خبر مهم برای مشمولان کالابرگ/ کدام خانوار‌ها در اولویت افزایش اعتبار هستند؟ پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در ماه‌های آینده/ موج جدید گرانی در راه است؟ تغییر مهم در واریز یارانه نقدی/ این گروه یارانه دریافت نمی‌کنند اعلام محدودیت‌های عملیاتی فرودگاه‌های کشور همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب از 13 تا 17 تیر ابزار جدید محاسبه مستمری رونمایی شد / متناسب‌سازی بازنشستگان چقدر است؟ قیمت نفت امروز چهارشنبه ۳ تیر ۱۴۰۵ بارگذاری فیش حقوقی خرداد بازنشستگان اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۳ تیرماه ۱۴۰۵/ دلار در این کانال مهم قیمتی جابه‌جا شد + جدول پیش‌بینی دویچه‌بانک درباره قیمت طلا/ مسیر طلا کجاست؟ آخرین وضعیت اختلال بانکی/ چه زمانی همه خدمات به حالت عادی بازمی‌گردد؟ قیمت‌های عجیب میوه در بازار/ گیلاس، زردآلو، هلو و موز چند؟ رفع اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب خدمات کارتی کدام بانک‌ها مختل شده است؟ فرودگاه‌های تهران چه روز‌هایی تعطیل شدند؟ آخرین وضعیت اختلال بانک‌های ملی، صادرات، تجارت و توسعه صادرات / جزئیات رفع اختلال بانکی خدمات کارتی؛ افزایش سقف تراکنش‌ها

جهش ۱۳۰ درصدی بدهی بانک ها به بانک مرکزی با شوک حذف ارز ترجیحی + نمودار

جهش ۱۳۰ درصدی بدهی بانک ها به بانک مرکزی با شوک حذف ارز ترجیحی + نمودار حذف ارز ترجیحی در کنار کنترل ترازنامه منجر به تشدید ناترازی بانک‌ها شده و این موضوع در جهش ۱۳۰ درصدی بدهی بانکها نمود پیدا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 30
کد خبر: ۱۸۱۷۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی تا پایان بهمن ماه به 344 هزار میلیارد تومان رسید و رشد بدهی دولت و به‌ویژه شرکت‌های دولتی به شبکه بانکی سرعت گرفت.

 

بر اساس آمار های منتشر شده توسط بانک مرکزی، همچنان شاهد افزایش بدهی بانک ها به بانک مرکزی در ماه های انتهایی سال گذشته هستیم. بررسی گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی حاکی از آن است که بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی همچنان به طور افسارگسیخته‌ای در حال افزایش بوده و با رشد 12 درصدی در بهمن ماه به 344 هزار میلیارد تومان رسیده است. به علاوه این رقم از ابتدای سال 1401 نیز رشد 135 درصدی را به ثبت رسانده است. این در حالی است که این رقم در دوره مشابه سال 1400 حدود 59 درصد رشد کرده بود.

 

همچنین رشد نقطه به نقطه بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی نیز در بهمن ماه 1401 به 84.9 درصد رسید. گفتنی است که رشد نقطه به نقطه این بدهی در سال 1400 معادل 56 درصد بود.

 

یکی دیگر از نکات قابل توجه گزارش بانک مرکزی، افزایش بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی در پایان بهمن ماه سال 1401 به بیش از 841 هزار میلیارد تومان است. این در حالی است که این رقم در زمان آغاز به‌کار دولت سیزدهم حدود 644 هزار میلیارد تومان بود.

جهش ۱۳۰ درصدی بدهی بانک ها به بانک مرکزی با شوک حذف ارز ترجیحی + نمودار

رشد نقطه به نقطه بدهی دولت سیزدهم به بانک‌ها که در بهمن سال 1400 معادل 20.6 درصد بود، در بهمن ماه سال 1401 به 29.2 درصد رسید. رشد 11 ماهه این مبلغ نیز از 16.1 درصد در سال 1400 به 28.2 درصد در 11 ماهه سال گذشته افزایش یافت.

 

گفتنی است که بخش دولتی به دو دسته دولت و شرکت‌ها و موسسات دولتی تقسیم می‌شود و بررسی‌ها نشان می‌دهند که رشد بدهی به بانک‌ها در شرکت‌های دولتی بسیار شدیدتر بوده است. به طوری که این رقم از 69.3 هزار میلیارد تومان در ابتدای سال 1401 با 81 درصد رشد به بیش از 125 هزار میلیارد تومان رسیده است.

 

همچنین لازم به ذکر است که اضافه برداشت بانک هایی که به واسطه ی حذف ارز 4200 با انبوهی از درخواست تسهیلات، به منظور تامین مالی سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی روبرو شدند، یکی از دلایل اصلی رشد بدهی بانک ها به بانک مرکزی است، همچنین تحمیل پرداخت تسهیلات سنگینی که به واسطه ی حذف ارز 4200 به بانک ها وارد شد، ترازنامه ی آن ها را به شدت تحت تاثیر قرار داده بود و سبب افزایش نرخ ارز در بازار ازاد شده است./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار