزیز، پادشاه عربستان از اسد برای شرکت در نشست سران کشورهای اتحادیه عرب در ریاض نشان می دهد سوریه نقش تأثیرگذار خود را به دست می آورد؛ لذا سفر آیت الله رئیسی تأکیدی بر عبور سوریه از بحران 12 ساله و مقدمه ای بر بازسازی شهرهای تخریب شده با کمک دوستان سوریه ازجمله ایران، روسیه و چین خواهد بود.
کارشناس سیاست خارجی با تأکید بر نقش مهم سوریه در تقویت و گسترش جبهه و محور مقاومت گفت: سوریه به عنوان عضو مهم محور مقاومت نقش بسیار محوری در مقابله با رژیم صهیونیستی ایفا می کند، زیرا رژیم غاصب کودک کش در دو دهه گذشته همواره در کنار گروهک های تروریستی قرار داشته و به اشکال مختلف از آنها حمایت کرده است.
سوریه به عنوان عضو مهم محور مقاومت نقش بسیار محوری در مقابله با رژیم صهیونیستی ایفا می کند
وی توضیح داد: سفر رئیس جمهور کشورمان به دمشق پیام بسیار مهمی برای دولت و ملت سوریه و کشورهای جهان دارد، نقش تأثیرگذار ایران را در حفظ امنیت این کشور اثبات می کند و نشان می دهد ایران همواره در کنار دولت و ملت سوریه باقی می ماند.
هانی زاده تصریح کرد: بعد از این سفر شاهد تحولاتی در دولت سوریه خواهیم بود، همچنین فضا برای تعامل جامعه جهانی فراهم می شود، به همین دلیل ملت سوریه در آستانه سفر رئیس جمهور ایران به دمشق آماده برگزاری استقبالی پرشکوه هستند، زیرا برآیند گزارش ها نشان می دهد دولت سوریه درصدد برگزاری مراسم پرشکوهی برای استقبال از رئیس جمهور ایران است.